Dwergpincher pup prijs. Dwergpincher Hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

De Dwergpincher (Miniature Pinscher) is een hondenras dat bekend staat als “Koning van speelgoed” vanwege zijn kleine, mooie uiterlijk en zelfvertrouwen. De Dwergpincher is een van de meest populaire huisdierrassen ter wereld. De prijs van een Dwergpincher is niet erg hoog, gemiddeld € 500 per pup. Dwergpinchers variëren sterk in prijs, afhankelijk van je doel om ze groot te brengen. Dwergpinchers met als doel gezelschapshond zijn goedkoper dan Dwergpinchers bedoeld voor de fok. Als je geïnteresseerd bent in deze pups, dan zal dit artikel nuttig voor je zijn, we verstrekken details over prijzen, gerenommeerde fokkers en websites waar Dwergpinchers te koop zijn.

Dwergpincher pup prijs. Dwergpincher Hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

De prijs van een Dwergpincher in Europa

De prijs van een Dwergpincher met beperkte (of geen) registratie

Met beperkt geregistreerde Dwergpinchers mag niet gefokt worden, dus hun prijs is redelijk betaalbaar, rond de € 400 – € 700 per pup. Een dergelijke prijsklasse is redelijk gezien het feit hoe mooi, slim en actief ze zijn.

De prijs van een Dwergpincher met volledige registratie

Met volledig geregistreerde Dwergpinchers mag gefokt worden, vandaar hun hoge prijs. Hun prijs is echter zeer divers, afhankelijk van hun afkomst, stamboom en fokker.

  • Dwergpinchers van een gewone fokker kosten tussen de € 700 – € 1200 per pup. Dergelijke pups hebben vaak een gewone stamboom, dus ze worden voornamelijk opgevoed als gezelschapshonden.
  • Dwergpinchers van gerenommeerde fokkers kosten veel meer, met prijzen variërend van € 1200 – € 2000 per pup. Deze pups hebben een mooie uitstraling en een uitstekende stamboom, dus ze worden voornamelijk gefokt voor de fok of om deel te nemen aan hondenshows.

Dwergpincher pup prijs. Dwergpincher Hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

De prijs van een Dwergpincher uit de VS

Dwergpinchers die geïmporteerd worden uit de VS zijn aanzienlijk duur. Dwergpinchers uit de VS staan bekend om hun goede genetische eigenschappen die geschikt zijn voor de fok. Dergelijke pups kosten meestal van € 1500 – € 2500 in Frankrijk. Dwergpinchers met een uitstekende uitstraling en van gerenommeerde fokkers zijn veel duurder, van € 2000 – € 4000, afhankelijk van hun stamboom.

Waar zijn Dwergpincher pups te koop?

Om een ​​Dwergpincher te vinden, kun je deze geclassificeerde websites hieronder bekijken:

Dwergpincher pup prijs. Dwergpincher Hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Dwergpincher

De Dwergpincher is een kleine, gespierde, slanke hond met heldere, ovale ogen en een pittige houding. De voorpoten zijn recht en de wolfsklauwen moeten worden verwijderd. De voeten zijn katachtig en klein. De snuit is sterk, de neus is zwart en de tanden moeten bij voorkeur in een schaargebit samenkomen. De oren kunnen al dan niet worden gecoupeerd, maar de staart is altijd gecoupeerd in de Verenigde Staten. In Europa zijn couperen en bijsnijden op veel plaatsen verboden. De vacht is kort en gemakkelijk in onderhoud en bestaat in variaties van rood, zwart en bruin of chocolade.

De ideale hoogte voor een volwassen Dwergpincher is 20 tot 25 cm op het hoogste punt van het schouderblad. De reuen zijn vierkant in verhouding, dat wil zeggen, ze zijn zo lang als ze hoog zijn, maar de teefjes kunnen iets langer zijn. Dwergpinchers wegen tussen de 3 en 4 kg.

De Dwergpincher heeft een korte, gladde vacht in de kleuren rood, zwart en reebruin en chocolade en reebruin. De vacht moet glad en hard zijn en ligt plat op het lichaam.

De vachtverzorging van een Dwergpincher is een koud kunstje. Ze hebben een gemiddelde verharing en moeten om de paar dagen worden geborsteld om los haar te verwijderen en de vacht glanzend te houden. Ze hoeven alleen te baden als dat nodig is en baden kan bijna volledig worden voorkomen als de hond meerdere keren per week wordt gewassen met een warm, nat washandje.

Controleer de oren van de Dwergpincher regelmatig op tekenen van opbouw van oorsmeer, irritatie of infectie. Reinig de oren met een watje en een door een dierenarts goedgekeurde reiniger; gebruik nooit een wattenstaafje in de gehoorgang van een hond. Tanden moeten wekelijks worden gepoetst om te voorkomen dat tandsteen zich ophoopt, de gezondheid van het tandvlees wordt bevorderd en een slechte adem voorkomen. Knip de nagels maandelijks als de teennagels van de hond buiten niet van nature slijten.

Dwergpincher pup prijs. Dwergpincher Hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van een Dwergpincher

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, is de Dwergpincher niet ontwikkeld door een Dobermann naar een kleiner formaat te fokken. Het is zelfs zo dat een Dwergpincher eigenlijk een veel ouder ras is dan de Dobermann. Bijgenaamd de “Koning van speelgoed”, zal je Dwergpincher ook in huis regeren als Koning of Koningin. Fokkers en eigenaren zijn het erover eens, deze kleine honden geloven dat ze het centrum van het universum zijn en verwachten dat iedereen ze op hun wenken bedient.

Ze hebben een unieke “hoge stap” manier van lopen, te vergelijken met huppelen, en ze zitten vol vertrouwen waar ze ook heen gaan. Dwergpinchers zijn knuffelbeestjes die de weg naar je schoot vinden zodra je op de bank zit. Ze houden er echter van om te rennen en zullen soms zonder duidelijke reden als een dolle door het huis rennen. Dwergpinchers zijn uitstekende waakhonden, ze beoordelen iedereen die zijn koninkrijk nadert en eisen dat alle gasten eerst zijn vertrouwen winnen.

Dwergpinchers zijn klein, waardoor ze uitstekend geschikt zijn voor het leven in een appartement of flat, maar ze moeten wel dagelijks worden uitgelaten en een of twee keer per week moeten ze kunnen rennen. Dwergpinchers zijn vaak gespannen, dus het is belangrijk dat ze zoveel mogelijk energie kwijt kunnen raken, zodat hun temperament onder controle blijft.

Dwergpincher pup prijs. Dwergpincher Hond Uiterlijk en Persoonlijkheid

Een goede activiteit voor een Dwergpincher is behendigheid. Zodra het leiderschap is gevestigd, zijn Dwergpinchers goed te trainen en vinden ze een behendigheidscursus heel leuk. Hij zal genieten van de beweging, de gelegenheid waarderen om zijn mentale vaardigheden te gebruiken, en wat nog belangrijker is, hij zal enorm genieten van de tijd die hij doorbrengt met zijn baasje.

Dit ras is niet geschikt voor gezinnen met kleine kinderen. Dwergpinchers reageren er niet goed op als een peuter zijn speelgoed steelt, hem benadert tijdens het eten of hem aanraakt wanneer hij niet aangeraakt wil worden. Het is het beste dat kinderen oud genoeg zijn om te begrijpen hoe ze met een hond om moeten gaan en de grenzen van een hond moeten respecteren, voordat ze besluiten een Dwergpincher adopteren.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here