Australische Herder prijs. Australische Herder geschiedenis, uiterlijke, kenmerken

De Australische Herder (Australian Shepherd) is een hondenras dat afkomstig is uit Amerika, maar die voornamelijk in Australië populair is. Ze worden bij verschillende namen genoemd, zoals Australische Berger of Aussie. Ze worden opgevoed als waakhonden, politiehonden, zoek- en reddingshonden, herdershonden, circusartiesten, etc. Momenteel is de prijs van een Australische Herder niet erg hoog, gemiddeld € 700 per pup. Als je geïnteresseerd bent in dit hondenras en op zoek bent naar een pup, dan kan dit artikel je helpen bij het zoeken naar informatie. We geven je enige informatie over prijzen, huisdierwebsites en bevelen gerenommeerde hondenfokkers aan ter referentie.

Australische Herder prijs. Australische Herder geschiedenis, kenmerken

Australische Herder prijs

De Australische Herder is ingedeeld in 2 soorten: honden met beperkte registraties (alleen als gezelschapshonden) en honden met volledige registraties (toegestaan voor het fokken). Je kan voor een geschikte Australische Herder pup kiezen, afhankelijk van je levensomstandigheden en het je doel bij de opvoeding.

De prijs van een Australische Herder met beperkte registraties

Deze pups worden voornamelijk opgevoed als gezelschapshond en er mag niet mee gefokt worden. En natuurlijk zijn de prijzen van deze pups nogal laag, van ongeveer € 600 tot € 1000, afhankelijk van het formaat en de uiterlijke kenmerken. Je kan Aussie pups in deze prijsklasse vinden op een aantal hieronder genoemde online-websites voor huisdieren.

De prijs van een Australische Herder met volledige registraties

Deze pups mag je opvoeden als gezelschapshond, maar je mag er tevens mee fokken.  Deze Australische Herder pups worden vaak veel hoger aangeboden dan honden die alleen als gezelschapshond zijn opgegroeid. De prijsfluctuatie is erg groot en hangt af van de bekendheid van de fokker, bloedlijnen, stamboom, etc.

Australische Herder prijs. Australische Herder geschiedenis, kenmerken

  • Australische Herder pups met een normale stamboom worden vaak aangeboden voor ongeveer € 1000 tot €1800. Deze worden geboren bij een minder gerenommeerde hondenfokker en hebben een bloedzuiverheid van meer dan 95%. Ze worden meestal opgevoed als gezelschapshonden of kunnen voor fokdoeleinden worden gebruikt door amateur- of semiprofessionele hondenfokkers.
  • Australische Herder pups met uitstekende bloedlijnen kosten zeer veel geld, je moet rekening houden met een bedrag van ongeveer € 1800 tot € 4000 per pup of zelfs veel meer dan dat voor zo’n pup. Deze pups worden geboren bij gerenommeerde hondenfokkers met een uitstekende stamboom; ze zijn vooral geschikt voor het fokken of het deelnemen aan hondenshows.

Waar zijn Australische Herder pups te koop?

Deze onderstaande websites worden beschouwd als een gemakkelijke manier om een Australische Herder pup te vinden als je gezelschapshond. De prijzen variëren van € 600 – € 2000:

Australische Herder prijs. Australische Herder geschiedenis, kenmerken

De geschiedenis van de Australische Herder

Dit ras is waarschijnlijk ontstaan ​​in de Baskische regio van de Pyreneeën, tussen Spanje en Frankrijk. De naam komt echter van de associatie met herders die in de jaren 1800 vanuit Australië naar de Verenigde Staten kwamen. In Australië werden Pyreneese schapenhonden waarschijnlijk gekruist met verschillende soorten Collies. Daarna werden ze met kuddes schapen naar de Verenigde Staten gebracht – voornamelijk naar Californië – in het midden tot het einde van de 19e eeuw.

Ze zijn ontwikkeld door Amerikaanse ranchers als degelijke, stabiele veedrijvers honden met een eerlijke werkethiek en een enorm uithoudingsvermogen en trainbaarheid. Ze werden vaak gebruikt om grote kuddes schapen en vee te verplaatsen tussen weidegronden in de zomer en de winter. Ze blonken vooral uit in het drijven van vee in krappe gebieden, zoals valleien. In Amerika steeg de populariteit van de Australische Herder met de populariteit in de Westerse paard rijkunst na de Tweede Wereldoorlog. Het ras werd bekend door optredens in rodeo’s, paardenshows, televisieprogramma’s en films. Ondanks deze enorme populariteit als metgezellen, bleven Amerikaanse veeboeren deze getalenteerde honden gebruiken en fokken vanwege hun inherente drijfinstincten, veelzijdigheid en scherpe intelligentie.

Aussies zijn zeer competitief in gehoorzaamheid, behendigheid, wendbaarheid en andere prestatiedisciplines, evenals vrij recent deelname aan hondenshows. Ze worden gebruikt als werkhonden, geleidehonden voor blinden, gehoorhonden voor doven, therapiehonden, drughonden, showhonden en zoek-en-redding honden. Ze zijn misschien het best bekend als aanhankelijke gezelschapshonden.

Australische Herder prijs. Australische Herder geschiedenis, kenmerken

De uiterlijke kenmerken van een Australische Herder

Het Australische Herder ras heeft een medium, compact, slank en wild lichaam. Australische Herder reuen hebben een schofthoogte van 52cm tot 58 cm en wegen rond de 25kg en 29kg, terwijl de teefjes een schofthoogte hebben van 46cm tot 53 cm en rond de 18kg tot 25kg wegen. Ze hebben een zeer sterke borstkas en rechte en stabiele poten die in staat zijn snel te bewegen.

Hun vacht is niet erg dicht en hebben een gemiddelde lengte. De vachtkleuren zijn vaak blauw, lichtrood, donkerbruin, roodbruin en misschien met een paar witte vlekken of een bruine vlekken combinatie. Dit ras verhaard niet zo veel en de vacht heeft geen zorgvuldige verzorging nodig.

Australische Herder prijs. Australische Herder geschiedenis, kenmerken

De persoonlijkheid van een Australische Herder

De Australische Herder is erg vriendelijk voor mensen, vooral naar kinderen. Ze zijn niet agressief, maar vaak terughoudend naar vreemden. Ze zijn erg actief en energiek, ze houden van rennen en spelen. Ze raken snel verveeld als ze geen oefeningen doen. Je moet dus veel met ze bezig zijn, zoals taken geven of met ze spelen, enz.

De Aussie is het hondenras met een loyaal, intelligent, moedig, onafhankelijk en een instinct van uiterste concentratie. Ze zijn gemakkelijk te trainen en hebben een hoge IQ-score. Deze eigenschappen maken een Aussie absoluut geschikt voor optredens, professioneel werk en ook voor normaal werk. Als je zo’n pup wil, dan kan je contact opnemen met hondenfokkers en trainingsboerderijen. Een getrainde Aussie pup wordt aangeboden vanaf ongeveer € 1200 tot € 2000.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here