Franse Bulldog pup prijs. Franse Bulldog uiterlijk en persoonlijkheid

De Franse Bulldog is een klein, intelligent, wendbaar en heel schattig hondenras. Ze worden beschouwd als een vrij nieuw hondenras dat voor het eerst verscheen in Frankrijk in 1860. Dit ras is het resultaat van een kruising tussen 2 hondenrassen: de Engelse Bulldog en de Franse Terriër. De Franse Bulldog is een van ‘s werelds meest geliefde hondenrassen, maar het aantal van deze hondenrassen is vrij gering. Vanwege deze reden, is de prijs voor een rasechte Franse Bulldog niet te hoog, ongeveer € 800 voor een pup. In dit artikel kan je gedetailleerde informatie vinden over de prijzen voor een Franse Bulldog en hoeveel je moet betalen voor het opvoeden van een pup per jaar.

Franse Bulldog hond prijs. Franse Bulldog uiterlijk en persoonlijkheid

Franse Bulldog pup prijs

De prijs voor een Franse Bulldog opgevoed als huisdier

Franse Bulldog pups die beperkt geregistreerd zijn en alleen als huisdier zijn grootgebracht, worden vaak aangeboden voor ongeveer € 600 tot € 1000. Er zijn ook pups die te koop worden aangeboden voor minder dan € 400, maar deze pups zijn meestal niet rasecht of nog niet geregistreerd.

De prijs voor een volledig geregistreerde Franse Bulldog

Volledig geregistreerde Franse Bulldog pups die zowel zijn grootgebracht als huisdier en voor de fok worden vaak aangeboden voor ongeveer € 1000 tot € 1600. De exacte prijs is afhankelijk van hun vachtkleuren en stamboom. Ze hebben vaak een hoog niveau van bloedzuiverheid, meer dan 95%, en hebben een goede stamboom, en daarom zijn ze geschikt voor fokdoeleinden van semiprofessionele hondenfokkers.

Franse Bulldog hond prijs. Franse Bulldog uiterlijk en persoonlijkheid

De prijs voor een Franse Bulldog met hoge een gen kwaliteit en goede stamboom

Franse Bulldog pups met een goede stamboom zijn altijd erg duur en het is niet gemakkelijk om ze te kopen. Deze pups hebben meestal een prijs van boven de € 2000, ze zijn bijna volledig raszuiver en hebben vroegere generaties die de hoogste prijs hebben gewonnen bij grote hondenshows. Zelfs als je veel geld hebt, kun je misschien geen Franse Bulldog van topkwaliteit kopen, omdat fokkers veel strikte voorwaarden stellen aan de leefomstandigheden, de opvoeding, de verzorging en de ervaringen met fokken van de nieuwe eigenaar.

Deze Franse Bulldog pups zijn alleen geschikt voor professionele en zeer ervaren hondenfokkers of voor grote hondenfokkers die zijn gespecialiseerd in het trainen van honden om deel te nemen aan hondenshows.

Waar zijn Franse Bulldog pups te koop?

Om een Franse Bulldog pup te vinden, kan je deze websites bekijken:

Franse Bulldog hond prijs. Franse Bulldog uiterlijk en persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Franse Bulldog

Franse Bulldoggen zijn kleine en stevige honden met grote, vleermuisachtige oren en mopsneusachtige neuzen. Hun hoofden zijn plat, maar zijn lang niet zo groot als het hoofd van een Engelse Bulldog, en het voorhoofd is afgerond. Hun zachte vacht is verkrijgbaar in de kleuren lichtbruin, gestroomd, wit of combinaties van gestroomd of lichtbruin met wit.

Ze hebben een zachte, losse huid waardoor het aaien van een Franse Bull iets onweerstaanbaars wordt. Ze hebben een onderbeet, grote, ronde ogen en hun staarten kunnen recht of op een kurkentrekker lijken. Ze hebben een vierkante vorm, waarbij de schofthoogte ongeveer dezelfde lengte heeft als de schoft naar de staart. Hoewel ze vierkant zijn, zijn ze een beetje peervormig – breder aan de schouders dan aan het achtereind.

Formaat en gewicht

Franse Bulldoggen zijn klein, de schofthoogte is ongeveer 30 centimeter en wegen tussen 8 en 14 kilo. Bij een hondenshow wordt elke hond van meer dan 14 kilo automatisch gediskwalificeerd volgens de AKC-normen, maar andere normen zijn minder streng wat betreft gewicht. Gezelschap Franse Bulldoggen zouden niet veel meer dan 14 kilo moeten wegen om een goede gezondheid te behouden.

Franse Bulldog hond prijs. Franse Bulldog uiterlijk en persoonlijkheid

Vacht en kleuren

Franse Bulldoggen hebben een korte, glanzende, gladde vacht. Ze hebben een losse, gerimpelde huid op het hoofd en de schouders. Franse Bulldoggen zijn er in een breed scala van kleuren waaronder lichtbruin, crème en gestroomd. De gestroomde kleur kan zwart gestroomd zijn, tijger gestroomd of gestroomde lichtbruin, dat gestroomd en wit is. Bij een hondenshow zijn alle kleuren acceptabel, behalve compleet zwart, lever, muiskleurig en zwart met wit of bruin. Geen van deze kleuren diskwalificeert een Franse Bulldog echter om een kampioen te zijn als metgezel.

De persoonlijkheid van de Franse Bulldog

Franse Bulldoggen zijn een van de beste gezelschapshonden ter wereld. Ze zijn klein, gemakkelijk te hanteren en gedragen zich over het algemeen goed bij nieuwe mensen en andere dieren. Franse Bulldoggen hebben de reputatie ondeugend en clownesk te zijn, waarbij ze aandacht vragen waar en wanneer ze maar kunnen. Deze kleine hond is dol op mensen en hunkert naar voortdurende aandacht en gezelschap.

Ze hebben niet veel beweging nodig, maar houden ervan om achter ballen aan te jagen en te spelen (binnen of buiten) gedurende de dag, en ‘s nachts zijn ze meer dan gelukkig om zich op te rollen en te ontspannen op de bank. Dit ras is een uitstekende metgezel voor ouderen, maar ze passen goed bij gezinnen van alle groottes en leeftijden. Franse Bulldoggen kunnen een gezicht hebben waar alleen een moeder van kan houden, maar een Franse Bulldog kennen is houden van een Franse Bulldog.

Franse Bulldog hond prijs. Franse Bulldog uiterlijk en persoonlijkheid

Franse Bulldoggen hebben elke dag een paar wandelingen van 15 minuten nodig om hun gezondheid te behouden, en een paar speel sessies met een bal om ze bezig te houden. Hun formaat en activiteit vereisten maken hen tot goede honden voor in een appartement, maar ze zijn net zo blij in een groot huis of op een boerderij met veel ruimte. Franse Bulldoggen geven niet zo veel om de grootte van hun huis, maar wel om de liefde die ze van hun baasje krijgen.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here