Duitse Herder prijs. Duitse Herder geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk

Duitse Herder (GSD) is een van de vier beroemdste Duitse hondenrassen (d.w.z. Rottweiler, Herder, Dobermann Pinscher en Leonberger) in de wereld. De Duitse Herder kan worden opgevoed als familielid, als bewaker van een huis/ boerderij, of als politie- en legerhond. De prijs voor een rasechte Duitse Herder is gemiddeld € 500 en verdeeld in vele niveaus, afhankelijk van de opvoeding en het beoogde doel van de hond. In dit artikel kan je gedetailleerde informatie vinden over de prijs voor een Duitse Herder pup.

Duitse Herder prijs. Duitse Herder geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk

Duitse Herder prijs

€ 400 – € 800

De prijzen voor een Duitse Herder variëren van € 500 tot € 800 voor pups die als huisdier zijn grootgebracht. Ze worden meestal geboren in normale gezinnen die niet veel ervaring hebben met het fokken van honden, dus de kwaliteit van het ras is standaard en ze hebben vaak geen volledige registratie.

Je zou zo’n Duitse Herder ook kunnen vinden voor € 300 of minder.  Je moet echter zorgvuldig zijn of haar gezondheid controleren voordat je de hond mee naar huis neemt.

€ 800 – € 1500

Duitse Herders die zijn geboren in een gerenommeerde en beroemde hondenfokkerij, of die de beste kwaliteit van genen bezitten, omdat hun ouders zorgvuldig zijn gekozen op het gebied van hun afkomst en stamboom getoond kunnen worden, kunnen voor € 800 tot € 1500 aangeboden worden.

Duitse Herder prijs. Duitse Herder geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk

En natuurlijk kunnen ze niet alleen worden grootgebracht voor het doel van gezinshond, maar ze kunnen ook worden opgeleid voor andere doeleinden, zoals bewakers van huis en boerderij of zelfs als politiehonden wanneer ze hiervoor gekwalificeerd zijn.

Boven de € 1500

Duitse Herders op dit prijsniveau zijn zelden te vinden, omdat ze de bloedlijn van een “Kampioen” moeten hebben (hun ouders of hun grootouders moeten hebben gewonnen in hondenshows). Ze worden vaak aangeboden door gerenommeerde en zeer ervaren hondenfokkerijen. De kwaliteit van deze Duitse Herders is heel hoog en deze pups zijn geschikt om deel te nemen aan hondenshows en voor de fokkerij.

Duitse Herder prijs. Duitse Herder geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk

Bovendien zullen Duitse Herders die “Kampioenen” bloed hebben, die zuiver Duits bloed hebben of die direct van fokkers uit Duitsland zijn geïmporteerd, worden aangeboden tegen een zeer hoog prijsniveau, wat zou kunnen oplopen tot € 4000 (exclusief verzendkosten).

Waar worden Duitse Herder pups te koop aangeboden?

Duitse Herder pups van goede kwaliteit zijn te vinden op deze websites:

Duitse Herder prijs. Duitse Herder geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk

De herkomst en geschiedenis van de Duitse Herder

De Duitse herder – een vrij nieuw hondenras, verscheen de eerste keer in 1899, hij werd gekruist door Kapitein Max von Stephanitz. Zijn doel was om een nieuw, uitmuntend en raszuiver Duits hondenras te creëren dat nog niet eerder bestond. En tenslotte, na vele jaren van inspanning, was hij succesvol in het creëren van een volledig nieuw hondenras.

Dit hondenras is duidelijk verschillend van andere rassen. Ze hebben sterke spieren, ongelooflijke snelheid, hardwerkende vaardigheden en ze bezitten het vermogen om strikt en absoluut opdrachten op te volgen. Al deze kenmerken maakte Duitse Herders geschikt voor alle soorten van werk, waaronder als werkhond, reddingshond, politie en militaire rollen en zelfs acteren.

Eigenschappen van een rasechte Duitse Herder

De Duitse Herder van nu is aanzienlijk anders dan zijn voorouders, omdat in westerse landen meer en meer aandacht besteed wordt aan het uiterlijk van de Duitse Herder in plaats van aan hun intelligentie en werkvermogen. De moderne Duitse Herder kan als een rasecht worden beschouwd als hij of zij de volgende kenmerken heeft:

Duitse Herder prijs. Duitse Herder geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk

Een hoogte van 55cm tot 65cm. De ideale hoogte is 63 cm voor een volwassen mannelijke Duitse Herder en 60 cm voor een volwassen vrouwelijke. En hun gewicht is slechts 22kg tot 40kg.

Hoofd en snuit

Ze hebben een ronde kop met kort haar op hun snuit en een grote lange vierkante zwarte neus. Ze hebben ook krachtige en stevige tanden. Hun ogen zijn middelgroot, vaak donkerbruin. Ze hebben rechtopstaande en grote oren.

Lichaam

Ze hebben sterke en krachtige lichamen met langzame en weloverwogen bewegingen. Ze hebben een lange nek; wanneer ze staan ​​of lopen, heffen ze vaak hun hoofd op.  Wanneer ze hard rennen, houden ze meestal hun hoofd naar beneden om zich te ontdoen van luchtwrijving, wat op zijn beurt weer het belangrijkste principe is om de maximale snelheid van wolven te bereiken.

Duitse Herder prijs. Duitse Herder geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk

De vachtkleur van de hond

Een rasechte Duitse Herder kan vele soorten kleuren hebben, de meest populaire kleuren zijn zwart/ bruin, zwart/ rood en hun varianten. Zeldzamere kleurvariaties zijn de gelige, puur zwarte, puur witte, lever- en blauwe variëteiten. De volledig zwarte en gelige-variëteiten zijn zeldzaam en voor veel mensen acceptabel. Het blauw en de lever worden als ernstige fouten beschouwd en het geheel witte wordt onmiddellijk gediskwalificeerd en wordt als niet-gestandaardiseerd beschouwd.

De persoonlijkheid van de Duitse herdershond

De Duitse Herder is een extreem intelligent hondenras (hij staat op nummer 3, net na de Collie en de Poedel). Ze zijn absoluut loyaal en kunnen complexe opdrachten strikt volgen. Duitse Herders hebben meestal de mogelijkheid eenvoudige en basiscommando’s te volgen, alleen al door maar een paar keer oefenen. Het is gemakkelijker om ze meer complexe commando’s te leren dan bij andere Duitse hondenrassen het geval is zoals de Rottweiler of de Dobermann.

Duitse Herder prijs. Duitse Herder geschiedenis, persoonlijkheid en uiterlijk

De Duitse Herder wordt ook beschouwd als een vriendelijk hondenras. Ze staan heel dicht bij mensen. Bovendien, omdat ze werk honden zijn, geven ze de voorkeur aan hardlopen, veel zware activiteiten en lichaamsbeweging, ze hebben de neiging overmatig enthousiast, over dynamisch of overactief te worden wanneer ze gedurende een lange periode in huis worden gehouden. Echter zullen ze niet gaan slopen of hun best om “van huis te ontsnappen” zoals de Alaska Malamute, de Husky of de Samojeed. Ze hebben een hoog niveau van bewustzijn voor het beschermen van “hun territorium” en de eigendommen van hun eigenaren, waardoor ze soms behoorlijk over beschermend kunnen zijn.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here