Amerikaanse Bully pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van de Bully

Als een kruising tussen een Amerikaanse Buldog en een Pitbull Terriër, de Amerikaanse Bully erft onderscheidende eigenschappen van zijn ouders. Ook al is zijn afkomst van een Pitbullbull, is de Bully helemaal niet agressief. In plaats daarvan is de Bully zachtaardig en geduldig, vooral met kinderen, waardoor dit ras wordt aanbeden en wordt gezocht door vele hondenliefhebbers in de wereld. Vandaag de dag, is de prijs voor een Amerikaanse Bully vrij hoog, ongeveer € 700 per pup. In dit artikel geven we alle informatie over prijzen en vertrouwde plaatsen om Bully’s te kopen. Ook kun je hier details vinden over eigenschappen en persoonlijkheid van dit ras, samen met dingen waar je rekening mee moet houden voordat je een Amerikaanse Bully koopt.

Amerikaanse Bully pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van de Bully

De prijsklasse voor een Amerikaans Bully

Op basis van je doel om een ​​Bully op te voeden en je verwachting in kwaliteit, is de prijs van de Amerikaanse Bully verdeeld in 2 groepen: Bully’s met beperkte registratie en Bully’s met volledige registratie. Het verschil tussen de twee groepen is dat pups met beperkte registratie geen fokrechten hebben terwijl volledig geregistreerde dieren wel mogen fokken. Het betekent ook dat volledig geregistreerde Bully’s veel duurder zijn dan de andere.  

De prijs van een Amerikaanse Bully met beperkte registratie

Deze pups zijn redelijk betaalbaar, variërend tussen de € 700 en €1200. Ze zijn geschikt voor iemand die op zoek is naar een metgezel in plaats van om met ze te fokken.

De prijs van een Amerikaanse Bully met volledige registratie

Volledig geregistreerde Bully’s kosten veel meer dan alleen gezinshonden. Hun exacte prijs is zeer divers, grotendeels afhankelijk van hun fokkers, stamboom en afstamming.

 • Bully’s van een gewone fokker kosten ongeveer € 1200 – € 2000 per pup. Ze hebben vaak een gewone stamboom en zijn opgevoed als gezinshond.
 • Bully’s van gerenommeerde fokkers of geïmporteerd vanuit de VS, zijn erg duur, tussen € 2000 en € 5000 per pup, afhankelijk van hun afkomst. Ze hebben vaak een uitstekende stamboom en worden opgevoed voor de fok of om deel te nemen aan hondenshows.

Waar zijn Amerikaanse Bully pups te koop?

Amerikaanse Bully pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van de Bully

Het uiterlijk van de Amerikaanse Bully

De Amerikaanse Bully heeft een stevige bouw en zichtbare spieren. Het hoofd is groter dan dat van de Pitbull en verhoudingsgewijs lang. De wangspieren zijn uitgesproken. De oren zijn hoog, maar vaak gecoupeerd voor een koelere uitstraling. De nek is groot, zwaar, licht gebogen en wordt slanker van de schouders naar de rug. De borst is diep, breed en gespierd. Wat het gewicht betreft, elke Bully is ongeveer 31 – 54 kilo zwaar.

De Bully vertoont een opvallende gelijkenis met de Pitbull. Dit is de reden waarom veel mensen zich vergissen tussen de twee rassen. De Pitbull is echter slanker en langer, terwijl de Bully korter en gespierder is. De Bully heeft een groot hoofd en een gespierd lichaam. Qua temperament is de Pitbull agressiever. Aan de andere kant is de Bully, ondanks zijn stoere uiterlijk, zachtaardiger en gemakkelijker te trainen, waardoor dit ras erg populair is bij jonge mensen.

Amerikaanse Bully pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van de Bully

De persoonlijkheid van een Bully

De Amerikaanse Bully heeft een indrukwekkende, atletische bouw, die zowel gespierd als gedefinieerd is en geeft kracht en behendigheid weer. Amerikaanse Bully’s beschermen hun familieleden wanneer zich een vijandige situatie voordoet. Aan de andere kant staan ​​ze ook bekend als tedere, liefdevolle en trouwe schoothondjes. Amerikaanse Bully’s zijn dol op kinderen en zijn meer dan geschikt om in een huishouden met hen te leven.

De American Bully is een gelukkige, extraverte, stabiele en zelfverzekerde hond. Zachtaardig en liefhebbend tegenover mensen. Goedaardig, grappig, uiterst loyaal en een aanhankelijke gezinshond. Amerikaanse Bully’s hebben de neiging om van nature beschermend te zijn, maar op een rustige manier, die vergelijkbaar is met een Engelse Buldog of Mastiff dan met een Rottweiler of een Amerikaanse Buldog.

De Amerikaanse Bully heeft regelmatig beweging nodig in de vorm van een dagelijkse wandeling en tijd buiten in een veilige omgeving om rond te rennen en te spelen. Dit betekent zeker niet dat een Amerikaanse Bully een bankhanger is en dit ras heeft waarschijnlijk meer beweging en activiteit nodig dan de meeste gangbare gezelschapshonden, elke dag minstens 45 minuten tot een uur.

Amerikaanse Bully pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van de Bully

De geschiedenis van de Amerikaanse Bully

Het Amerikaanse Bully hondenras is ontwikkeld sinds het begin van de jaren negentig, door het kruisen en selectief fokken van de American Staffordshire Terriër en andere rassen van Bull en Terriër. De American Bully is een recent gevormd gezelschapshondenras. Het is een klein tot groot ras dat in vier categorieën is onderverdeeld; Zak, Standaard, Klassiek en XL.

De American Bully is ontwikkeld als een metgezel van rassen die algemeen worden erkend als een van de meest mensgerichte honden van alle honden.

Wat is het verschil tussen de Amerikaanse Bully versus pitbull?

De American Bully rassen zijn een uitbreiding van het Amerikaanse Pitbull Terriër-ras. De Bully pit mix van American Buldog en American Pitbull Terriër. Het Amerikaanse Bully ras en Buldoggen voelen hetzelfde. Het is gefokt uit een recent ontwikkeld ras.

Tot de jaren 1990 bestond de Amerikaanse Bully helemaal niet.  De Amerikaanse Bully verscheen voor het eerst in 1990 en groeide snel in populariteit in het buitenland. Hij werd gefokt met behulp van een stichting van American Staffordshire Terriërs en American Pitbull Terriër in de Verenigde Staten tussen 1980 en 1990.

American Pitbull Terriërs waren niet alleen belast met hondengevechten in de Verenigde Staten, ze dienden ook als zwijnen jachthonden. In 2004 werd het ras erkend door de kennelclub en de Amerikaanse Bully werd voornamelijk gefokt als gezelschapshond en showhond.

SHARE

7 COMMENTS

 1. Een American bully kost tussen de 700€ En 1200€? Dat klopt echt niet…. een bully begint van af 2500€ Als je een beetje stamboom hebt.

 2. Hey, ik hoop dat iemand mij verder op weg kan helpen. De kosten voor een bully pup, wat is nou reëel? Van iemand hoorde ik een prijs van 3000 euro. Wij willen op termijn kijken voor een pup, maar ik schrok wel een beetje van de aanschaf prijs…
  Het lijkt mij erg veel na het lezen van dit artikel, maar heb verder geen vergelijking betreffende dit onderwerp vandaar mijn hulp vraag.

  Bvd voor een eventuele reactie

 3. We hebben sinds juni 2021 een pocket bully, wat een fantastische hond zo lief. En we hebben sinds een paar dagen een micro bully, die we hebben overgenomen. Deze is ruim 2 jaar, ook hier zijn we enthousiast over.
  Een geweldig hondenras.

 4. Rene
  Jaaa voor die prijs en meer heb je er 1 maar fan wel met een goeie stamboom en meeste van ze de voor ouders enzo uit buitenland komen zoals engeland en of amerika enzo maar je kan ze ook wel goedkoper krijger hoor Zelf al van 700€ ongeveer maar is vaak zonder stamboom en van hier
  Hoe betere stamboom kwa van wie ze komen en of mee doen aan honden shows enzo Zou wat meer gaan lezen over ze erg intresant en ook booral die uit buitenland komen 😃

 5. @ Rene
  Als je een Bully pup voor €700 aanschaft weet je wel bijna zeker dat je een doorgefokte hond in huis haalt die door broodfokkers voor het geld wordt gefokt i.p.v. liefde voor het dier. Dit word 9/10x een gevalletje goedkoop is duurkoop door de bijkomende dierenarts kosten die je kan gaan verwachten (ademhalingsproblemen/vachtproblemen/allergieen/HD,ED). Wij hebben zelf een Bully XL in huis, deze was door haar stamboom €3500. Ook zijn haar ouders beide op HD/ED gecheckt doormiddel van rontgenfoto’s.
  Je kan beter wat meer betalen zodat je weet wat je in huis haalt, dan een goedkope pup aan te schaffen en dat je die kosten later nog dubbel kwijt bent.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here