Basenji pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van Basenji hond

De Afrikaanse Basenji (of Ango, Angarri, Congo Terriër, Zande Hond) is een jachthondenras afkomstig uit Centraal-Afrika. Klein maar krachtig, ze zijn intelligent en uiterst loyaal, wat ze tot een geweldige metgezel maakt voor elk gezin. Op dit moment, als een van de zeldzaamste hondenrassen ter wereld, is het geen verrassing dat de prijs voor een Basenji relatief hoog is, ongeveer € 1000 per pup. In dit artikel geven we je een overzicht van de Basenji, inclusief de prijsklasse, websites voor de pups van een Basenji en gerenommeerde fokkers.

Basenji pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van Basenji hond

De prijsklasse voor een Afrikaanse Basenji

Op basis van hun opvoeding en hun kwaliteit zijn Basenji ’s onderverdeeld in twee categorieën: Basenji met beperkte registratie (alleen voor gezinshonden) en Basenji met volledige registratie (honden met fokrechten).

De prijs voor een Basenji met beperkte registratie

Een gezinshond Basenji kost ongeveer € 800 tot € 1300. Hoewel afgeleid van “oude jachthonden”, met zijn kleine figuur en speelse temperament, is dit ras perfect als een gezinshond.

De prijs van volledig geregistreerde Basenji

Eenmaal volledig geregistreerd (volledige registratie verzekert de kwaliteit en de vruchtbaarheid van een hond, waardoor de kans op zieke of gehandicapte nesten kleiner wordt), mogen Basenji ‘s fokken. Hun prijs hangt grotendeels af van hun afstamming, stamboom en fokkers, …

  • Gewone stamboom Basenji, van minder bekende fokkers, kosten van € 1300 tot € 2000.
  • Basenji ‘s met een hoge kwaliteit stamboom, van gerenommeerde fokkers, zijn duurder, tussen de € 2000 en € 4000.

Waar zijn Basenji pups te koop?

Deze websites zijn de plek om naartoe te gaan als je op zoek bent naar een Basenji pup:

Basenji pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van Basenji hond

Het uiterlijk van een Basenji

Basenji hebben een opvallend uiterlijk, die de AKC ‘soepel gespierd’ noemt. Het zijn kleine honden met veel kracht en staan ​​bekend om hun manier van lopen, gekenmerkt door lange, soepele en moeiteloze stappen. Ze moeten altijd elegant en licht op hun voeten zijn. Ze hebben lange poten en een elegante rug, die uitkomt op een gekrulde staart, die recht staat wanneer de hond rent. Ze dragen hun hoofd hoog en hebben lange gezichten geaccentueerd met amandelvormige, donker omrande bruine ogen. De oren van Basenji zijn klein, rechtopstaand en licht met een kap bedekt. Hun voorhoofd is gerimpeld – een kenmerk dat meer overdreven is in de puppytijd.

Basenji hebben een schofthoogte van 38 centimeter bij teven en reuen 41 centimeter en wegen tussen de 9 en 1 kilo. Het zijn sterke, atletische honden die krachtiger zijn dan hun grootte aangeeft.

Dit ras is heel licht op de voeten en staat bekend om hun kenmerkende, moeiteloze manier van lopen. Wanneer ze rennen, moeten de stappen lang, moeiteloos zijn en rechte lijnen vormen. Wanneer ze normaal bewegen, draaft een Basenji altijd snel en trots.

Basenji hebben een korte, fijne vacht die in verschillende kleurvariaties voorkomen: kastanjebruin, zwart, gestroomd (zwart gestreept over kastanje basis) of driekleurig (zwart en kastanje). Ze moeten allemaal witte voeten, borst en staartpunten hebben. Sommige hebben een witte bles in het midden van het gezicht en weer anderen hebben witte halsbanden – een ring van wit rond de nek. Wit mag echter nooit de primaire kleur van de hond zijn.

Basenji pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van Basenji hond

De persoonlijkheid van een Basenji

De Basenji is een uniek ras van jachthonden, omdat ze niet blaffen. Dat wil niet zeggen dat ze geen geluid maken, omdat ze in staat zijn om te grommen, te jammeren en zelfs te gillen. Licht in de stem en licht aan hun voeten, de Basenji is een behendig, energiek en nieuwsgierig ras met een constante drang voor avontuur.

Een Basenji heeft veel beweging nodig. Ze houden ervan om te rennen en springen en als ze niet genoeg overtollige energie kwijtraken gedurende de dag, zijn ze vatbaar voor destructief kauwen. Het is bekend dat Basenji ‘s door muren kauwen als ze alleen zijn en zich vervelen. Ze moeten meerdere keren per dag worden uitgelaten en kunnen het best wonen bij gezinnen met een grote, omheinde tuin om te rennen. Basenji ‘s kunnen op hun hoede zijn voor vreemden en kleine kinderen.

Oorspronkelijk gefokt als jachthonden, worden basenji’s gestimuleerd door zicht. Als dit ras een snel bewegend voorwerp in de verte ziet, zoals een konijn of vogel, zal hij erachteraan gaan. Om deze reden mogen Basenji loslopen als ze buiten zijn.

In ingesloten gebieden moet Basenji nog steeds nauwlettend in de gaten worden gehouden. Ze kunnen hekken beklimmen in een enkele sprong, maar als dat niet werkt, zal een nieuwsgierige Basenji onder de omheining graven op zoek naar nieuwe activiteiten.

Basenji pup prijs. Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis van Basenji hond

De geschiedenis van het hondenras Basenji

De Basenji is ontstaan ​​in Centraal-Afrika en schijnt “zo oud als de piramides” te zijn. Het is afkomstig uit Zaïre, nu bekend als de Democratische Republiek Congo. Toen de Egyptische beschaving viel, raakte dit ras bijna in de vergetelheid, maar gelukkig werd het bewaard door Afrikaanse bewonderaars.

Honderden jaren later ontdekte een Europese ontdekkingsreiziger de Basenji en bracht in 1895 een broedpaar naar Engeland. Het ras werd tentoongesteld op de Crufts-hondenshow als Afrikaanse bushhonden, maar het paar dat daar werd getoond stierf kort na de show aan een hondenziekte. Extra Basenji werden naar Engeland gebracht en ook naar Amerika.

In 1936 bracht Olivia Burn samen met haar man een bezoek aan Belgisch Kongo en vond daar opvallend waarachtige Basenji ‘s. Ze bracht uitstekende exemplaren terug naar Engeland, wat de grondslag werd van het moderne ras. Ze exposeerde haar Basenji op Crufts in 1937 en was al geregistreerd bij en erkend door de Kennel Club (Engeland). Haar Basenji zorgde ervoor dat de politie werd geroepen om de menigte onder controle te houden.

Het ras Basenji bereikte zijn hoogtepunt in 2001, toen een Basenji de Best in Show won op de Crufts World Dog Show. De huidige Basenji is niet erg populair, maar heeft een fanatieke steun van degenen die er fan van zijn.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here