Beste voedsel voor Alaska Malamute: Droog voedsel en Natuurlijk voedsel

Net als andere poolhonden hebben Malamutes een eiwitrijk dieet nodig, dat gelukkig niet zo streng is als dat van de Husky. Daarom heb je, naast thuis gekookt voedsel voor Malamutes, nog steeds andere voedselopties. Het voedsel kan droog, nat of in poedervorm zijn. Toch is het belangrijkste om te onthouden, om de voedingswaarde op de voedselverpakkingen te controleren.

Voedsel voor Alaska Malamute: Droog voedsel en Natuurlijk voedsel

Droog voedsel

Droog voedsel is het beste voor Malamutes omdat het een hoog eiwitgehalte heeft van 21 – 27%, een vetgehalte van 10-14% (of 24-30% eiwit, 14-20% vet voor zeer actieve honden). Ingeblikt voedsel bevat meestal slechts 12% van het eiwit, en natvoer bevat ongeveer 20%. Het meest geschikte eiwitgehalte voor een normale malamute is 21-24%. Pups en actievere honden hebben meer eiwit nodig.

Volwassen Malamutes houden van brokken, het houdt hun tanden schoon en ze hebben iets om op te kauwen. Aan de andere kant houden pups van jonger dan 3 maanden meer van voedsel in poedervorm, omdat ze dit makkelijker kunnen verteren.

Voedsel voor Alaska Malamute: Droog voedsel en Natuurlijk voedsel

Een ander belangrijk punt is dat commercieel voedsel vaak geen vet bevat. De meeste honden houden niet van vet, zo ook Malamutes. Vet is echter essentieel, ze hebben dit nodig zodat hun vacht gladder wordt, waardoor het vermogen om vitamines te absorberen toeneemt (sommige vitamines kunnen alleen in vet worden opgenomen). Dus als je een Malamute eten geeft, moet je plantaardige olie of wat vis vet toevoegen. Het toevoegen van een beetje reuzel is acceptabel, maar vermijd het voeren van te veel reuzel, omdat ze dan diarree kunnen krijgen.

Natuurlijk voedsel

Naast kant-en-klaar voedsel, moet je Malamutes natuurlijk voedsel geven om hen geïnteresseerd te houden in eten en voedingsstoffen aan te vullen die in commercieel voedsel ontbreken. De beste methode is om ze alternatieve maaltijden te geven, één met commercieel voedsel en dan één met zelfgemaakt voedsel. Voedsel waar de Malamute dol is:

Voedsel voor Alaska Malamute: Droog voedsel en Natuurlijk voedsel

  • Vlees. Rundvlees is wat ze het lekkerst vinden, omdat het rijk is aan voeding en weinig vet bevat, mager vlees, kip (kipfilet is het beste), vis (zeevis is beter omdat het meer eiwitten en minder vet bevat).
  • Brood, koekjes. Geef koolhydraten en energie.
  • Groenten. Groenten bieden vitamines, helpen verharen voorkomen en versterken het immuunsysteem. Malamutes houden niet van rijst en groenten, dus je zal ze van pup af aan, aan dit voedsel moeten laten wennen. Je kunt rijst, pap en groenten mengen met gehakt om het ze te laten eten. Als ze niet voldoende groenten binnen krijgen, zullen ze andere bronnen zoeken om het aan te vullen zoals het eten van gras, bladeren of ontlasting van andere dieren.

>> Lees verder:

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here