Beste voedsel voor Alaska Malamute: Droog voedsel en Natuurlijk voedsel

Net als andere poolhonden hebben Malamutes een eiwitrijk dieet nodig, dat gelukkig niet zo streng is als dat van de Husky. Daarom heb je, naast thuis gekookt voedsel voor Malamutes, nog steeds andere voedselopties. Het voedsel kan droog, nat of in poedervorm zijn. Toch is het belangrijkste om te onthouden, om de voedingswaarde op de voedselverpakkingen te controleren.

Voedsel voor Alaska Malamute: Droog voedsel en Natuurlijk voedsel

Droog voedsel

Droog voedsel is het beste voor Malamutes omdat het een hoog eiwitgehalte heeft van 21 – 27%, een vetgehalte van 10-14% (of 24-30% eiwit, 14-20% vet voor zeer actieve honden). Ingeblikt voedsel bevat meestal slechts 12% van het eiwit, en natvoer bevat ongeveer 20%. Het meest geschikte eiwitgehalte voor een normale malamute is 21-24%. Pups en actievere honden hebben meer eiwit nodig.

Hoe kun je een Alaska Malamute trainen en verzorgen?

Als werkhondenras is de Malamute gefokt om zwaar werk te doen, zoals vrachtvervoer en constant hondensleeën trekken gedurende tientallen kilometers. Het betekent dat ze altijd overmatige energie hebben die regelmatig moet worden ontladen.

Je moet ze buiten laten bewegen, minstens 2 keer per dag en minimaal 30 minuten uit laten en met ze lopen. Anders kunnen ze hyperactief worden. Ondanks dat het de grootste poolhond is, is de Malamute veel zachtaardiger dan de Husky en de Samojeed. Wanneer ze hyperactief zijn gaan ze zelden graven, proberen ze zelden te ontsnappen of in schoenen te bijten; in plaats daarvan lijken ze verveeld, vermijden ze eten en gaan ze blaffen.

Alaska Malamute hond prijs. Malamute geschiedenis, kenmerken en karakter

De prijs voor Alaska Malamute pups kan variëren van slechts € 500 tot meer dan € 3000. De prijs van een Alaska Malamute is eigenlijk vooral afhankelijk van zijn/haar kleur (rood-wit, zwart-wit, bruin-wit), formaat (gigantisch of standaard) en zijn/haar oorsprong (volledig of beperkt geregistreerd). Dus de vraag is meer hoeveel een Alaska Malamute kost bij een specifieke pup. In dit artikel geven we een gedetailleerde uitleg over de prijs per individuele Alaska Malamute op basis van zijn/haar belangrijkste kenmerken, gecombineerd met de 3 bovengenoemde criteria.

>> Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken en trainen

Alaska Malamute hond prijs. Malamute geschiedenis, karakter, kenmerken

Alaska Malamute prijsklasse

Op basis van bovenstaande classificatie criteria kunnen de prijzen voor een Alaska Malamute in de huidige markt worden gegroepeerd in drie verschillende prijsklassen.

€ 500 – € 800

Een Alaska Malamute die tot deze prijscategorie behoort, is meestal de prijs voor een standaard Alaska Malamute, raszuivere pups. Fokkers die dit prijsniveau aanbieden zijn meestal gedeeltelijk of beperkt geregistreerd, vandaar dat het gebruikelijk is dat de Alaska Malamute pups die in dit geval worden aangeboden niet volledig raszuiver zijn.

€ 800 – € 2000

In het aanbod tussen de € 1000 – € 2000, kan je een volledig geregistreerde Malamute kopen van een professionele fokker. De pups aangeboden in deze prijsklasse hebben meestal een hoog niveau van raszuiverheid, een mooie vachtkleur, mooie uitstraling en basistrainingen.

Alaska Malamute hond prijs. Malamute geschiedenis, karakter, kenmerken

Meer dan € 2000

Alaska Malamute prijzen voor pups van zeer hoog aangeschreven en ervaren fokkers zullen niet lager zijn dan € 2000. In uitzonderlijke gevallen kosten pups wiens ouders, deelnamen of wonnen in grote wedstrijden, € 3000 tot meer dan € 4000.

Veel professionele fokkers zijn zeer streng in het selecteren van eigenaren voor Alaska Malamute pups. Ze kunnen vragen om je opvoedt ervaringen met dieren en je huidige woonomstandigheden te beschrijven voordat je een pup mee naar huis mag nemen.

Hoe zit het met pups met een prijs van minder dan €500?

In veel online dierenwinkels of advertentiesites is het heel gemakkelijk om advertenties te zien die een pup aanbieden voor € 200 – € 300.  Het lijkt een mooie prijs of niet? Toch is het belangrijk op te merken dat deze Alaska Malamutes meestal geen raszuivere honden zijn of dat ze raszuiver kunnen zijn, maar toch gezondheidsproblemen hebben die op hun beurt zullen leiden tot hun slechte en lelijke uiterlijk en hun moeizame start om op te groeien tot volwassen hond.

Alaska Malamute hond prijs. Malamute geschiedenis, karakter, kenmerken

In mijn opinie, is het onmogelijk om een gezonde, raszuivere Alaska Malamute pup te kopen voor deze prijs.

Waar zijn Alaska Malamute pups te koop?

Om een Malamute pup in deze prijsklasse te vinden, moet je informatie van bekende professionele fokkers raadplegen. Hieronder staan ​​enkele van deze websites:

Alaska Malamute hond prijs. Malamute geschiedenis, karakter, kenmerken

De geschiedenis van het ras Alaska Malamute

Hoewel de oorsprong van de Alaska Malamute niet echt bekend is, wordt deze over het algemeen beschouwd als een afstammeling van de Mahlemut hond. Een oude Inuit-stam, de Mahlemuts waren de inheemse bevolking van Norton Sound, een inham aan de noordwestkust van Alaska.

Mahlemut is afgeleid van het woord Mahle, dat de naam is van een Inuit stam en mut, wat dorp betekent. Net als veel honden behorend tot de spits familie, ontwikkelde dit ras zich in het Noordpoolgebied en werd het gevormd door de moeilijke klimaatomstandigheden.

Oorspronkelijk werkten de honden als partners bij het jagen op ijsberen, zeehonden en andere grote jachtpartijen. Omdat de Alaska Malamute sterk, groot en snel was, kon hij gemakkelijk de taak uitvoeren waarvoor normaal gesproken veel kleine honden nodig zouden zijn geweest, zoals het vervoeren van de grote karkassen naar het huis van de meester. De Malamute raakte zo verweven met het leven van mensen, dat het al snel als een lid van het gezin werd beschouwd en niet langer als alleen een huisdier werd behandeld.

Alaska Malamute hond prijs. Malamute geschiedenis, karakter, kenmerken

In de 18e eeuw waren buitenlandse ontdekkingsreizigers van Alaska – velen die kwamen tijdens de goudkoorts van de late 19e eeuw – echt onder de indruk van de grote honden en de genegenheid van de eigenaren voor hen. Ze vermaakten zich door race wedstrijden en gewicht trek wedstrijden tussen de honden te organiseren. De inheemse Alaska Malamutes werden uiteindelijk gekruist met elkaar en met de honden die meegebracht werden door kolonisten, om goede racers te creëren of om het grote aantal honden te leveren dat nodig was voor goudzoekers activiteiten. Dit vormde een bedreiging voor de zuiverheid van het Malamute ras.

Een hondenrace liefhebber in New England kreeg in de jaren twintig echter een aantal exemplaren van het ras en begon de inheemse Malamute te ontwikkelen.

Naarmate het ras bekendheid kreeg, werd het op verschillende manieren gebruikt. In 1933 werden bijvoorbeeld enkele Malamutes geselecteerd om admiraal Richard Byrd te helpen met zijn expeditie op Antarctica. De Malamute werd opnieuw gebruikt in de Tweede Wereldoorlog om op te treden als pakdier, vrachtvervoerder en reddingshond.

De American Kennel Club herkende het ras in 1935 en is sindsdien populair geworden als een trouw huisdier en een indrukwekkende showhond.

Alaska Malamute hond prijs. Malamute geschiedenis, karakter, kenmerken

Alaska Malamute kenmerken

Malamute honden hebben een gemiddelde hoogte van 60 – 70 cm en een gemiddeld gewicht van 35 – 55 kg. Met name de Giant Malamute kan zo hoog zijn als 90 cm, en tot 80 kg wegen. Malamutes hebben een zeer evenwichtige verhouding tussen hun hoogte, gewicht, skelet en spieren. Raszuivere Malamutes hebben grote en gespierde poten, geschikt voor zwaar slee trekken.

Ondanks hun gebalanceerde lichaamsbouw is hun algehele look niet zo charmant als dat van de Husky. In plaats daarvan hebben Malamutes de neiging omvangrijk en stevig te zijn zoals de Noord-Amerikaanse wolf. Malamutes hebben meestal bruine of donkerbruine amandelvormige ogen. Hun oren zijn klein en bedekt met bont.

De vacht is de meest aantrekkelijke eigenschap van dit ras. De twee lagen vacht zijn erg dik en warm, grof maar zacht, meestal in zwart (grijs) – wit, bruin (rood) – wit, crème. Sommige Malamutes zijn zo wit als sneeuw terwijl anderen een mysterieuze zwarte vacht hebben. De buiten laag van de vacht van de Malamute is waterdicht.

Alaska Malamute hond prijs. Malamute geschiedenis, karakter, kenmerken

Qua textuur lijkt de binnenlaag van de vacht op fleece. Het is korter, zachter en dunner dan de buitenste laag, maar is uitstekend geschikt om het lichaam warm te houden. Zo dik als de vacht is, vereist het ook veel zorg. Malamutes hebben dagelijkse hygiënische zorg nodig, een wekelijkse borstelbeurt, een maandelijks bad en zelfs een bezoek aan de hondentrimmer per kwartaal.

Het karakter van de Alaska Malamute hond

Hoewel hun naaste voorouders poolwolven zijn waarvan ze veel wilde eigenschappen hebben overgenomen, zijn Malamutes vrij zachtaardige dieren. Met vele generaties kruisen door de Eskimo’s worden ze meestal grootgebracht voor hondensleeën, wat hun jachtinstincten heeft verslechterd. In tegenstelling tot de Samojeed of de Husky, zal de Malamute zelden achter kleine huisdieren, balletjes of objecten jagen. In plaats daarvan zullen ze, vanwege hun roedelgedrag, als ze van jongs af aan zijn opgeleid, jou als hun roedelleider beschouwen, je bevelen opvolgen en je familie beschermen tegen indringers.

Alaska Malamute hond prijs. Malamute geschiedenis, karakter, kenmerken

Als werkhonden houden Malamutes ervan hard te werken, zoals lange afstanden rennen, zware voorwerpen trekken zoals banden, gewichten, … Als ze lange tijd geen beweging krijgen, kunnen ze hyperactief, prikkelbaar en destructief worden. Daarom moet je ze minstens 1 uur per dag uitlaten om hen te helpen hun energie kwijt te raken.

>> Lees verder: