Faraohond pup prijs. Geschiedenis en Kenmerken van de Faraohond

De Faraohond (Pharaoh Hound) is het oudste hondenhondenras en is de nationale hond van Malta geworden. Ze zijn beroemd als moedige, sterke, loyale en plichtsgetrouwe jachthonden en ze zijn ook grote jachtmetgezellen. De prijs voor een Faraohond is over het algemeen vrij hoog, ongeveer € 1500 voor een puppy. Als je op zoek bent naar een Faraohond pup, dan is dit artikel nuttig. We geven je gedetailleerde informatie over de prijzen van Farao pups, de meest gerenommeerde fokkers en online Faraohond websites.

Faraohond pups kopen prijs. Waar zijn Faraohond pups te koop?

De prijsklasse van een Faraohond

Op basis van de doeleinden en de kwaliteit van faraohonden zijn de hondenprijzen van Farao’s verdeeld in 2 verschillende categorieën: beperkt geregistreerde faraohonden (alleen opgevoed als gezinshond) en volledig geregistreerde faraohonden (met fokrechten).

De prijs van Faraohonden die alleen als gezinshond zijn grootgebracht

Voor deze pups geldt dat je ze alleen als gezinshond mag opvoeden en fokken is niet toegestaan. De prijzen van geregistreerde Faraohonden zijn behoorlijk hoog en schommelen van € 1200 tot € 1800 per pup. Als je geen professionele faraohonden fokker bent en je honden gewoon opvoedt vanwege je liefde voor hen, is een geregistreerde pup met een beperkte registratie de meest geschikte keuze voor jou.

De prijs van volledig geregistreerde Faraohond pups

Met volledig geregistreerde Faraohond pups mag worden gefokt. Hun prijzen zijn zeker hoger dan de prijzen van beperkt geregistreerde honden, van € 1800 – € 3000, afhankelijk van hun stamboom, afkomst en fokkers. Faraohond pups met uitstekende stambomen en premium bloedlijnen (opgevoed om mee te fokken of deel te nemen aan hondenshows) kunnen veel duurder zijn, tot € 5000 per pup.

Waar zijn Faraohond pups te koop?

Faraohond pups kopen prijs. Waar zijn Faraohond pups te koop?

Kenmerken van een raszuivere Faraohond

Uiterlijk

De Faraohond is een middelgrote, lenige, sierlijke windhond, die, zoals zijn naam doet vermoeden, een nobele uitstraling heeft. Zowel de schedel als de snuit zijn lang en slank en de kop is wigvormig. De oren zijn rechtopstaand en groot, de ogen zijn barnsteen van kleur en klein. De lange nek is sierlijk gebogen. Die staart loopt taps toe en lijkt op een zweep. De hond moet zijn staart laag dragen wanneer hij ontspannen is en rechtop staan of licht opgekruld zijn als hij opgewonden is. Faraohonden ‘blozen’ wanneer ze opgewonden of blij zijn, wat betekent dat hun normaal vleeskleurige neus de neiging heeft om een ​​roze tint te krijgen, wat wijst op hun vrolijk humeur.

De ideale schofthoogte voor mannelijke Faraohonden is van 55 tot 63 centimeter en de ideale hoogte voor teefjes is 53 tot 61 centimeter. Ze variëren in gewicht van 18 tot 27 kilo. Ze zijn iets langer dan ze hoog zijn.

De faraohond heeft ​​een korte vacht die in textuur varieert van fijn tot licht ruw. De kleuren kunnen variëren van rood tot bruin en er kan wit zitten op het puntje van de staart, borst, tenen of in het midden van het gezicht. Witte markeringen op de achterkant zijn een diskwalificatie in de showring, maar het diskwalificeert een Farao niet voor het gezinsleven.

Faraohond pups kopen prijs. Waar zijn Faraohond pups te koop?

Persoonlijkheden

Zoals vele rassen die in het Oude Egypte werden ontwikkeld, is de Farao een sierlijke windhond. Licht op zijn voeten, sierlijk en een buitengewoon snelle sprinter. Faraohonden zijn gevoelige honden die een rustig huis en een zachte aanraking prefereren. Het zijn stille en schone huisgenoten, zo licht op hun voeten dat ze je kunnen besluipen in een kamer met hardhouten vloeren. Het zijn loyale toezichthouders die je zullen waarschuwen dat er iemand komt, maar farao’s zijn timide en zijn geen waakhonden. Actieve lege nesters kunnen goed overweg met Farao’s, die te schichtig zijn om met veel kinderen te leven en ze zijn goede metgezellen voor eerste hondenbezitters.

Hoewel ze atletische sprinters zijn, hoef je zelf geen hardloper te zijn om dit ras groot te brengen. Faraohonden zouden meerdere keren per week moeten kunnen rennen, maar ze zijn niet gebouwd voor uithoudingsvermogen activiteiten. Een paar sprints en een Faraohond is klaar voor de dag, zich gelukkig terugtrekkend in zijn mand voor wat rust en ontspanning. Het zijn fijne stadsbewoners, als ze maar in een park kunnen komen voor reguliere sprints. Anders dan dat, zal regelmatig wandelen de Faraohond gelukkig en gezond houden.

Je Faraohond meenemen naar het behendigheidsparcours waar hij zijn lichaam en geest kan gebruiken, biedt ook een uitstekende uitlaatklep voor lichaamsbeweging.

Faraohond pups kopen prijs. Waar zijn Faraohond pups te koop?

De geschiedenis van de Faraohond

De Faraohond is een oud ras dat zijn oorsprong heeft in Egypte en veel herinneringen aan zijn lange geschiedenis zijn te vinden in kunst en literatuur.

Een artefact uit 4000 voor Christus toont twee Faraohonden in de vorm van een jacht op gazelles; een hond die lijkt op de Faraohond werd vaak afgebeeld als de metgezel van koningen en edelen in de oude Egyptische kunst; en een brief uit de 19e Egyptische dynastie vermeldt een rode, langstaartige hond wiens gezicht gloeit als een God, een verwijzing die ongetwijfeld verwijst naar de gewoonte van het ras om te blozen.

Vanuit Egypte werd de Faraohond door de Fenicische handelaars in Malta ingevoerd. Daar werden ze de “Kelb tal-Fenek” genoemd, wat “hond van het konijn” betekent, naar de prooi die de lokale jagers gebruikten om de hond te laten vangen. Het ras floreerde en werd de officiële hond van Malta.

De Faraohond bleef grotendeels onbekend in het westen tot hij in de jaren dertig in Engeland aankwam. Het ras werd officieel erkend door vele clubs in de jaren tachtig. Tegenwoordig is de Faraohond nog steeds een ongewoon ras, maar hij is overal ter wereld te vinden, overal waar mensen zijn unieke uiterlijk en persoonlijkheid waarderen.

SHARE

1 COMMENT

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here