Dobermann hond prijs. Dobermann Pinscher uiterlijk en persoonlijkheid

Dobermann Pinscher of Dobermann of Dobie, is een bekend hondenras dat zijn oorsprong heeft in Duitsland en verscheen aan het einde van de 19eeeuw. De Dobermann heeft een slank lichaam en ontwikkelde spieren. Ze zijn waakzaam tegen alle vreemdelingen en vooral loyaal aan hun baasjes. De prijs voor een Dobermann is gemiddeld € 1000 per pupDe gemiddelde kosten voor het opvoeden van een Dobermann pup bedragen ongeveer € 800 per jaar. Echter, de Dobermann is een fel hondenras en ze opvoeden in een gezin vraagt er om, speciale aandacht te besteden aan het methodisch trainen, als ze jong zijn.

Dobermann hond prijs. Dobermann Pinscher uiterlijk en persoonlijkheid

Dobermann hond prijs

De prijs voor een Dobermann zonder genealogie, opgevoed als huisdier

Deze Dobermann pups kosten ongeveer € 800 tot € 1200. Het zijn beperkt geregistreerde pups die geen stamboom en genealogie hebben; daarom worden ze alleen opgevoed als huisdieren. Deze Dobermanns worden veel verkocht in dierenwinkels of op advertentiewebsites.

De prijs voor een raszuivere en volledig geregistreerde Dobermann

Deze Dobermanns hebben een veel hogere prijs, ze worden regelmatig verkocht bij professionele Dobermann fokkers. De prijs varieert van € 1200 tot € 2000 voor een pup met een normale genealogie en van € 2000 tot € 5000 voor een volledig rasechte pup (meer dan 99%) met een prachtige genealogie en geboren bij een professionele fokker.

Dobermann hond prijs. Dobermann Pinscher uiterlijk en persoonlijkheid

Met name voor pups met ouders die kampioen zijn in grote hondenshows en afkomstig zijn van bekende fokkers, naast hoge kosten, moet je ook aan hoge normen voldoen en ervaring hebben met het opvoeden van een Dobermann voordat je de aanvaarding van hun eigenaars krijgt. Je moet zelfs enkele maanden van tevoren reserveren om een pup mee naar huis te kunnen nemen.

De prijs voor een professionele Dobermann

Omdat hij een groot, sterk, fel maar uiterst loyaal hondenras is, wordt de Dobermann Pinscher vaak opgevoed als waakhond. Voor een professionele Dobermann pup is volledige registratie en een goede genealogie niet voldoende. Ze moeten stalen zenuwen bezitten, een stevig lichaam, goed ontwikkelde spieren en moeten professioneel worden opgeleid.

Vanwege de zeer hoge normen, betaal je voor een professionele Dobermann niet minder dan € 3000, maar eerder € 3000 tot € 5000.

Dobermann hond prijs. Dobermann Pinscher uiterlijk en persoonlijkheid

Waar zijn Dobermann pups te koop?

Als je geen professionele trainer of fokker bent en gewoon een Dobermann pup wilt kopen om je passie te bevredigen, dan voldoen de Dobermann pups van € 800 – € 1200 behoorlijk aan je behoeften. Je kan pups in deze prijsklasse vinden op de volgende websites:

Dobermann hond prijs. Dobermann Pinscher uiterlijk en persoonlijkheid

Hoeveel kost het om een Dobermann op te voeden?

Training kosten

Het opvoeden van een Dobermann is over het algemeen vrij duur. De eerste kosten die je moet betalen, zijn trainingskosten. Omdat de Dobermann een fel hondenras is, moet je hen, voordat je ze opneemt in je gezin, deel laten nemen aan een basisgedragstraining, die kost rond de € 300 tot € 500.

Vaste kosten

De normale kosten voor een Dobermann zijn gemiddeld € 1000 per jaar. Waarbij, de meeste kosten voor de voeding zijn. De Dobermann heeft een hoog activiteitsniveau, ontwikkelde spieren; daarom moeten ze veel eiwitrijk voedsel eten. De kosten voor de voeding van een Dobermann zijn ongeveer € 700 per jaar. De andere zijn uitgaven voor de dierenarts, periodieke vaccinatie, hondenshampoo, speelgoed etc.

Vooral voor het eerste jaar moet u extra rekening houden met uitgaves van € 500 tot € 800 voor essentiële artikelen zoals bench, hondenkleed, voerbak, hygiënische doeken of vaccinatie als uw pup nog niet volledig is gevaccineerd (minimaal 3 keer).

Dobermann hond prijs. Dobermann Pinscher uiterlijk en persoonlijkheid

Het uiterlijk van een rasechte Dobermann Pinscher

De Dobermann Pinscher is een groot hondenras met een lengte van 65 – 75 centimeter en een gewicht van 35 – 45kilogram. Ze hebben een sterk en slank lichaam, grote borstkas, rechte rug, kleine maag en lange poten. Hun dij- en heupspieren zijn zeer goed ontwikkeld. Hun kop is kleiner dan hun lichaam, de snuit is lang, de bek is vierkant, de tanden zijn scherp en ze hebben “moordlustige” extreem stevige kaken.

Standaard Dobermann oren

De Dobermann wordt meestal gezien met rechtopstaande oren, dat is de standaard schoonheid van dit hondenras. Echter, de Dobermann heeft van nature geen rechtopstaande oren, ze moeten worden bijgesneden en gecoupeerd wanneer Dobermann nog jong is. Snij thuis niet in de oren van je hond, maar ga naar de dierenarts om hygiëne en veiligheid te garanderen

De Dobermann staart

Een gecoupeerde staart is de standaard schoonheid van een Dobermann. Evenals bij de oren, is de staart van de Dobermann niet standaard kort zoals je normaal gesproken ziet, hij wordt gecoupeerd als de pup nog erg jong is.

Dobermann hond prijs. Dobermann Pinscher uiterlijk en persoonlijkheid

Als je van een Dobermann met gecoupeerde staart houdt, dan is de beste manier om een pup met gecoupeerde staart te kopen voordat je de pup mee naar huis neemt. De prijs voor een dergelijke Dobermann is slechts € 50 tot € 100 hoger dan voor een ongecoupeerde pup. Je dient niet zelf te gaan couperen, omdat u pijn en een hoog risico op infectie voor de hond kan veroorzaken.

Vacht en kleuren

De Dobermann heeft een korte en kort op de huid liggende vacht, zodat je deze gemakkelijk schoon kan houden. Omdat de vacht donker is, ziet de Dobermann er altijd schoon uit en zal je weinig kosten hebben aan een hondentrimmer.

De rasechte Dobermann vacht heeft 2 hoofdkleuren, zwart en chocolade. De prijs voor een chocoladekleurige Dobermann is ongeveer € 100 – € 150 hoger dan voor een zwarte Dobermann vanwege het mooiere uiterlijk en het kleinere aantal dat beschikbaar is. Bovendien zijn er ook Dobermanns met een witte of gevlekte vacht, maar deze kleuren zijn zeldzaam en worden beschouwd als signalen voor niet-rashonden.

Dobermann hond prijs. Dobermann Pinscher uiterlijk en persoonlijkheid

De persoonlijkheid van een Dobermann

De Dobermann Pinscher is een fel en zeer strijdlustig hondenras, ze zijn bereid om hun doelwit snel aan te vallen, te achtervolgen en te verslaan. Een Dobermann is dapper en bijna nooit bang, ze zijn bereid om grote en sterke tegenstanders aan te vallen om hun familie te beschermen. Hoewel hij woest en strijdlustig is, is Dobermann loyaal en betrouwbaar.

De Dobermann is een fel hondenras, dus je moet ze professioneel trainen. Als je geen ervaring hebt, kun je een goed opgeleide pup kopen. Deze Dobermann is meestal € 300 duurder dan een andere, maar je kan je dan wel veilig voelen om hem in je gezin op te voeden.

SHARE

1 COMMENT

  1. Waarom gebruiken jullie “pinscher” nog?
    Staat mij iets van bij dat die toevoeging rond 1986 er af gehaald is.
    Amerika gebruikt het wel, maar daar is het een Doberman. (1n).

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here