Beagle hond prijs. Beagle karakter en kenmerken. Beagle pups te koop

De Beagle is een van de beroemdste en de kleinste jachthondenras in de wereld. Omdat de jachtbehoeften tegenwoordig niet hoog zijn, wordt de Beagle opgevoed als huisdier. Momenteel is de prijs voor een Beagle relatief laag in vergelijking met andere hondenrassen. De Beagle prijsklasse is momenteel gangbaar voor slechts € 300 tot € 500 voor pups die zijn grootgebracht voor gezinsdoeleinden. Bovendien kan de Beagle prijs voor pups die met andere doeleinden zijn grootgebracht, iets hoger liggen. Je kan in dit artikel gedetailleerde informatie krijgen over de prijs van Beagle pups.

Beagle hond prijs. Beagle karakter en kenmerken. Beagle pups te koop

Beagle prijsklassen

Afhankelijk van de opvoeding en de individuele Beagle eigenschappen, kan de prijs voor Beagle pups worden ingedeeld in 3 hoofdgroepen.

Minder dan € 500

Aangeboden in de onder € 500 klasse, zijn Beagle pups meestal afkomstig van een normale familie en opgevoed als een familielid. De meest populaire Beagle prijsklasse in deze categorie is van € 300 tot € 500. Natuurlijk zijn er pups (met een goede gezondheid) die worden aangeboden onder de € 300 of zelfs onder de € 200, maar deze gevallen zijn zeer zeldzaam. Pups die op dat prijsniveau worden aangeboden, zijn meestal afkomstig van gezinnen die hun huisdieren willen overdragen aan iemand anders of die niet graag meer pups willen opvoeden, ze willen alleen de transport- en voedingskosten voor de huisdieren compenseren.

Beagle hond prijs. Beagle karakter en kenmerken. Beagle pups te koop

Van € 500 tot € 800

Dit is ook een populaire prijsklasse. Beagles in deze prijsklasse worden aangeboden door professionele fokkers, deze pups hebben een hoog niveau van raszuiverheid en een goede familielijn. Beagles die tussen de € 500 en € 800 kosten, kunnen worden opgevoed als huisdieren of voor jachtdoeleinden. Deze Beagles hebben meestal basistrainingen gehad zoals zindelijkheidstraining, training om te apporteren, basiscommando’s (zoals zit, blijf, af -commando’s). Dus, als je een huisdier nodig hebt, koop er dan gewoon een uit deze Beagle prijsklasse en je hebt geen extra training voor hem of haar nodig.

Boven de € 800

Het gebeurt zelden dat er Beagles worden aangeboden boven de € 800. Deze Beagles zijn voornamelijk afkomstig van grote, professionele en zeer ervaren fokkers. Al deze Beagles zijn zuiver ras, ze hebben een volledige registratie, goede familielijn (soms kwamen hun ouders of grootouders rechtstreeks uit Europa of waren ze gebruikt om deel te nemen aan of te winnen op Beagle hondenshows of wedstrijden.

Beagle hond prijs. Beagle karakter en kenmerken. Beagle pups te koop

Zoals aangeboden door professionele fokkers, hebben deze Beagles meestal een basistraining gehad voordat ze naar hun pleegouders gaan. Als je een huisdier wil, volstaat het om er één uit te kiezen en hem of haar mee naar huis te nemen zonder aanvullende trainingen te volgen. Als je een jachtpartner nodig hebt, duurt het maanden voordat ze goed zijn opgeleid en hun eerste jachtpartij hebben.

Waar worden Beagle pups te koop aangeboden?

Om te koop staande Beagle pups van goede kwaliteit te vinden, dan kan je de informatie van deze websites controleren:

Beagle hond prijs. Beagle karakter en kenmerken. Beagle pups te koop

Het karakter van de Beagle

Het karakter van een Beagle is heel vriendelijk en zachtaardig. Het zijn honden met een evenwichtig karakter, niet te agressief en niet te timide. Ze hebben een gemiddelde energie en zijn van een kleinere bouw. Andere Beagle eigenschappen zijn vrolijk en loyaal. Ze staan ook bekend om hun gezichtsuitdrukkingen.

Het ras was bedoeld om samen in een roedel te werken en als gevolg daarvan kunnen Beagles goed overweg met andere honden en hebben ze de voorkeur voor gezelschap. Beagles zullen hun eigenaar en families beschouwen als hun nieuwe “roedel”. Daarom maken ze onder andere geweldige gezinshonden omdat ze graag omringd zijn door energie, liefde en aandacht.

Beagles maken niet alleen geweldige toevoegingen voor gezinnen, maar kunnen ook geweldige toevoegingen zijn voor alleenstaanden of koppels (zolang de singles of koppels graag buiten zijn en hun honden voldoende beweging en speeltijd kunnen geven). Beagles houden van elke gelegenheid om hun neus te gebruiken, daarom is tijd buiten zo belangrijk.

Beagle hond prijs. Beagle karakter en kenmerken. Beagle pups te koop

Beagles zijn slechte waakhonden omwille van hun vriendelijke karakter, en ze kunnen gemakkelijk worden overgehaald door mensen, zelfs als ze aanvankelijk afstandelijk zijn. Aan de andere kant zijn het weer goede waakhonden vanwege hun luidruchtige stemmen en gehuil.

Omdat Beagles zijn gefokt voor de lange achtervolging tijdens een jacht, zijn het behoorlijk vastberaden honden. Deze eigenschap kan moeilijk zijn om mee om te gaan wanneer je Beagle je negeert ten gunste van iets waar hij zijn zinnen op heeft gezet. Bovendien kan een Beagle daardoor moeilijk te trainen zijn.

Net als bij andere honden kan een Beagle Oost-Indisch doof zijn. Dit lijkt gunstig tijdens een jacht, zodat de honden geconcentreerd blijven op hun geursporen. Echter, buiten de jacht kan het een eigenaar moeilijk worden gemaakt om te proberen te communiceren met hun honden, vooral wanneer ze worden geroepen om te komen. Echter, deze Oost-Indische doofheid vertaalt zich echt naar selectief horen, dus je kunt nooit helemaal zeker zijn of je hond je negeert of niet. Om die reden is het belangrijk om je hond op jonge leeftijd te trainen en respect te krijgen.

Beagle hond prijs. Beagle karakter en kenmerken. Beagle pups te koop

Beagles kunnen erg goed overweg met andere honden. Maar, natuurlijk, net als met elk ander type hond, moeten ze vanaf jonge leeftijd gesocialiseerd worden met andere honden om de goede eigenschappen van delen en spelen te leren.

Beagle persoonlijke kenmerken

De belangrijkste persoonlijke kenmerken van een Beagle zijn liefdevol, nieuwsgierig en vriendelijk. Het is zeer ongebruikelijk dat de persoonlijkheid van een Beagle agressief of gewelddadig is. Ze hebben echter een luidruchtige stem en staan ​​bekend om hun diepe gehuil. Een goede manier om moeilijk gedrag te bestrijden is door ervoor te zorgen dat je Beagle voldoende lichaamsbeweging en aandacht krijgt.

Samen met hun diepe gehuil, staan ​​ze bekend om het hebben van ‘muzikale stemmen’. Ze hebben de neiging om mee te “zingen” met luide geluiden van buitenaf, zoals sirenes of mensen die langs hun huis komen.

Beagles zijn verkenners, en om deze reden kan het riskant zijn om ze los te laten lopen. Nogmaals, zodra Beagles een geur volgen, geven ze niet op. Het zal vrij moeilijk blijken te zijn om ze op je te laten letten, als ze eenmaal ergens op gefocust zijn.

Beagle hond prijs. Beagle karakter en kenmerken. Beagle pups te koop

Ze kunnen gemakkelijk worden afgeleid en gemakkelijk verveeld raken wanneer ze geen goede stimulatie krijgen en wanneer ze niet zijn ingesteld op het volgen van een geur.

Een nadeel van Beagles als roedeldieren is, dat ze gevoelig kunnen zijn voor verlatingsangst. Deze aandoening kan enkele vervelende effecten hebben, omdat de Beagle dan waarschijnlijk dingen om zich heen zal gaan slopen, tijdens hun aanval van angst.

Ze staan er ook om bekend te blaffen en te huilen als ze last van verlatingsangst hebben. Dit kan nogal hinderlijk zijn voor buren als de eigenaar van de Beagle weg is.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here