Argentijnse Dog prijs. Kenmerken, geschiedenis van de Dogo Argentino

De Argentijnse dog (Dogo Argentino, of Argentijnse Mastiff) is het grote en gespierde jachthondenras gekruist via veel verschillende hondenrassen. In de 20ste eeuw hebben twee broers, Dr. Antonio Nores Martinez en Agustin in Argentinië, met succes dit Dog-ras gekruist met het doel een dappere, krachtige maar niet agressieve “jacht” hondenras te creëren. De huidige prijs voor een Argentijnse Dog is ongeveer € 700 per pup. In dit artikel willen we graag meer informatie geven over prijzen, onlinewebsites en enkele van de meest gerenommeerde fokkers om een Argentijnse dog te kopen.

Argentijnse Dog prijs. Kenmerken, geschiedenis van de Dogo Argentino

De prijs voor een Argentijnse dog

Afhankelijk van het doel en de kwaliteit, wordt elke Dog pup aangeboden met een andere prijs. Als je Dog wilt opvoeden als je gezinshond of normale werkhond, is de prijs vrij laag. In andere gevallen, als je Dog pups met goede bloedlijnen wilt kopen om mee te fokken of deel te nemen aan hondenshows, dan is de prijs vrij hoog.

  • De prijs van een Dog opgevoed als gezinshond is redelijk, van ongeveer € 600 tot € 1000 per pup. Hoewel Doggen worden beschouwd als natuurlijke jagers, zullen ze reageren als vriendelijk, gelukkig, minder mopperend, maar nuttige “metgezellen” na goed opgeleid te zijn.
  • De prijs van werkende Doggen Ze kunnen verantwoordelijk zijn voor een aantal specifieke activiteiten zoals jagen, huis- of boerderijbewaking, etc. Deze banen vereisen goede uitstralingseigenschappen (bijv. stevig, sterk, snel, dapper, enz.), vooral goed getrainde vaardigheden. Dergelijke trainingskosten hebben de prijs van een werkende Dog naar een hoger niveau gebracht van ongeveer € 1500 tot € 2500.
  • Argentijnse Doggen met volledige registraties zijn geschikt voor de fok of hondenshows. De prijzen zijn van € 1000 – € 3000 afhankelijk van stamboom, bloedlijnen en fokker, etc.

Waar zijn Argentijnse dog pups te koop?

We willen hieronder graag een aantal betrouwbare websites benoemen waar je een Dog pup kan vinden:

Argentijnse Dog prijs. Kenmerken, geschiedenis van de Dogo Argentino

De kenmerken van een Argentijnse dog

Uiterlijk

De Argentijnse dog is zonder twijfel een wreed atletisch ras. Het schijnbaar lachende gezicht maakt snel plaats voor een goed gespierd hoofd, nek en lichaam dat stevigheid en kracht uitstraalt. Volgens het ras standaard behoren de oren van een Argentijnse dog gecoupeerd te zijn, maar in plaats daarvan vind je veel Doggen met hun volle, slappe oren. Van de zwarte neus tot de kale ogen, de grote, sterke kaak steekt stevig uit vanaf een ronde kop en ligt op een nek bedekt met een rimpelige huid. Dit alles leidt naar de diepe borst, krachtige benen en een tonvormig lichaam dat eindigt in een sterke staart die de neiging heeft om naar beneden te hangen. De vacht is kort, grof en enkel laags.

Er zijn geen andere Argentijnse dog kleuren dan wit. Hoewel er enige pigmentatie kan zijn die doorschijnt naarmate de hond ouder wordt en meestal is er één plek op het hoofd, is dit ras in feite puur wit. Als je te horen krijgt dat een fokker een zwarte Argentijnse dog heeft, dan is het een mix of gewoon geen Dog. Het is hetzelfde voor elke vermeende gestroomde Argentijnse dog: die zijn er niet.

De lengte en gewicht van de Argentijnse dog plaatsen ze in de grote honden klasse. Als ze volwassen zijn, hebben reuen een schofthoogte tussen de 60 en de 68 centimeter en hebben teefjes een iets kortere schofthoogte van 60 tot 65 centimeter. Volwassen mannetjes bereiken gewicht van 40 tot 45 kilo en vrouwelijke Doggen zijn een beetje lichter van 35 tot 40 kilo.

Let op, het typische reutje heeft ongeveer drie jaar nodig voordat hij volgroeid is, terwijl teefjes meestal niet meer dan twee jaar nodig hebben.

Argentijnse Dog prijs. Kenmerken, geschiedenis van de Dogo Argentino

Persoonlijkheid

De Argentijnse dog is een beminnelijk, uitgaand, krachtig ras dat nooit agressief tegen mensen mag zijn. Het is gefokt om zachtaardig en beschermend te zijn voor familieleden, vooral kinderen.

Het werd echter ook gefokt om een ​​sterke, vasthoudende, onverschrokken jager te zijn van grote, gevaarlijke prooien. Deze kwaliteiten zijn soms in conflict, hoewel dit ras een opmerkelijk instinctief vermogen heeft om zijn woestheid te scheiden van zijn vriendelijkheid. Doggen kunnen uitstekende metgezellen zijn voor actieve, ervaren hondenbezitters.

Sommige Doggen – vooral intacte reutjes- zijn assertief, aanmatigend en territoriaal tegen andere honden. Het ras heeft echter over het algemeen een aardige en liefdevolle instelling en is zachtaardig thuis en maakt gemakkelijk de overgang van jager naar metgezel. Doggen zijn geweldige waakhonden, die beschermend en loyaal zijn aan hun familie zonder overdreven agressief gedrag te vertonen. Een goed gesocialiseerde Argentijnse dog maakt gemakkelijk vrienden, maar reageert direct op bedreigend of uitdagend gedrag van vriend of vijand.

Dit ras zal zich meestal proberen te laten gelden als Alfa boven andere dieren en mensen. Het is belangrijk dat er een duidelijke hiërarchie in het huishouden wordt ingesteld, zodat alle mensen en huisdieren harmonieus naast elkaar kunnen bestaan.

Argentijnse Dog prijs. Kenmerken, geschiedenis van de Dogo Argentino

De geschiedenis van de Argentijnse dog

Dit ras is afkomstig uit de provincie Cordoba, in de mediterrane regio van Argentinië. Zijn maker was dr. Antonio Nores Martinez, een prominente en actieve chirurg (1907 – 1956). In 1928 ging Antonio Nores Martinez, een arts, professor en chirurg, op zoek naar een grote jachthond die ook in staat was om een ​​trouwe gezins- en waakhond te zijn

In 1947 was het ras al gemaakt en het genotype en fenotype ervan waren gestabiliseerd. In hetzelfde jaar werd het ras standaard gepresenteerd in Hunter’s Club in de stad Buenos Aires.

In 1964 werd de Argentijnse dog erkend door de Cinologic Federation of Argentina en de Argentina Rural Society. De Dogo Argentino Club of America (DACA) werd opgericht in 1985 en is de eerste ouderclub die wordt georganiseerd voor de Doggen in de Verenigde Staten. De American Kennel Club (AKC) heeft de Argentijnse dog in 1996 opgenomen in haar Foundation Stock Service. De United Kennel Club (UKC) heeft de Argentijnse dog in 2001 erkend als lid van zijn Guardian Dog Group.

Tegenwoordig wordt de Argentijnse dog nog steeds gebruikt voor het jagen en het houden van groot wild. Het jaagt op zwijnen in het voormalige Joegoslavië en op de eland in Canada. Hij wordt gebruikt voor speur en zoekopdrachten en redding.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here