Dwergschnauzer pup prijs. Dwergschnauzer uiterlijk, persoonlijkheid, geschiedenis

De Dwergschnauzer is een Duits hondenras met veel geweldige eigenschappen om een ​​perfecte metgezel te worden in elk gezin, zoals intelligent, aanhankelijk, grappig en enthousiast. Ze geven je een gelukkig en warm gevoel, omdat ze altijd aan je zijde staan ​​en je zou je natuurlijk nooit alleen voelen als je een Dwergschnauzer pup hebt. De actuele prijs voor een Dwergschnauzer is gemiddeld ongeveer € 700 per pup. In het onderstaande artikel geven we wat informatie over prijzen, de beste adressen om Dwergschnauzer pups te kopen, evenals kenmerken en de geschiedenis van de Dwergschnauzer.

Dwergschnauzer pup prijs. Dwergschnauzer uiterlijk, persoonlijkheid, geschiedenis

De prijsklasse voor een Dwergschnauzer

Afhankelijk van de opvoeding en de kwaliteit van de genen, stamboom en afkomst, wordt de prijs van een Dwergschnauzer ingedeeld in 2 hoofdgroepen: de Dwergschnauzer met beperkte registraties (alleen als gezinshond) en de Dwergschnauzer met volledige registraties (goedgekeurd ​​voor fokken).

De prijs voor een Dwergschnauzer opgevoed als gezinshond

Pups met beperkte registraties mogen opgevoed worden als gezinshond en er mag niet mee gefokt worden. De prijzen van deze pups zijn redelijk schappelijk, van ongeveer € 600 tot € 900 per pup. Als je alleen een gezinshond wil, dan is een pup met beperkte registraties een goede keuze.

De prijs van een Dwergschnauzer voor de fok

Je mag met deze pups fokken, maar tegelijkertijd moet je een veel hogere prijs voor ze betalen. De prijzen van pups met volledige registraties zijn gevarieerd en hangen voornamelijk af van stamboom, bloedlijnen en hun fokker.

  • Dwergschnauzer pups afkomstig van normale hondenfokkers worden aangeboden voor ongeveer € 900 tot € 1500 per pup. Deze pups hebben een normale stamboom en worden voornamelijk opgevoed als gezinshond.
  • Dwergschnauzer pups afkomstig van gerenommeerde hondenfokkers zijn veel duurder, van ongeveer € 1500 tot € 2500 per pup. Deze puppy’s hebben vaak uitstekende stambomen en zijn voornamelijk opgevoed om mee te fokken en deel te nemen aan de hondenshows.

Waar zijn Dwergschnauzer pups te koop?

Dwergschnauzer pup prijs. Dwergschnauzer uiterlijk, persoonlijkheid, geschiedenis

Het uiterlijk van een Dwergschnauzer

Dwergschnauzers zijn kleine, maar stevige en vierkant gebouwde honden. Ze hebben de kenmerkende Schnauzer-baard en een stugge vacht die zwart, zwart en zilver, zout en peper en in sommige gevallen wit kan zijn. Hun borstelige wenkbrauwen en de levendige uitdrukking van hun kleine, diepliggende ogen geven ze soms een humeurig uiterlijk. De oren, die hoog op de schedel zijn geplaatst, kunnen worden gecoupeerd of niet worden gecoupeerd. Wanneer ze niet worden gecoupeerd, dan zijn de oren klein en V-vormig. Het hoofd is rechthoekig, de snuit is sterk en stomp en bedekt met de kenmerkende Schnauzerbaard. De staart is hoog aangezet, meestal gecoupeerd en rechtop gedragen.

Volwassen Dwergschnauzers hebben een schofthoogte van 30 tot 36 centimeter en moeten in proportie zijn. Ze wegen meestal tussen de 5 en 9 kilo.

De Dwergschnauzer heeft ​​een dubbele vacht die bestaat uit een dikke, zachte ondervacht en een stugge toplaag. Het losse en dode haar dat normaal van het lichaam zou afvallen, raakt meestal verstrikt, waardoor Dwergschnauzers goede huisdieren zijn voor mensen die lijden aan allergieën en astma of voor overdreven schone mensen die hondenhaar afkeuren. De vacht is effen zwart, zout en peper, zwart en zilver of wit. Effen witte Dwergschnauzers kunnen niet in hondenshows worden getoond, maar het heeft geen invloed op hun gezondheid of persoonlijkheid.

Dwergschnauzer pup prijs. Dwergschnauzer uiterlijk, persoonlijkheid, geschiedenis

De persoonlijkheid van een Dwergschnauzer

Dwergschnauzers hebben veel persoonlijkheid in een klein lijfje. Net als andere terriërrassen, geloven ze dat ze de alles heerser zijn en ze willen zoveel mogelijk aandacht krijgen. Het zijn stevige, kleine pittige hondjes, die niets liever willen dan rennen en buiten spelen met de mensen van wie ze houden.

Dwergschnauzers zijn clowns die graag kattenkwaad uithalen. Ze zijn ongelooflijk slim en zullen die intelligentie gebruiken om dingen te doen zoals het open maken van kasten om bij eten, speelgoed of je favoriete paar schoenen te komen. Ze kunnen goed overweg met andere huisdieren – ze kunnen achter je kat aan gaan jagen, maar hij is geen gevaar voor andere huisdieren, maar hij zal Fluffy achternajagen voor zijn eigen amusement. Dwergschnauzers zijn geweldige gezinshonden voor actieve gezinnen en zijn een uitstekende keuze voor eerste hondenbezitters.

Dwergschnauzers zijn veelzijdige honden die in de stad of het land kunnen leven. Ze hebben dagelijkse wandelingen nodig en tijd nodig om te rennen, maar ze kunnen net zo gelukkig zijn in een appartement als een op de boerderij. De tuin van de Schnauzer moet altijd worden omheind, omdat terriërs er als een schot vandoor zullen gaan, als ze een glimp opvangen van een kat, konijn, vogel of eekhoorn.

Dwergschnauzer pup prijs. Dwergschnauzer uiterlijk, persoonlijkheid, geschiedenis

De herkomst en geschiedenis van de Dwergschnauzer

Dwergschnauzers werden oorspronkelijk gefokt als rattenvangers en waakhonden op boerderijen. Ze werden ontwikkeld in het midden tot de late 19e eeuw in Duitsland door de standaard Schnauzer te kruisen met kleinere rassen, zoals de Dwergpinscher, Affenpinscher en misschien de Poedel of Pomeriaan. In Duitsland staat hij bekend als de Zwergschnauzer (zwerg betekent “dwerg”).

Er zijn geen gegevens over hoe de Dwergschnauzer is ontstaan, maar het is duidelijk dat het de bedoeling was om een ​​kleinere versie van de al lang bestaande standaard Schnauzer te maken. De vroegste vermelding van een Dwergschnauzer was een zwart teefje genaamd Findel, geboren in oktober 1888. In 1895 werd de eerste rasvereniging gevormd in Keulen, Duitsland, hoewel het verschillende soorten honden accepteerde.

Wereldoorlogen I en II waren zwaar voor het fokken van honden, vooral in Europa, waar sommige rassen bijna uitgestorven waren. Maar de belangstelling voor Dwergschnauzers nam een ​​hoge vlucht na de Eerste Wereldoorlog en de populariteit van de hond is sindsdien nooit meer afgenomen.

Een aspect dat sinds de begintijd is veranderd, is de voorkeur kleur. Vroeger was je in staat om een ​​Schnauzer te vinden van bijna elk formaat, in rood, zwart en bruin, geel of meerkleurig, maar vandaag de dag niet, waarin de tinten zwart en zilver de mode zijn. Net zoals de emoties over het couperen van de oren met de tijd meegaan, kan uiterlijk van de Dwergschnauzer opnieuw veranderen.

Een interessante kanttekening: hoewel de Dwergschnauzer door de FCI als een terriër wordt beschouwd, is de standaard Schnauzer geclassificeerd als een lid van de werkhonden.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here