Bichon Frise hond prijs. Bichon Frisé Uiterlijk en Persoonlijkheid

De Bichon Frisé is een kleine en mooie hond waarvan de oorsprong terug te voeren is naar de 14eeeuw in Frankrijk en populair is geworden vanaf de 18e eeuw. Vanwege hun kleine omvang en aanhankelijke karakter worden Bichon Frisé’s beschouwd als goede huisdieren voor mensen die in kleine appartementen in een drukke stad wonen. De huidige prijs voor een Bichon Frisé varieert van ongeveer € 500 tot € 800 voor pups met de standaard genen kwaliteit. Bichon Frisé pups die te koop zijn met een betere genen kwaliteit of voor andere doeleinden zijn grootgebracht, kunnen voor een hogere prijs worden aangeboden.

Bichon Frise hond prijs. Bichon Frisé Uiterlijk en Persoonlijkheid

Bichon Frise prijs

€ 500 – € 900

Vanwege hun vrij zeldzame aantal en dat ze favoriet zijn bij hondenliefhebbers, is de prijs voor een Bichon Frisé pup vaak niet minder dan € 600. Bichon pups die aangeboden worden door amateur hondenfokkers en opgevoed zijn als huisdieren kosten ongeveer € 600 tot € 900. Er zijn maar weinig Bichon pups die aangeboden worden voor minder dan € 600, maar de vacht van die pups is niet wit, erg droog en niet zacht.

€ 900 – € 1600

Bichon pups die geboren zijn bij een professionele hondenfokker zijn vaak nogal duur, ongeveer € 900 tot € 1600.Deze pups hebben een hoge mate van bloedzuiverheid, goede stamboom en volledige registratie. Daarom worden Bichon pups in deze prijsklasse niet alleen opgevoed als huisdier, maar ook getraind om deel te nemen aan hondenshows of gebruikt voor fokdoeleinden.

Bichon Frise hond prijs. Bichon Frisé Uiterlijk en Persoonlijkheid

€ 1600 – € 2500

Bichon Frisé pups met de “Kampioen” bloedlijnen (hun ouders of hun grootouders hebben eerder een hondenshow gewonnen) hebben meestal een zeer hoge prijs, van boven de € 1600 tot € 2500. Vooral Bichon pups die in grote hondenfokkerijen in Europa worden geboren, met name in Frankrijk, worden vaak aangeboden met een hogere prijsklasse, van € 2500 tot € 4000, afhankelijk van hun stamboom.

Waar zijn Bichon Frisé pups te koop?

Om een Bichon Frisé pup met een goede kwaliteit en prijs te hebben, moet je de informatie van de onderstaande websites bekijken:

Bichon Frise hond prijs. Bichon Frisé Uiterlijk en Persoonlijkheid

Opmerkingen voordat je een Bichon Frisé pup koopt

  • Rasechte Bichon Frisé pups heb alleen een witte vacht. Op sommige dierenwebsites kan je veel Bichon Frisé pups vinden die minder dan € 400 kostten, maar ze hebben verschillende kleuren, zoals bruin, zwart, geel enz. En natuurlijk kunnen deze niet beschouwd worden als raszuiver.
  • In sommige gevallen, als je op zoek wilt gaan naar een geweldig huisdier, moet je op zoek gaan naar het beste huisdier binnen een prijsbereik van € 600 tot € 900, omdat hij of zij het meest aan je eis voldoet. Pups met een hogere prijs verschillen niet noemenswaardig in termen van kenmerken, ze verschillen alleen in termen van hun registratiestatus en stamboom.

Het uiterlijk van een Bichon Frisé

Bichon Frisé’s zijn kleine honden met een uniek “donzig” uiterlijk. Ze zijn meestal volledig wit, met een dikke vacht die in losse krullen van het lichaam hangt. In de showring worden Bichons getrimd om rond te kunnen kijken, terwijl de huisdier Bichons misschien iets korter worden geknipt. Ze hebben donkere, expressieve ogen en zwarte neuzen die de helderwitte vacht contrasteren. Hun staarten zijn gepluimd en hangen over de rug.

Bichons zijn kleine honden, ze hebben een schofthoogte tussen de 24cm en 30cm en ze wegen tussen de 3kg en 5kg wegen.

Bichon Frise hond prijs. Bichon Frisé Uiterlijk en Persoonlijkheid

Bichons zijn er in één kleur: helemaal wit. Sommige honden hebben plukjes crème rondom de oren of op het lichaam. Ze hebben een gecombineerde dubbele vacht waardoor ze een aparte textuur hebben. De onder vacht is dik en zacht en de toplaag is grof. Hun haar ligt niet plat tegen het lichaam, maar springt ‘donzig’ naar buiten, waardoor Bichons het uiterlijk hebben van een wattenstaafje.

Sommige mensen denken dat Bichons niet verharen, omdat ze niet veel haar achterlaten in huis. Dit is een misverstand – Bichons verharen wel degelijk, maar het haar raakt verstrikt in de onder vacht en valt niet op de grond. Regelmatig borstelen om het dode haar te verwijderen is daarom belangrijk, zodat de hond geen klitten, vervilting of huidinfecties krijgt.

De persoonlijkheid van een Bichon Frisé

Bichon Frisé is “een witte donzige hond wiens vrolijke temperament wordt bewezen door zijn gepluimde staart die parmantig over de rug wordt gedragen en zijn onderzoekende uitdrukking in zijn donkere ogen.” Bichons zijn kleine donsjes van persoonlijkheid. Ze houden van mensen van alle leeftijden, spelen goed met kinderen en zijn altijd een genot om in de buurt te hebben. Makkelijk om mee samen te leven, Bichons brengen een glimlach waar ze ook gaan – en ze houden ervan om op stap te gaan. Een Bichon zal zijn mensen graag vergezellen op wandelingen, hardlopen of zondagsritten door de stad.

De kleine Bichon heeft niet al te veel activiteit nodig, een paar wandelingen per dag en een beetje tijd om te spelen, zijn alles wat ze nodig hebben. Bichons zijn vooral goede metgezellen voor ouderen en staan ​​erom bekend de huizen op te fleuren en het humeur op te vrolijken van recente weduwen en weduwnaars. Mensen die in een appartement wonen kunnen een vrolijke Bichon hebben, omdat ze geen krachtige beweging nodig hebben.

Bichon Frise hond prijs. Bichon Frisé Uiterlijk en Persoonlijkheid

De Bichon Frisé is eenvoudig te trainen. Ze houden ervan te behagen en van positieve aanmoediging en traktaties. Ze zijn geen dominant ras, dus geweld is niet nodig, en kan in feite de psyché van deze mensen-pleasers beschadigen. Ze doen het goed in een formele trainingsomgeving en kunnen geavanceerde trucjes leren om vrienden en buren te vermaken.

Bischon Frisé’s zijn uitstekende honden voor beginners. Ze kunnen goed overweg met andere dieren, houden van mensen en rennen niet weg. Huistraining is echter heel erg moeilijk. Voor beginners is het verstandig dat hun fokker een Bischon traint voordat ze hem mee naar huis nemen, omdat dit proces lang, moeilijk en rommelig kan zijn.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here