Hoe kun je een Alaska Malamute trainen en verzorgen?

Als werkhondenras is de Malamute gefokt om zwaar werk te doen, zoals vrachtvervoer en constant hondensleeën trekken gedurende tientallen kilometers. Het betekent dat ze altijd overmatige energie hebben die regelmatig moet worden ontladen.

Je moet ze buiten laten bewegen, minstens 2 keer per dag en minimaal 30 minuten uit laten en met ze lopen. Anders kunnen ze hyperactief worden. Ondanks dat het de grootste poolhond is, is de Malamute veel zachtaardiger dan de Husky en de Samojeed. Wanneer ze hyperactief zijn gaan ze zelden graven, proberen ze zelden te ontsnappen of in schoenen te bijten; in plaats daarvan lijken ze verveeld, vermijden ze eten en gaan ze blaffen.

Hun favoriete beweging oefeningen zijn lange afstanden rennen (je kan in het park rondrijden en ze achter je aan laten rennen) en zware voorwerpen zoals banden of gewichten trekken. Met de weinige jachtinstincten die ze hebben, houden ze niet van apporteren of ballen vangen. Ze kunnen deze spellen echter wel spelen als ze dit van jongs af aan is aangeleerd.

Dagelijkse hygiënische verzorging

Om de vacht van een Malamute zacht en glanzend te houden is het van belang om deze goed te verzorgen, dagelijks de vacht ontdoen van vuil, wekelijks borstelen, een maandelijks bad (of iedere 2 maanden) en ieder kwartaal naar een hondentrimmer. Het vereist ongetwijfeld veel werk en veel tijd. Je moet ook minstens twee keer per week hun tandenpoetsen om tandheelkundige ziekten en stinkende adem te voorkomen.

Je moet al vroeg beginnen met het poetsen van de tanden, begin met het poetsen van de tanden als het kleine pups zijn, zodat ze zich met deze dingen vertrouwd maken. Geleidelijk zullen ze genieten van het poetsen en borstelen.

Je zou moeten beginnen met wassen, verzorgen en tandenpoetsen als de Malamutes nog pups zijn, om ze vertrouwd te maken met deze taken, waar ze geleidelijk aan van zullen gaan genieten.

Trainingen

De Malamute is een roedeldier. Het betekent dat alle individuen in de roedel de bevelen van de roedelleider moeten opvolgen. Als je een Malamute opvoedt van pup af aan, dan zal hij denken dat je de roedelleider bent en zal je absoluut gehoorzamen. Daarom is het trainen van Malamute relatief eenvoudig. Het belangrijkste is dat je moet weten hoe je hen moet commanderen op een manier die ze begrijpen.

Hoewel hun naaste voorouders wolven zijn, is hun jachtinstinct niet sterk ontwikkeld (vanwege het kruisen van vele generaties als sledehonden). Als zachtaardige honden jagen ze zelden op kleine huisdieren, slepen ze zelden met objecten of vallen ze andere honden aan, tenzij ze eerst worden aangevallen. Daarom is het niet moeilijk om hen te trainen om gesocialiseerd te worden.

>> Lees verder:

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here