Chow Chow hond prijs. Chouchou geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheden

Momenteel zijn de Chow Chow (of Chouchou hond) met hun mollige en ronde lichamen heel geliefd bij veel tieners. Vanwege het beperkte aantal pups en hondenfokkers, is de prijs voor een Chow Chow vaak behoorlijk hoog. In dit artikel willen we je graag informeren over de verschillende Chow Chow prijsklassen, samen met de bijbehorende kenmerken en persoonlijkheden, zodat je zelf de meest geschikte Chow Chow pup kan selecteren.

Chow Chow hond prijs. Chouchou geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

De prijsklassen voor een Chow Chow

De prijzen voor een Chow Chow zijn vrij hoog in vergelijking met de prijzen van andere rassen. Een rasechte Chow Chow pup kost zelden minder dan € 600. In de onderstaande paragrafen geven we gedetailleerde informatie over de prijsklassen voor een Chow Chow.

€ 600 – € 1000

Binnen deze prijs kan je een Chow Chow pup vinden, die geboren is in een normaal gezin of bij een nieuw gevestigde hondenfokker. Deze pups hebben een basiskwaliteit van het gen en zijn misschien niet helemaal raszuiver, maar toch hebben ze bijna alle kenmerken van een raszuivere Chow Chow.

Chow Chow hond prijs. Chouchou geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

Je kan dergelijke Chow Chow pups op veel dierenwebsites vinden. Op deze websites worden veel Chow Chows aangeboden voor ongeveer € 200 tot € 500. Maar als je goed naar ze kijkt, zal je merken dat deze Chow Chow pups vaak een lichte vacht, kleine hoofden en geen mollige lichamen hebben. Over het algemeen hebben ze veel kenmerken die niet bij een raszuivere Chow Chow horen.

€ 1000 – € 1800

Chow Chow pups die in deze prijsklasse worden aangeboden, worden meestal geboren bij grote en zeer ervaren hondenfokkers. Ze hebben een hoge raszuiverheid en goede genen. Ze hebben ook alle kenmerken van een raszuivere hond, zoals een mollig lichaam, een dichte en pluizige vacht, een groot hoofd, enz.

Om een Chow Chow pup in deze prijsklasse te kopen, kun je zoeken op de bovengenoemde websites van huisdieren. We raden je echter aan om de informatie direct van de websites van hondenfokkers te bekijken om de hoogste kwaliteit van je Chow Chow te garanderen.

Chow Chow hond prijs. Chouchou geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

Boven de € 1800

Chow Chow pups met de bovenstaande prijs van € 1800 moeten meer dan 99% raszuiver zijn. Ze worden vaak aangeboden bij bekende hondenfokkers en kunnen worden grootgebracht voor fokdoeleinden of kunnen worden opgeleid om deel te nemen aan hondenshows. Ze hebben ook goede en mooie stamboom (met minstens één generatie die gebruikt werd om deel te nemen aan hondenshows en deze ook te winnen). En natuurlijk moeten ze ook de belangrijkste en indrukwekkende uiterlijke kenmerken van een rasechte Chow Chow hebben.

Waar zijn Chow Chow pups te koop?

Je kan Chow Chow pups vinden op onderstaande websites:

Chow Chow hond prijs. Chouchou geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

Oorsprong en geschiedenis van het Chow Chow ras

Tijdens de Han Dynastie verscheen de Chow Chow voor het eerst en verkreeg toen ook zijn populariteit. Volgens oude geschriften gegraveerd op aardewerk en schilderijen uit die tijd bezat een keizer van de Han tot 2.500 paar Chow Chows voor jachtdoeleinden. In het oude China hadden Chow Chows verschillende benamingen, zoals Leeuwenhond, Wolvenhond en Berenhond Leo. Pas tegen het einde van de 18e eeuw, toen de eerste berenhonden naar Engeland werden gebracht dankzij de handel met China, kregen de honden de naam Chow Chow.

In 1781, werd de Chow Chow voor het eerst in detail beschreven in een Engels boek genaamd Natural History door natuuronderzoeker Gilbert White. Zijn buurman had een paar Chow Chows meegenomen uit Guangdong. Al meer dan 200 jaar is de Chow Chow nauwelijks van uiterlijk veranderd in vergelijking met wat White over hen schreef.

De Chow Chow was alom bekend in de late negentiende eeuw, omdat veel staatshoofden hen in die periode hebben opgevoed als huisdieren. De meest opvallende was koningin Victoria, die heeft geholpen het fokken van deze hond in Engeland populair te maken. Vervolgens kwamen de honden van president Gilbert White en zijn vrouw.  Drie rode, bruine en zwarte Chow Chows zijn in 1920 grootgebracht in het Witte Huis. Tegenwoordig staat de Chow Chow op nummer 64 van de 155 meest populaire hondenrassen ter wereld. Ze worden erkend door de AKC en zijn zeer populair in Amerika, Europa, China, India en enkele Zuidoost-Aziatische landen.

Chow Chow hond prijs. Chouchou geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

Het uiterlijk van de Chow Chow

De Chow Chow lijkt op een kleine beer uit Tibet en Mantsjoerije. Het lichaam is rond en het hoofd is groot. De hoogte is zo’n 40 tot 50 cm, ze hebben dezelfde lengte van schouder tot heup (een vierkant lichaam) en een gewicht van 25 – 35 kg. De Chow Chow heeft zeer goed ontwikkelde spieren, vooral de spieren op hun schouders, borst, nek en dijen. Hun voorkant is breed terwijl de achterkant van hun lichaam smaller is. Met hun zware lichaamsbouw hebben ze een stijve en onnatuurlijke manier van lopen.

De Chow Chow heeft een grote schedel, een zeer groot hoofd, een plat voorhoofd en een grote neus. Hun diepliggende ogen en dikke oogleden laten hun ogen er klein uitzien. De bek is breed en vierkant. De tanden zijn scherp en de kaken zijn sterk, met hun sterke beet staan ze in de top 10 van de wereld. Hun tong is blauw of zwart. Chow Chows hebben een unieke dikke, lange en ruwe vacht.  De zeer dikke vacht op hun snuit, borst en nek vormen leeuwachtige manen (daarom worden ze leeuwenhonden genoemd). Chow Chows zijn in vele kleuren verkrijgbaar: wit, crème, geel, oranje, bruin, sepia, chocolade of zwart.

De Kleur van de vacht kan op de een of andere manier invloed hebben op hoeveel een Chow Chow kost. Chow Chow pups met crème, gele, oranje en roodbruine kleuren zijn vaak € 100 tot € 200 hoger geprijsd dan die met andere kleuren.

Chow Chow hond prijs. Chouchou geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

De persoonlijkheden van de Chow Chow

Ondanks hun schattige uiterlijk worden Chow Chows beschouwd als felle honden. Ze zijn normaal volgzaam, maar kunnen zeer snel agressief worden als zij of hun baasjes worden aangevallen. Hun agressieve temperament en hun moordende kaken kunnen een slachtoffer enorm en gevaarlijk verwonden. Zoals de meeste rassen in het noorden van China, zijn Chow Chows absoluut loyaal en zijn ze slechts loyaal aan één baas. Als Chow Chows worden overgedragen aan veel verschillende bazen, dan zijn ze vaak koppig, agressief en moeilijk te trainen.

Moderne Chow Chows, vooral die geïmporteerd uit westerse landen, zijn over het algemeen leuker en vriendelijker dan die uit China. Omdat het opvoeden van agressieve honden in ontwikkelde landen niet wordt aangemoedigd, zijn Chow Chows de afgelopen decennia gefokt om zachtaardiger te zijn en meer geschikt voor dichtbevolkte gebieden. Chow Chow pups die op een strenge manier, maar met zachte hand zijn opgevoed en getraind, worden vriendelijke, aanhankelijke en betrouwbare dieren voor in elk gezin.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here