Havanezer pup prijs. Het Uiterlijk, Persoonlijkheid van een Havanezer

Havanezer (of Bichon Havanais) is een zeer populair hondenras en werd opgevoed als een metgezel van de 19e-eeuwse Cubaanse aristocraten vanwege hun mooie verschijning en hun vriendelijkheid en verbondenheid met hun eigenaars. De Havanezer is ook een zeer energiek hondenras dat een gezinshond kan worden en kan worden opgeleid om deel te nemen aan hondenshows of om een ​​therapiehond te worden. De prijs voor een Havanezer is momenteel vrij hoog, met een gemiddelde prijs van € 750 per pup, maar de prijs kan oplopen tot € 3000 per pup, afhankelijk van de kwaliteit en kenmerken van elke hond. In dit artikel geven we je gedetailleerde informatie over prijzen en de meest betrouwbare adressen om Havanezer pups te kopen.

Havanezer pup prijs. Het Uiterlijk, Persoonlijkheid van een Havanezer

De prijsklasse van een Havanezer

Havanezers zijn onderverdeeld in verschillende categorieën waar je uit kunt selecteren: beperkt geregistreerde Havanezer (alleen opgevoed als gezinshond) en volledig geregistreerde Havanezer (toegestaan ​​voor de fokkerij). Afhankelijk van je interesse en het doel om de hond voor op te voeden, kun je je favoriete en geschikte Havanezer type kiezen.

De prijs van een Havanezer opgevoed als gezinshond

Ten aanzien van deze honden mag je ze alleen als gezinshond houden en mogen ze niet worden gebruikt om mee te fokken, dus hun prijzen zullen niet te hoog zijn, van € 700 tot € 1000 per pup. Als je geen professionele fokker bent, zal een beperkt geregistreerde Havanese hond de juiste keuze zijn voor je behoeften om een gezinshond op te voeden.

De prijs van Havanezer hond voor de fok

Met deze honden mag gefokt worden, dus hun prijzen zullen vrij hoog zijn, maar de prijsfluctuatie zal afhangen van hun stamboom en de fokker.

  • Havanezer pups van een normale fokker kost tussen de € 1000 en € 1800 per pup. Ze hebben meestal normale stambomen, zodat ze voornamelijk als gezinshond worden opgevoed.
  • Havanezer pups van gerenommeerde fokkers zullen een zeer hoge prijs hebben, variërend van € 1800 – € 3000 per pup. Deze pups hebben meestal een standaard uiterlijk, prachtige stambomen, dus ze zullen voornamelijk worden opgevoed om mee te fokken of deel te nemen aan hondenshows.

Havanezer pup prijs. Het Uiterlijk, Persoonlijkheid van een Havanezer

De prijs voor een therapie Havanezer

De Havanezer is een zeer aanhankelijk, vriendelijk en behendig hondenras, dus veel organisaties die zorgen voor zieke en gehandicapte mensen, kiezen dit ras als therapiehonden. Een therapie Havanezer is ook geschikt voor een gezin met ouderen of mensen met een depressie, autisme.

De prijs voor een therapie Havanezer zijn erg hoog, meestal niet minder dan € 2000 per pup, omdat ze moeten deelnemen aan speciale en langdurige trainingen om “verzorgers” te worden, evenals geweldige vrienden voor zieke mensen.

Waar zijn Havanezer pups te koop?

Havanezer pup prijs. Het Uiterlijk, Persoonlijkheid van een Havanezer

Het uiterlijk van een Havanezer

De Havanezer is een kleine hond, maar een stevige hond, bedekt met lang, zijdeachtig, golvend haar. Ze zijn er ook in alle kleuren van de honden regenboog. Het lange gezichtshaar is bedoeld om de Havanezer te beschermen tegen het felle licht van de tropen, waar het ras werd ontwikkeld.

Ze hebben donkere, amandelvormige ogen die een intelligente, maar toch speelse expressie hebben. De neus is breed en vierkant en de tanden moeten elkaar raken in een schaargebit. De oren zijn middellang, staan ​​hoog op het hoofd en hebben een opvallende plooi. De staart staat hoog op het lichaam en is gepluimd met lang, zijdeachtig haar. Het moet naar voren over de rug buigen, maar niet krullen. Wanneer de hond in beweging is, wordt de staart losjes gekruld over de rug gedragen en kan de pluim recht naar voren of naar de zijkant van het lichaam vallen.

De ideale schofthoogte voor een Havanezer is tussen de 23 en 27 centimeter, hoewel van 21 tot 29 acceptabel is volgens het ras standaard. Hoewel er geen gewichtsvereiste is, weegt het ras meestal tussen 4 en 7 kilo.

De Havanezer draagt ​​een dikke, zachte, zijdeachtige vacht die niet gemakkelijk verhaard. Sommige hebben steil haar, andere hebben krullerig haar, maar golvend haar is ideaal voor showhonden. Havanezers zijn er in vele kleuren van de honden regenboog, waaronder zwart, wit, zwart en bruin, sabelachtig of grijs. Ze kunnen gespikkeld of meerkleurig zijn. Er is geen voorkeur gegeven aan een bepaalde kleur of markeringen. Door de lengte lijkt de vacht zwaar, maar de vacht is licht en ontworpen om warmte tegen te houden.

Havanezer pup prijs. Het Uiterlijk, Persoonlijkheid van een Havanezer

De persoonlijkheid van een Havanezer

Havanezers hebben veel persoonlijkheid in een klein lichaampje. Het zijn pittige kleine honden die ervan genieten om in het middelpunt van de belangstelling te staan, maar ze eisen het niet op zoals andere speelgoedrassen. Ze doen gewoon hun best om te charmeren en vermaken om de aandacht van iemand te krijgen. Havanezers zijn goed met kinderen en zijn stevig genoeg om te leven met een onhandige peuter. Ze zijn gemakkelijk te trainen en gaan goed om met reizen en ze willen met je mee waar je ook heen gaat, omdat ze het niet graag alleen zijn. Ze werden in Cuba gefokt als gezelschapshonden en zijn net zo goed geschikt voor “lege nesters” als voor grote gezinnen. Zolang de Havanezer een liefhebbend gezin heeft om het zijne te noemen, zal hij een gelukkige hond zijn.

Hoewel ze energie overhouden, hebben Havanezers niet te veel lichaamsbeweging nodig om een ​​gelijkmatig temperament te behouden. Een paar dagelijkse wandelingen en tijd om te spelen, zowel binnen als buiten, is genoeg. Dit is geen buitenhond. Havanezers zijn binnen honden en je moet ze misschien oppakken om naar buiten te gaan. Hun formaat en lage activiteit vereisten maken hen tot ideale appartement honden en zijn ze beter geschikt voor het stadsleven dan het plattelandsleven.

Blaffen is een veelgehoorde klacht van Havanezer eigenaren. Velen vermelden de favoriete plek van hun hond als een plek waar ze uit het raam kunnen kijken en kunnen aankondigen wat er buiten gebeurt. Vroege training is belangrijk, zodat uw Havanezer gehoor geeft aan bevelen om op te houden met blaffen.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here