Boxer pups prijs. Boxer hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

De Boxer is een Duitse kickbokser en hondenras. Boxers staan ​​bekend om hun stoere, oorlogszuchtige en loyale persoonlijkheden en ze werden op grote schaal opgevoed als waakhond en als gezelschapshond aan het einde van de 19e eeuw in Europa. Tegenwoordig zijn Boxers populaire huisdieren in de Verenigde Staten en in Europa. De actuele prijs voor een Boxer is ongeveer € 600 tot € 1000 per pup. Boxers met een hoge kwaliteit en goede stamboom hebben een hogere prijs. We zullen de prijs en de jaarlijkse kosten voor elke Boxer vermelden.

Boxer pups prijs. Boxer hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

De prijsklasse voor een Boxer

De prijs voor een Boxer als gezelschapshond

Beperkte geregistreerde Boxer-pups die zijn grootgebracht als gezinshond, kunnen tussen de € 600 en € 1000 kosten. Deze boxers zijn ideaal als gezinshond en hebben een redelijke prijs. Deze pups worden vaak gesteriliseerd voordat ze naar een nieuw huis mogen, om het fokken onder controle te houden.

De prijzen voor een volledig geregistreerde Boxer

Als je wil dat je Boxer volledig “natuurlijk” is, dan kan je op zoek gaan naar volledig geregistreerde Boxer pups. Deze pups hebben meestal een prijsklasse tussen de € 1000 en € 1600, deze prijsklasse is zowel geschikt voor gezinshonden als voor fokdoeleinden. Je moet er echter wel rekening mee houden dat deze Boxer pups niet gesteriliseerd zijn, vooral mannelijke Boxers zijn agressief, oorlogszuchtig en lopen gemakkelijk van huis weg als ze willen paren.

De prijs van een Premium Boxer

Premium Boxers hebben raszuivere genen, goede stambomen, die vaak worden gekocht en opgevoed door professionele fokkers met als hoofddoel de fok. Enkele uitstekende pups kunnen worden geselecteerd om deel te nemen aan de hondenshows. De prijs voor een premium Boxer is meestal tussen de € 1600 en € 3000. De fluctuatie van de prijs is erg groot omdat het moeilijk is om zo’n pup te prijzen. Sommige fokkers zijn zeer veeleisend wanneer ze hun premium Boxer pups naar een nieuw huis willen laten verhuizen. Het kan zijn dat je moet voldoen aan alle voorwaarden wat betreft leefomstandigheden en je ervaringen met opvoeden, voordat je over prijzen praat.

Boxer pups prijs. Boxer hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

Waar zijn Boxer pups te koop?

Beperkte geregistreerde Boxer pups worden veel verkocht op advertentiesites. Je kan op één van de volgende websites een Boxer pup met een goede prijs vinden:

Als je een premium of volledig geregistreerde Boxer pup wilt kopen, kun je naar de volgende websites van bekende fokkers kijken:

Boxer pups prijs. Boxer hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Boxer

De Boxer, een lid van de Mastiff-familie, is een middelgrote, energieke krachtpatser van een hond. Ze hebben goed ontwikkelde spieren die zichtbaar zijn onder hun strakke huid. Ze hebben brede, stompe, zwarte snuiten die kenmerkend zijn voor het ras. Per ras standaard moeten hun snuiten een derde van de lengte van het hoofd en tweederde van de breedte van de schedel zijn. Ze hebben een gebogen schedel en een licht ingedeukt voorhoofd met een duidelijke stop bij de snuit. Ze hebben donkerbruine ogen en een zwarte neus. Een ander kenmerk van het ras is hun lichte onderbeet. De oren van een Boxer zijn meestal gecoupeerd en de staart is bijna altijd gecoupeerd. Ze hebben een korte, gladde vacht die er is in bruin of gestroomd tinten.

Teefjes hebben een schofthoogte van tussen de 53 en 60 centimeter en de reuen hebben een schofthoogte tussen de 57 en 63 centimeter. Het gemiddelde gewicht is 25 kilo voor teefjes en 32 kilo voor reuen. Bij een hondenshow geldt er geen diskwalificatie voor de grootte.

Boxers zijn gespierde honden, met een strakke huid. Hun vacht is kort, glad en gemakkelijk te onderhouden, hoewel ze het hele jaar door verharen.

Boxers zijn er in twee kleuren: gestroomd en bruin. De bruin tinten variëren van een lichte kleur helemaal tot een diepe mahonie. Gestroomde hebben een tijgerachtig patroon van stroken tegen een bruine achtergrond. Ze kunnen verschijnen in effen kleuren of ze kunnen witte aftekeningen op de buik en/ of de voeten hebben. Wit mag niet meer dan 30% van de kleur van de hond uitmaken. Effen gekleurde Boxers worden plain genoemd, terwijl honden met witte markeringen die zich naar het gezicht uitstrekken, flashy worden genoemd. Ze moeten een zwart masker over het gezicht hebben en sommige hebben een witte bles op de snuit.

Boxers met overmatige witte aftekeningen hebben meer kans om doof te zijn en ruwweg 18-20% van de Boxers worden doof geboren aan één of beide oren.

Boxer pups prijs. Boxer hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van een Boxer

Boxers kunnen van verre lijken op imposante figuren, maar van dichtbij en persoonlijk zijn het speelse en liefhebbende gezinsgenoten. Vaak worden ze de Peter Pan van honden genoemd. Boxers zijn zeer energiek en ze verliezen nooit het verlangen om te ravotten en te spelen als een pup, terwijl ze volwassen worden. Voortdurende knuffelbeestjes, Boxers proberen zich in de kleinst mogelijke ruimtes te wurmen om dicht bij hun dierbaren te zijn. Ze houden ervan om het middelpunt van de aandacht te zijn en ze maken een geluid dat uniek is voor hun ras en dat sommige eigenaren een “Woo Woo” noemen. Als ze iets willen, maken ze dit ‘woo woo’-geluid om een ​​publiek aan te trekken.

Beschermend naar hun gezin zijn Boxers waakzame en betrouwbare waakhonden, die alarm slaan als er vreemden dichterbij komen. Hun dreigende, gespierde uiterlijk zal iemand afschrikken die geen goede intentie heeft. Boxers kunnen goed overweg met andere huisdieren, inclusief katten en zijn een liefdevolle en loyale toevoeging aan een actief gezin.

Boxers vereisen veel krachtige lichaamsbeweging. Lange dagelijkse wandelingen en voldoende tijd om te rennen zijn cruciaal om een ​​Boxer fysiek en mentaal fit te houden. Ze mogen echter niet te zwaar bewegen bij warm weer, omdat ze vatbaar zijn voor een zonnesteek. Ze kunnen in appartementen of flats wonen, zolang er een dagelijkse toewijding is om te bewegen.

Net als kinderen moeten Boxers constant worden vermaakt. Als ze niet veel fysieke activiteit krijgen, dan moeten ze genoeg mentale stimulatie krijgen. Veel kauwspeelgoed zal hen de hele dag bezighouden.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here