Bordeaux Dog pup prijs. Bordeaux Dog Kenmerken en Geschiedenis

De Franse Mastiff, ook bekend met een populaire naam Bordeaux dog, is een beroemd hondenras die in 1989 in een film verscheen met acteur Tom Hanks. De Bordeaux is zeer krachtig, dapper en kan zichzelf opofferen om hun eigenaars te beschermen. De prijs voor een Bordeaux dog is gemiddeld € 800 per pup. We zullen je in het onderstaande artikel informatie geven over karakteristieken, geschiedenis, prijzen en gerenommeerde fokkers om Bordeaux pups te kopen.

Bordeaux Dog pup prijs. Bordeaux Dog Kenmerken en Geschiedenis

De prijs voor een Bordeaux dog

Op basis van opvoedingsdoeleinden (gezinshond of de fok) kunnen de prijzen voor een Bordeaux dog worden onderverdeeld in twee hoofdniveaus:

  • Voor beperkt geregistreerde Bordeauxdoggen geldt, dat je ze alleen als gezinshond mag opvoeden. Hun prijzen zijn redelijk, van € 700 – € 1200 per pup. Als je alleen een gezinshond als metgezel wilt opvoeden, zijn beperkt geregistreerde honden de geschikte keuze voor je.
  • Met volledig geregistreerde Bordeauxdoggen, mag je deelnemen aan hondenshows of ermee fokken, maar je moet ook een hogere prijs voor ze betalen. De prijzen van volledig geregistreerde pups zijn zeer gevarieerd, meestal van € 1200 – € 3000, dit is voornamelijk afhankelijk van de stamboom, afstammelingen en hun fokker.

Waar zijn Bordeaux dog pups te koop?

Bordeaux Dog pup prijs. Bordeaux Dog Kenmerken en Geschiedenis

Kenmerken van raszuivere Bordeauxdoggen

Uiterlijk

De Bordeaux dog ziet er nogal intimiderend uit en hij kan dat echt zijn als de omstandigheden erom vragen. Deze honden hebben een rechthoekig uiterlijk met diepe borstkassen die zich tot de helft van hun hoogte uitstrekken. Ze hebben tamelijk dikke staarten die taps toelopen en zich tot aan de achterkant van hun hakken uitstrekken. Hun bouw is gedrongen en krachtig en hun huid is dik, los en opgevouwen in rimpels, met name rond het gezicht, hoofd en nek gebieden.

Reuen:

  • Gewicht – 54 tot 65 kilo
  • Schofthoogte – 60 tot 67 centimeter

Teven:

  • Gewicht – 54 tot 65 kilo
  • Schofthoogte – 57 tot 65 centimeter

Het hoofd van dit ras is het meest indrukwekkende deel van het pakket. De ideale kop is enorm en uitgerust met een brede neus en sterke kaken. De snuit is ongeveer een derde van de lengte van het hoofd en er is een duidelijke stop waar het het voorhoofd van de hond ontmoet. De beet is te laag, wat betekent dat de ondertanden voor de boventanden worden geplaatst als de kaak gesloten is. Losse wangen vallen langs de snuit en laten deze honden kwijlen. De ogen zijn ovaalvormig en breed ingesteld. De oren zijn relatief kort en hangen naar beneden.

De vacht van de Bordeaux dog is kort en verrassend zacht voor zo’n grote hond en hij varieert in kleur van lichte zandkleurig tot mahonie rood. Deze honden kunnen ofwel een zwart of bruin masker dragen of soms helemaal geen masker, maar het masker moet beperkt zijn tot de snuit- en ooggebieden en mag niet in het hoofd worden verspreid. De kleur van de neus moet overeenkomen met het masker.

Bordeaux Dog pup prijs. Bordeaux Dog Kenmerken en Geschiedenis

Persoonlijkheden

De Bordeaux heeft een goed en rustig temperament. Het is uiterst loyaal, geduldig en toegewijd aan zijn familie. Onbevreesd en confronterend tegenover vreemden is hij een eersteklas wacht- en waakhond. Socialiseer heel goed met andere dieren, bij voorkeur al vanaf jonge leeftijd om te voorkomen dat hij agressief is met andere honden.

Ondanks zijn afschrikwekkende uiterlijk, is de Bordeaux dog zachtaardig met kinderen en familieleden. Dit is echter een krachtig dier en niet geschikt voor een onervaren hondenbezitter. Het doel bij het trainen van deze hond is het bereiken van de status van de roedelleider. Het is een natuurlijk instinct voor een hond om een ​​hiërarchie in de roedel te hebben. Wanneer wij mensen met honden leven, worden wij hun roedel. De hele roedel werkt samen onder één enkele leider. Lijnen zijn duidelijk gedefinieerd en regels zijn ingesteld.

Jij en alle andere mensen MOETEN hoger in de rang zijn dan de hond. Dat is de enige manier waarop je relatie een succes kan zijn. Dit ras heeft een kalme, maar ferme eigenaar nodig die een natuurlijke autoriteit over de hond vertoont. Iemand die zelfverzekerd en consistent is.

Bordeaux Dog pup prijs. Bordeaux Dog Kenmerken en Geschiedenis

De geschiedenis van de Bordeaux dog

De Bordeaux dog was al in de veertiende eeuw bekend in Frankrijk, vooral in Zuid-Frankrijk in de regio rond Bordeaux. Vandaar dat de stad zijn naam heeft gegeven aan deze grote hond. Een soortgelijk ras type van de Bordeaux dog bestond niet vóór ongeveer 1920.

De Bordeaux dog is een hondenras dat voorafging aan de Bull Mastiff en de Buldoggen. Er wordt gezegd dat de Bordeaux te vinden is in de geschiedenis van de Bullmastiff en anderen beweren dat de Bordeaux en Mastiff rassen tegelijkertijd werden gefokt. Een andere theorie is dat de Bordeaux dog afkomstig is van de Tibetaanse Mastiff en er wordt ook gezegd dat de Bordeaux dog verwant is aan de Grieks-Romeinse molossoïden die voor de oorlog werden gebruikt.

Omdat er een ras was dat leek op de Bordeaux dog in Rome ten tijde van de regering van Julius Caesar, mogelijk een neef van de Napolitaanse Mastiff. Anderen suggereren dat de Bordeaux dog een afstammeling is van een ras dat bestond in het oude Frankrijk, de Bordeaux dog van Aquitaine. Welke theorie ook waar is, het is duidelijk dat de Bordeaux dog dezelfde gemeenschappelijke schakels deelt als alle moderne molossers.

De Bordeaux dog werd ooit ingedeeld in drie variëteiten, de Parijse, de Toulouse en de Bordeaux, soorten die werden gefokt afhankelijk van de regio van Frankrijk en het werk die het moest doen. De voorouderlijke Bordeaux dog had verschillende vachtkleuren, zoals gestroomd en een meerderheid van witte markeringen die volledig op de poten gedragen werd. Het had een schaargebit in sommige regio’s, bij andere niet; een groot hoofd of een klein hoofd, een groot lichaam of een klein lichaam; zeer inconsistent in type. Een ander controversieel aspect was het masker, rood (bruin), geen of zwart. De Bordeaux dog van Bordeaux uit die tijd had ook gecoupeerde oren. Hoe dan ook, het had een algemeen type vergelijkbaar met de Bordeaux dog van vandaag.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here