Dalmatiër pup prijs. Dalmatiër karakter, uiterlijk en persoonlijkheid

Meest bekend als de ster van de film “101 Dalmatiërs”, de Dalmatiër is een sterk en atletisch hondenras met een lange geschiedenis. Dalmatiërs zijn erg veelzijdig, ze kunnen jagen, zijn brandweerhond en kunnen ook kunstjes in een circus uitvoeren. De charme van een Dalmatiër zit hem met name in zijn uitstekende kwaliteiten, zowel qua uiterlijk als persoonlijkheid, wat hen op hun beurt het ideale hondenras maakt om in als gezinshond opgevoed te worden. De gemiddelde prijs voor een Dalmatiër is vrij laag, ongeveer € 400 per pup. Het onderstaande artikel geeft gedetailleerde informatie over de prijzen en raden we gerenommeerde websites en fokkers aan om Dalmatiër pups te kunnen kopen.

Dalmatiër pup prijs. Dalmatiër karakter, uiterlijk en persoonlijkheid

De prijs voor een Dalmatiër

Dalmatiër pups zijn beschikbaar in veel verschillende categorieën, waaruit je kunt kiezen. Pups die alleen als gezinshond zijn opgevoed (beperkt geregistreerd) zijn meer betaalbaar in vergelijking met volledig geregistreerde pups. Als je geen professionele fokker bent en je gewoon een pup wil opvoeden als je metgezel, dan zijn beperkt geregistreerde Dalmatiër pups de meest geschikte en betaalbare keuze.

De prijs voor een beperkt geregistreerde Dalmatiër

Met deze Dalmatiërs mag niet worden gefokt, dus hun prijzen zijn niet al te hoog, het varieert van € 300 – € 500 per pup. Dit is een redelijke prijs voor een hond met een goed uiterlijk, loyaliteit en dynamische persoonlijkheid als de Dalmatiër.

De prijs voor een volledig geregistreerde Dalmatiër

Met deze Dalmatiër pups mag worden gefokt, dus hun prijzen zullen veel hoger zijn dan voor een beperkt geregistreerde Dalmatiër. Hun prijzen zullen echter aanzienlijk variëren, afhankelijk van de kwaliteit en de locatie van de fokker van de pups.

Dalmatiër pup prijs. Dalmatiër karakter, uiterlijk en persoonlijkheid

  • Dalmatiër pups van een normale fokker kost tussen de € 500 en € 900. Ze hebben meestal een normale stamboom en moeten voornamelijk worden opgevoed als gezinshond.
  • Dalmatiër pups van een prestigieuze fokker zal een veel hogere prijs hebben, variërend van € 900 – € 1500 per pup. Deze fokkers hebben meestal een uitstekende stamboom en de pups worden opgevoed om mee te fokken of om deel te nemen aan hondenshows.

Waar vind je Dalmatiër pups te koop?

Dalmatiër pup prijs. Dalmatiër karakter, uiterlijk en persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Dalmatiër

Disney plaatste de Dalmatiër op de populariteitskaart dankzij zowel de geanimeerde als live-actieversies van de 101 Dalmatiërs. Deze gevlekte hond heeft een extreem zachte vacht, met oren en een hoofd die aanvoelen als fluweel. De staart is relatief lang en loopt taps toe naar het einde toe. De vlekken van de Dalmatiër moeten goed gedefinieerd zijn en mogen niet samenvloeien in klodders of patches. De vacht is glanzend en vuilafstotend, waardoor hun witte vacht te allen tijde helder blijft.

Dalmatiërs moeten een schofthoogte hebben tussen de 56 en 61 centimeter en per ras zijn standaard honden die groter of korter zijn dan deze gediskwalificeerd. De lengte van de borst tot de billen moet overeenkomen met de hoogte. Mannelijke Dalmatiërs wegen meestal tussen de 15 en 32 kilo, terwijl de vrouwtjes gemiddeld 16 tot 24 kilo wegen.

De vacht van de Dalmatiër is kort, fijn en voelt aan als fluweel. Wit is de basiskleur en het lichaam is gemarkeerd met dichte leverkleurige of zwarte vlekken. Als pup worden ze wit geboren en de vlekken verschijnen als de hond ouder wordt. Sommige pups worden zonder wit haar geboren, maar hebben in plaats daarvan een massieve massa zwart of leverhaar, die patches worden genoemd. Patched Dalmatiërs mogen niet in aan een hondenshow deelnemen, maar deze kleuring diskwalificeert hen niet als geweldige gezelschapshonden. Soms zijn er tricolor dalmatiërs met bruin-aftekeningen op het hoofd, de borst, de poten of de staart naast hun zwarte vlekken. Deze driekleurige honden zijn ook niet geschikt als showhond.

Dalmatiërs, zijn ondanks hun witte kleur ongelooflijk schone honden met een vuilafstotende vacht. Eigenaren melden honden die door de modder rollen om net zo glanzend en wit te eruit te komen als voorheen. Ze stoten ook geen hondengeur uit, wat betekent dat wassen maar eens in de paar maanden nodig is- in feite te veel wassen kan de vuilafstotende oliën eraf halen en kan het gevoel van de vacht veranderen. Dit ras verhaart heel erg, het hele jaar door en dagelijks borstelen om los haar te verwijderen is een must voor degenen die kieskeurig zijn over een schoon huis.

Dalmatiër pup prijs. Dalmatiër karakter, uiterlijk en persoonlijkheid

De persoonlijkheid van een Dalmatiër

De Dalmatiër werd oorspronkelijk gebruikt om de rijtuigen en paarden van de hogere klasse in de 19e eeuw te bewaken. Terwijl de meester druk was, was het de taak van de Dalmatiër om ervoor te zorgen dat het materieel en de paarden veilig en onaangeroerd bleven. Later werden ze militaire schildwachten en circusartiesten en de meest beroemde mascottes van de brandweer. Ze zijn veelzijdige honden, in staat om over een huis of vee te waken, te presteren in geavanceerde gehoorzaamheidswedstrijden of gewoon als een loyale gezinshond. Ze houden ervan om bij mensen te zijn en willen graag worden opgenomen in alle gezinsactiviteiten, zowel binnen als buiten. Ze kunnen goed reizen en houden van rijden in de auto. Dalmatiërs zijn vriendelijk tegen mensen en geweldig met kinderen, hoewel peuters vaak door een gretige hond omver kunnen worden gegooid. Het zijn geweldige gezinshonden voor eerste hondenbezitters en zijn over het algemeen een plezier om mee te leven.

Dalmatiërs zijn van nature wild en ontgroeien nooit volledig hun neiging om op mensen te springen. Ze moeten veel beweging krijgen, om het energieniveau binnenshuis niet uit de hand te laten lopen. Ze zijn niet geschikt voor appartementen of een voor een bankhang levensstijl, Dalmatiërs houden ervan om buiten te zijn en te genieten van joggen, naast fietsen rennen, wandelen of agility-activiteiten te ondernemen. Ze spelen graag met kinderen en kunnen ertegen om een beetje ruw te spelen, hoewel peuters altijd moeten worden begeleid met deze nogal wilde hond. Kleine kinderen kunnen per ongeluk gewond raken door te spelen met een wilde Dalmatiër.

Dalmatiërs zijn zeer trainbare honden en training moet altijd positieve aanmoediging en veel traktaties omvatten. Een harde behandeling zal resulteren in angst, omdat dit ras de neiging heeft om nogal aan de verlegen kant te zijn. Zodra de basis gehoorzaamheidstraining onder de knie is, moeten Dalmatiërs verdergaan met geavanceerde training, trucjes of behendigheid. Ze zijn zeer intelligent en gedijen op het beheersen van nieuwe taken. Natuurlijke showhonden, Dalmatiërs doen het goed in een competitie, vaak blinken ze uit in hindernisbanen.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here