Basset Hound prijs. Het Uiterlijk en Persoonlijkheid van een Basset Hound

De Basset Hound, ook wel met een intieme naam de hond met de korte pootjes genoemd, het hondenras is afkomstig uit Frankrijk. Het zijn geurhonden die zich specialiseren in het snuffelen met blaffende waarschuwingen. Hoewel ze een populair jachthondenras zijn, zijn Basset Hounds ook bekend als gezinshonden, die steeds populairder worden vanwege hun typische uiterlijk en schattige, vriendelijke kenmerken. De prijs voor een Basset Hound is niet erg hoog, je kan een pup vinden op veel websites en dierenwinkels.

Basset Hound prijs. Het Uiterlijk en Persoonlijkheid van een Basset Hound

Als je op zoek bent naar een gerenommeerde Basset Hound pup, dan moet je dit artikel blijven lezen. We geven je enige nuttige informatie over Basset Hound pups en aanbevelingen voor verkoopprijzen, websites en fokkers die betrouwbaar zijn in het verkopen van gezinshonden.

De prijs voor een Basset Hound

Afhankelijk van de opvoed doeleinden en de kwaliteit van de honden, wordt de prijs van de Basset Hound ingedeeld in 2 groepen: Basset Hounds met beperkte registraties (alleen voor gezinshonden) en Basset Hounds met volledige registraties (fokken is toegestaan).

De prijs van een Basset Hound opgevoed als gezinshond

Voor Basset Hound pups met beperkte registraties geldt, dat je ze alleen mag opvoeden als gezinshond en er niet mee mag. De prijzen zijn redelijk, van ongeveer € 500 tot € 700 per pup. Basset Hound pups die vriendelijk, aanhankelijk en erg lief voor kinderen zijn, zijn de beste keuze om op te voeden als gezinshond.

Basset Hound prijs. Het Uiterlijk en Persoonlijkheid van een Basset Hound

De prijs voor een Basset Hound waar mee gefokt mag worden

Voor Basset Hounds met volledige registraties geldt dat je met ze mag fokken. De prijzen van deze pups zijn sterk afhankelijk van hun bloedlijnen, stamboom en de locatie van de fokker.

  • Basset Hound pups van een normale fokker, worden aangeboden rond de € 700 tot € 1200 per pup. Dit zijn pups met een normale stamboom, met meer dan 95% bloedzuiverheid en worden meestal opgevoed als gezinshond.
  • Basset Hound pups afkomstig van bekende fokkers worden aangeboden tegen vrij hoge prijzen, van ongeveer € 1200 tot €3000 per pup. Ze hebben vaak uitstekende stambomen, net zoals hun vroegere generaties die prijzen hebben gewonnen bij hondenshows, enz. Basset Hound pups worden zeer gewaardeerd door hun genetische achtergrond. Daarom worden ze vaak opgevoed om mee te fokken of om deel te nemen aan hondenshows, etc.

Waar vind ik een Basset Hound pups te koop?

Geclassificeerde websites worden beschouwd als een gemakkelijke en handige plaats om snel een Basset Hound pup te vinden als gezinshond. De prijzen van deze pups op de websites zijn zeer redelijk, van ongeveer € 500 tot € 1000 per pup.

Hieronder staan ​​enkele betrouwbare websites:

Basset Hound prijs. Het Uiterlijk en Persoonlijkheid van een Basset Hound

Het uiterlijk van een Basset Hound

Bassets Hounds lijken op een Bloedhond die naar de grond is gekrompen. Ze hebben korte poten, lange lichamen en zware botten. Bassets hebben grote hoofden met ronde schedels en lange, brede snuiten. Hun oren zijn lang en voelen als fluweel en wanneer ze naar buiten worden uitgestrekt naar de kop, dan moeten ze eigenlijk lang genoeg zijn om de neus van de hond te raken. Basset Hounds hebben een lange staart die altijd hoog gedragen moet worden. Ze hebben hele grote voeten die bijna onevenredig lijken aan het lichaam en hun huid zit los en ligt in plooien rond het hoofd en gezicht. Bassets staan ​​bekend om hun droevig uitziende bruine ogen en opzettelijke (maar niet onhandige) bewegingen.

Bassets Hounds zijn kort, ze hebben ​​slechts een schofthoogte van 28 tot 38 centimeter, maar ze zijn lang en vlezig, met een gewicht van 20 tot 29 kilo als ze volwassen zijn. Hun houding is bedrieglijk. Bassets Hounds kunnen heel ondeugend zijn in huis, wanneer ze de tafel en aanrechtbladen bereiken wanneer ze op hun achterpoten staan.

Bassets Hounds hebben een droevig uiterlijk vanwege de elasticiteit van hun huid. Hun haar is kort, ligt plat tegen het lichaam en is weersbestendig. De vacht verhaard licht het hele jaar door, maar kan onder controle gehouden worden met regelmatig borstelen.

FCI-normen laten alle jachtkleuren toe, maar de meest voorkomende Basset-kleuren zijn driekleurig (bruin, zwart en wit), zwart en wit, bruin en wit of rood en wit. Lemon en wit is een zeldzaamheid, maar wordt geaccepteerd. Blauwe Bassets (die eigenlijk grijs zijn) worden soms gezien, maar deze kleuring is een aanwijzing voor de aanwezigheid van een recessief gen dat leidt tot verschillende problemen met darmen, huidproblemen en voedselallergieën.

Basset Hound prijs. Het Uiterlijk en Persoonlijkheid van een Basset Hound

De persoonlijkheid van een Basset Hound

Met hun droevige ogen, lange oren en korte gestalte, kunnen Basset Hounds soms op trieste, oude mannen lijken. In werkelijkheid zijn ze actief, aanhankelijk en loyaal en kunnen ze, vanwege hun goede roedel eigenschappen, goed overweg met mensen en andere huisdieren, waardoor ze een ideale gezinsvriend zijn. Bassets verwelkomen wild spelen met kinderen, maar zullen stil op de schoot van een volwassene zitten als het tijd is om te ontspannen voor de avond. Basset Hounds kunnen blaffen om een ​​waarschuwing te geven dat iemand het huis nadert, maar zodra ze een gast begroet hebben, zullen ze stilletjes terugkeren naar hun favoriete plek om te zonnebaden op de vloer.

Basset Hounds hebben beweging nodig. Niet zoveel als een hond van een groter ras, maar ze zijn wel gevoelig voor gewichtsproblemen als ze niet genoeg beweging buitenshuis krijgen. Hun korte gestalte is misleidend – een Basset Hound kan wel 30 kilo wegen, dus ze hebben voldoende tijd nodig om hun benen elke dag te strekken. Een gezinswoning met een tuin om in te rennen en in te spelen is ideaal voor dit ras, maar appartementsbewoners die vastbesloten zijn om hun hond regelmatig uit te laten en een hondenpark te bezoeken om te spelen, kunnen ook een gezonde, gelukkige Basset opvoeden.

Basset Hounds worden vaak ‘clown’-honden genoemd. Ze doen hun eigen ding, in hun eigen tijd, en dit kan vaak leiden tot humoristische interacties. Ze zijn niet agressief tegen mensen of andere honden en ondanks hun verlangen naar onafhankelijkheid, zijn ze echt roedeldieren die houden van het gezelschap van anderen.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here