Golden Retriever pup prijs, kosten. Golden Retriever uiterlijk en persoonlijkheid

De Golden Retriever is een van de twee meest populaire hondenrassen als gezelschapshond ter wereld. De Golden Retriever is erg slim, behendig, zachtaardig, aanhankelijk en zeer betrouwbaar. Momenteel, is de prijs van een Golden Retriever pup ongeveer € 800. Golden Retriever pups die voor fokdoeleinden zijn grootgebracht, zullen een hogere prijs hebben, afhankelijk van hun gen kwaliteit. De kosten voor het opvoeden van een Golden Retriever pup is ongeveer € 800 per jaar, gemiddeld. Voor meer details, verwijs ik je naar het onderstaande artikel.

Golden Retriever pup prijs, kosten. Golden Retriever uiterlijk en persoonlijkheid

Golden Retriever pup prijs

De prijzen van een Golden Retriever opgevoed als gezelschapshond

Golden Retriever gezelschapshonden (beperkt geregistreerd) zijn geprijsd voor ongeveer € 600 – € 1000. Deze pups worden vaak gesteriliseerd voordat ze naar een nieuw huis gaan, dus ze zijn zeer volgzaam, zachtaardig en worden vooral niet uitbundig in het paarseizoen.

De prijzen van een raszuivere Golden Retriever opgevoed voor de fok

Rasechte Golden Retriever pups die duidelijke stambomen hebben en die zijn goedgekeurd voor de fok kosten meestal meer dan € 1000, maar meestal gaat het meer richting de € 1000 – € 3500, afhankelijk van hun kwaliteit. Pups met een normale stamboom en die geboren zijn bij een kleine fokker, kosten meestal tussen de € 1000 en € 2100. Pups met prachtige stambomen en die zijn gefokt door gerenommeerde fokkers kosten tussen de € 2100 en € 3500.

Golden Retriever pup prijs, kosten. Golden Retriever uiterlijk en persoonlijkheid

De prijzen van een Golden Retriever opgevoed als jachthond

Golden “jagers” zijn heel speciaal; ze worden vaak niet massaal verkocht en deze Golden Retriever prijzen staan ook niet vast. De prijzen worden meestal bepaald door de verkoper op basis van de “jacht” -prestatie van de ouder en zijn meestal niet minder dan € 1000 per pup.

Golden “jagers” voldoen aan zeer hoge eisen van erfelijkheid; ze moeten vaak ouders en grootouders hebben die “vogelhonden” zijn. Golden pups die zijn “geboren in zijden fluweel”, zijn erg moeilijk te trainen om echte jagers te worden.

Waar zijn Golden Retriever pups te koop?

Je kan hieronder een Golden Retriever gezelschapshond of voor de fok vinden op deze advertenties en van fokkers:

Golden Retriever pup prijs, kosten. Golden Retriever uiterlijk en persoonlijkheid

De jaarlijkse kosten voor de opvoeding van een Golden Retriever

Voedsel kosten

Over het algemeen zijn Golden Retrievers makkelijk op te voeden. Ze hebben een hoge weerstand waardoor ze minder gevoelig zijn. De belangrijkste kosten voor een Golden Retriever pup is voedsel, die bedragen ongeveer € 600 per jaar, gemiddeld. Voor pups die veel activiteiten doen, moet je kiezen voor eiwitrijk voedsel, dat op zijn beurt zorgt voor het oplopen van de voedselkosten met een bedrag van ongeveer € 200 – € 300 per jaar.

Je kan ook voor je Golden Retriever pup koken, voor een verscheidenheid aan smaken en kostenbesparingen. Houd er echter rekening mee dat het spijsverteringsstelsel van honden heel anders is dan dat van mensen. Daarom moet je zorgvuldig bestuderen wat er in hun voeding nodig is om de voedingsstoffen in elk van hun maaltijden te garanderen. Het dieet van een hond moet veel eiwitten bevatten, dus je moet ervoor zorgen dat ze minder zetmeel eten om overgewicht te voorkomen. Vergeet ook niet om groenten toe te voegen, zodat ze voldoende vitaminen en vezels binnen krijgen.

Andere kosten

Andere uitgaven omvatten dierenarts koste, vaccinatie, hondenshampoo, speelgoed, borstels (indien gewenst) enz; deze kosten zijn ongeveer € 200 – € 400 per jaar. De haarverzorging van een Golden Retriever is behoorlijk vermoeiend, maar het kost niet veel. Je hoeft ze slechts regelmatig in bad te doen, ongeveer een keer per week. Als hij of zij veel rent, dan moet hij of zij 3 keer per week in bad.

Eenmalige kosten in het eerste jaar

In het eerste jaar dat je een Golden Retriever opvoedt, heb je ongeveer een uitgave van € 600 om de benodigde items te kopen. De belangrijkste dingen zijn manden, botten, voerbakken, borstels. De vaccinatie (de eerste 2-3 inentingen) en gezondheidscontrole zijn de verantwoordelijkheid van de verkoper, je hoeft je geen zorgen te maken over deze kosten.

Als je genoeg geld hebt, dan is het verstandig een huisdierenverzekering af te sluiten, vooral in het eerste jaar, wanneer je pup jong is en in een nieuwe omgeving terecht komt, dan kan hij of zij makkelijker ziek worden. Een verzekering kost al gauw enkele honderden euro’s per jaar, afhankelijk van het type, maar je hoeft je dan geen zorgen te maken over de kosten van een medische behandeling voor je pup als er iets gebeurd.

Golden Retriever pup prijs, kosten. Golden Retriever uiterlijk en persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Golden Retriever

De FCI-standaard voor een Golden Retriever is, “Een symmetrische, krachtige, actieve hond, die goed in verhouding is, niet onhandig of lange poten, met een vriendelijke uitdrukking en een persoonlijkheid die enthousiast, alert en zelfverzekerd is. ” Het zijn stevige, goed geproportioneerde honden met een middellange, bontachtige vacht die in elke goudkleur voor kan komen. Ze hebben brede hoofden met brede, maar taps toelopende snuiten. Ze hebben zwarte neuzen, bruine ogen en hangende oren.

De reutjes moeten een schofthoogte tussen de 56 en 61 centimeter hebben en hebben een gewicht tussen de 30en 34 kilo. De teefjes moeten een schofthoogte van 51 tot 56 centimeter hebben en een gewicht tussen de 25 en 32 kilo. In de showring worden honden die meer dan een centimeter groter of korter zijn dan de standaard, gediskwalificeerd, maar er is geen lengte die een gezelschapshond diskwalificeert.

Golden Retrievers hebben een dikke, waterafstotende dubbele vacht. Sommige hebben steil haar, terwijl andere een golvende vacht hebben. Er zitten pluimpjes op de achterkant van de voorpoten, de onderkant, de borst, de achterkant van de dijen en de staart. Ze zijn er in vele tinten goud, variërend van licht tot donker. Sommige fokkers fokken witte Golden Retrievers, maar de kleuring wordt niet erkend als ras standaard. Naarmate de hond ouder wordt, kan de vacht lichter of donkerder worden en kan hun snuit en het lichaam witter worden.

Golden Retriever pup prijs, kosten. Golden Retriever uiterlijk en persoonlijkheid

De Persoonlijkheid van een Golden Retriever

De Golden Retriever is de klassieke gezelschapshond. Ze zijn gehoorzaam, speels, intelligent, welgemanierd, goed met kinderen en vriendelijk voor vreemden. Het zijn goede wachthonden, maar maken slechte waakhonden omdat ze veel te veel van mensen houden om effectief te zijn. Golden Retrievers staan ​​altijd aan de top van hun gehoorzaamheidsklassen en zijn vaak de kampioenen van sportcompetities. Jagers vinden dat ze betrouwbare vogelhonden zijn, en hun scherpe reukvermogen en hun verlangen om naast mensen te werken maakt ze gewilde drugshonden. Golden Retrievers hebben mensen nodig en zijn het meest geschikt voor grote, actieve gezinnen.

Golden Retrievers hebben veel beweging nodig, maar niet zoveel als andere Retrievers en hun activiteit vereisten kunnen worden aangevuld met een paar dagelijkse wandelingen en met het gooien met een stok in de tuin. Ze genieten vrijwel van elke buitenactiviteit waaraan hun mensen deelnemen of ze nu wandelen, hardlopen, trektochten maken, fietsen, zwemmen of achtervolgertje spelen met kinderen. Hoewel ze van nature zelfs getemperd zijn en geen uren aan lichaamsbeweging nodig hebben, maken hun grote afmetingen ze ongeschikt voor appartementen. Ze hebben veel ruimte nodig om zich te verplaatsen en opsluiting is oneerlijk tegenover een Golden Retriever.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here