Engelse Bulldog pup prijs en kosten. Engelse Bulldog uiterlijk en persoonlijkheid

De Engelse Bulldog (Bulldog) komt oorspronkelijk uit Engeland en is al vele duizenden jaren grootgebracht als vechthond of als een boerderijhond. Tegenwoordig wordt de Bulldog opgevoed als huisdier. De prijs voor een Engelse Bulldog is niet hoog, ongeveer€ 700 per pup. Deze prijs is bijna hetzelfde als de prijs voor een Franse Bulldog. De kosten voor het opvoeden van een Engelse Bulldog pup zijn echter hoger dan die voor een Franse Bulldog pup, voornamelijk vanwege hogere voedselkosten. Je kan de volgende gedetailleerde informatie vinden over hoeveel een Engelse Bulldog kost en hoeveel u moet betalen voor het opvoeden van een Engelse Bulldog per jaar.

Engelse Bulldog pup prijs, kosten. Engelse Bulldog uiterlijk, persoonlijkheid

Engelse Bulldog pup prijs

De prijs voor een Bulldog met beperkte registraties

Bulldoggen die alleen als huisdieren zijn grootgebracht en waar niet mee gefokt mag worden, worden vaak aangeboden voor ongeveer € 500 tot € 900. Bulldoggen met beperkte registraties worden vaak gesteriliseerd voordat ze mee naar huis mogen worden genomen, zodat de nieuwe eigenaar daar geen invloed meer op heeft.

Niet alle eigenaren stemmen ermee in om hun huisdieren te steriliseren. Maar in mijn eigen optiek zijn Bulldoggen in deze prijsklasse geschikt om in een gezin opgevoed te worden. Omdat wordt aangenomen dat een Bulldog het hondenras is met een onvoorspelbaar temperament en gemakkelijk agressief kan worden en dingen tijdens het paarseizoen kan vernielen, dan helpt sterilisatie om ze zachtaardiger en betrouwbaarder te maken.

Engelse Bulldog pup prijs, kosten. Engelse Bulldog uiterlijk, persoonlijkheid

De prijs voor een Engelse Bulldog met volledige registratie

Bulldog pups met volledige registratie worden niet alleen opgevoed als gezinshond, maar ook voor fokdoeleinden. Bovendien hebben ze ook volledige informatie over hun stamboom, vandaar dat je meer te weten kan komen over de mate van hun bloedzuiverheid en gen kwaliteit. Deze pups worden vaak aangeboden voor ongeveer € 900 tot € 1500.

Als je geen ervaren hondenfokker bent, dan zou je niet moeten overwegen om zelf een Bulldog pup te fokken. De reden is dat het erg moeilijk is voor dit hondenras om te bevallen vanwege hun grote schedels. Er is een grote kans dat er bij de geboorte van Engelse Bulldog pups, chirurgisch moeten worden ingegrepen om het leven van zowel de moeder als de pups te waarborgen.

Engelse Bulldog pup prijs, kosten. Engelse Bulldog uiterlijk, persoonlijkheid

De prijs voor een Engelse Bulldog van hoge kwaliteit van bekende hondenfokkers

Deze Bulldog pups worden aangeboden voor ongeveer € 1500 tot € 4000 (of veel hoger dan dat). Ze lijken een hoog niveau van bloedzuiverheid te hebben. En er bestaat geen twijfel over dat ze volledige registratie en een goede stamboom hebben. Omdat hun gen kwaliteit vrij hoog is, worden ze niet vaak opgevoed als huisdier, maar worden ze opgevoed door professionele hondenfokkers voor fokdoeleinden of voor training om deel te nemen aan een hondenshow.

Waar zijn Engelse Bulldog pups te koop?

Om een Engelse Bulldog met beperkte of volledige registraties te vinden, kan je onderstaande websites bekijken:

Engelse Bulldog pup prijs, kosten. Engelse Bulldog uiterlijk, persoonlijkheid

De jaarlijkse kosten voor een Engelse Bulldog

Zoals hierboven vermeld, zijn de jaarlijkse kosten voor een Engelse Bulldog vrij hoog, voornamelijk vanwege voedselkosten. De Bulldog is een zeer actief ras met een goed ontwikkeld spierstelsel. De Bulldog is een ras met een hoge intensiteit van beweging en is een gespierde hond. Daarom eten ze heel veel en geven ze de voorkeur aan het soort eiwitrijk voedsel dat een hogere prijs heeft dan het normale voedsel.

Met betrekking tot alleen de kosten voor standaard hondenvoer, moet je denken aan kosten van ongeveer € 600 per jaar, terwijl de voedselkosten van andere honden van hetzelfde formaat slechts rond de € 400 zouden bedragen. Je moet verpakte voedingsmiddelen gebruiken die speciaal voor een Bulldog zijn gemaakt of voor grote hondenrassen met een hoge bewegingsintensiteit.

Naast voedselkosten, moet je ook een rekening houden met andere kosten, zoals hieronder beschreven:

De kosten in het eerste jaar

Je bent veel geld kwijt voor het opvoeden van een puppy in het eerste jaar, ongeveer € 1200 tot € 1700.

In het eerste jaar heb je kosten van ongeveer € 500 – € 800 voor essentiële items zoals bench, hondenriem, voerbak, hondenkussen, etc. Andere reguliere kosten zijn ongeveer € 800 tot € 900. 

De kosten vanaf het tweede jaar

Vanaf het 2e jaar, heb je alleen nog maar de kosten van ongeveer € 800 tot € 1000 per jaar voor reguliere uitgaven zoals eten, dierenarts kosten, kauw speelgoed, etc. In het geval dat je pup ziek wordt of een ongeluk krijgt, kunnen de kosten aanzienlijk stijgen. Dat is de reden waarom je een huisdierverzekering moet overwegen, die slechts enkele tientallen euro’s per maand kost, afhankelijk van het type.

Engelse Bulldog pup prijs, kosten. Engelse Bulldog uiterlijk, persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Engelse Bulldog

Het laaghangende, zware lichaam van de Engelse Bulldog, samen met zijn brede schouders, biedt een laag zwaartepunt, waardoor de Bulldog laag bij de grond kan kruipen, oorspronkelijk was dat handig om buiten het bereik van stierenhorens te blijven. Deze vaardigheid was het verschil tussen leven en dood, dus de eigenschap stond de Bulldog toe om in leven te blijven en daardoor dit kenmerk door te kunnen geven aan zijn nageslacht.

De grote omtrek van het hoofd is gelijk aan de hoogte van de hond op schofthoogte en biedt daarmee voldoende ruimte voor de sterke, ontwikkelde spieren in de brede kaak van de hond. Zijn kenmerkende onderbeet liet het toe om zich met verbazingwekkende kracht aan de stier vast te houden, zelfs als hij heftig heen en weer werd geschud en gestompt door de furieuze stier, door zijn omhoog gekrulde neus kon hij door ademen, terwijl zijn gezicht dicht bij het lichaam van de stier werd gedrukt totdat de hond of de stier eindelijk viel. Zelfs de losse, rollende en schuifelende manier van lopen is het resultaat van dit kenmerk, omdat de hond bestand moest zijn tegen hevig schudden en stompen zonder dat zijn ruggengraat of ribben werden gebroken.

Bovendien moest de Bulldog het vermogen hebben om snel te bewegen en plotselinge sprongen te maken, wat zijn verrassende behendigheid verklaart. De vacht is glanzend en fijn, met standaardkleuren zoals rood, wit, geel of een combinatie van deze kleuren.

Engelse Bulldog pup prijs, kosten. Engelse Bulldog uiterlijk, persoonlijkheid

De persoonlijkheid en temperament van de Engelse Bulldog

Ondanks de gewelddadige training in de begindagen van het fokken, behield de Bulldog altijd een gevoel van gereserveerd decorum buiten de ring, passend bij zijn Britse roots. Toegewijd, gehoorzaam en geduldig, zonder enige twijfel, is de Bulldog door de jaren heen een favoriet gezelschapsdier gebleven. Altijd bereid om te behagen, bewaart de Bulldog toch zijn eigen onafhankelijke kenmerk van koppigheid en doet hij altijd wat hij zelf wil, zodra hij zich eenmaal iets in zijn hoofd heeft gehaald.

De Bulldog wordt zeer gewaardeerd om zijn geduld en affectie met kinderen, waardoor het uitstekende gezinsdieren zijn. De meeste zijn ook vriendelijk tegen vreemden of in het slechtste geval zijn ze totaal onverschillig voor nieuwe gezichten. Hoewel sommige vijandig kunnen zijn naar onbekende honden, is het ras compatibel met de meeste huisdieren. Onterecht bestempeld als een “zuurpruim” vanwege het uiterlijk, de Bulldog is eigenlijk een komisch, gemoedelijk en charmant dier.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here