Jack Russel pup prijs. Kenmerken van de Jack Russel Terriër

De Jack Russel Terriër (of Parson Russel Terriër) is een hondenras dat ongeveer 200 jaar geleden in Engeland werd ontwikkeld voor de vossenjacht. Het zijn levendige, onafhankelijke en intelligente kleine honden. Charmant en aanhankelijk, ze worden door veel mensen aanbeden. De prijs voor een Jack Russel Terriër is niet erg hoog, ongeveer € 500 per pup. In dit artikel zullen we alle details over prijzen, websites met gerenommeerde advertenties en fokkers verstrekken om Jack Russel Terriër-pups te kopen.

De prijsklasse voor Jack Russel Terriërs

Op basis van je doel om ze op te voeden en de kwaliteit ervan, zijn Jack Russel Terriërs onderverdeeld in 2 groepen: Russels met beperkte registratie (alleen voor gezinshonden) en Russels met volledige registratie (met fokrechten).

De prijs van Jack Russel Terriërs met beperkte registratie

Russel Terriërs met beperkte registratie hebben geen fokrechten en zijn vanaf hun geboorte gesteriliseerd. Als je geen professionele fokker bent, zijn dergelijke pups geschikt, omdat ze perfect zijn als metgezellen. Beperkte geregistreerde Russel Terriërs zijn niet duur, variërend van € 400 – € 700 per pup.

De prijs voor een Jack Russel Terriër met volledige registratie

De prijs van volledig geregistreerde Russel Terriërs kan sterk variëren, afhankelijk van hun afkomst, stamboom en fokker.

  • Russel Terriërs van normale fokkers zijn vrij betaalbaar, met een prijs van ongeveer € 700 – € 1200 per pup.
  • Russel Terriërs van gerenommeerde fokkers zijn veel duurder. Hun prijzen zijn van € 1200 – € 3000 per pup en nog hoger voor de beste pups.

Waar zijn Jack Russel pups te koop?

Dit zijn grote en populaire websites met huisdieren, waar veel Russel Terriër pups te koop zijn, variërend in kleuren en maten. De prijs van Russels is hier redelijk, ongeveer € 450 – € 1000 per pup.

Kenmerken van de Jack Russel Terriër

Uiterlijk

De Jack Russel Terriër is een kleine, atletische werkhond die op een foxterriër lijkt. De schedel is vlak tussen de oren en loopt iets smaller uit. Er is een gedefinieerde, maar geen abrupte stop. De ogen zijn amandelvormig en donker van kleur en mogen nooit uitpuilen. De V-vormige oren vouwen naar voren. De tanden moeten in elkaar overgaan als een schaargebit. De dubbele vacht bestaat in twee varianten: glad en gebroken en is er in de kleuren wit, wit met zwart, wit met tan of tricolor. De borst moet klein zijn, zodat de hond in staat is om in knaagdierholen te passen als hij zijn prooi achterna jaagt. De voorpoten zijn lang en recht, de achtervoeten zijn sterk en gespierd. De staart staat hoog en wordt vrolijk gedragen.

De ideale schofthoogte voor de mannelijke Jack Russel Terriërs is 28 centimeter en bij de vrouwtjes 26 centimeter. Het gemiddelde gewicht van een Jack is 6 tot 8 kilo. Grootte is echter niet het laatste woord in de showring. De keurmeesters houden rekening met het algehele evenwicht van de hond.

De Jack Russel Terriër vacht bestaat in twee varianten: glad of gebroken. Beide typen zijn dubbele vachten met een grove textuur, maar de gebroken vacht is iets langer en op het gezicht is een vleugje wenkbrauwen en baard te zien. Sommige Jacks hebben een derde soort vacht, een ruwe vacht, die langer is dan de gebroken vacht, maar niet gekruld of gegolfd is. Ongeacht het soort vacht, kunnen Jack Russels wit, wit met zwarte aftekeningen, wit met tan markeringen of driekleur (wit, zwart en bruin) zijn.

Persoonlijkheid

Jack Russel Terriërs zijn de grootste honden die je ooit zult tegenkomen in zo’n klein pakketje. Ze kunnen de hele dag rennen en blijven terugkomen voor meer. Ze zijn zeer intelligent en er gaat absoluut niets aan hen voorbij. Een Jack Russel hou je niet voor de gek. Het zijn pittige terriërs, onbevreesd en brutaal van geest en staan niet boven een beetje kattenkwaad uithalen om lachers te krijgen. Ze zijn zeer train baar en staan ​​bekend om hun hoogspringende capriolen. Ze kunnen samen met kinderen worden opgevoed en dit maakt Jack Russels fijne gezinshonden. Het zijn uitzonderlijke atleten die uitblinken in de competitieve arena.

Door hun grootte kunnen ze aantrekkelijk zijn voor appartementsbewoners, maar Jack Russels zijn geen appartementshonden. Zie ze als grote honden die gevangen zitten in kleine lichamen. Ze hebben veel open ruimte nodig om te rennen en voelen zich opgesloten in een klein appartement dat bijna altijd tot destructief gedrag leidt. Omheinde tuinen zijn een must, want Jack Russels zal er als een schot vandoor gaan achter katten, eekhoorns, konijnen, fietsen en zelfs auto’s aan. Ze moeten altijd in de gaten gehouden worden als ze buiten zijn, want deze kleine jongens houden ervan om te graven en niet alleen zullen ze snel een bloembed vernielen, ze graven ook onder hekken om te ontsnappen en op zoek te gaan naar nieuw avontuur.

Dagelijkse activiteiten omvatten zowel wandelen als tijd om in de tuin te rennen. Jack Russels houden van, houden van, houden ervan om achter ballen aan te jagen. Ze houden er zoveel van, dat veel eigenaren geloven dat hun honden geobsedeerd zijn door het spelen met een bal. Ze zullen de bal net zo vaak ophalen als je wilt gooien en als je klaar bent, zal hij nog steeds meer willen.

Jack Russel Terriërs zijn zeer intelligente honden en hebben evenveel mentale stimulatie nodig als fysieke activiteit. Deze honden blinken uit in behendigheidsactiviteiten en er zijn complete wedstrijden opgezet rondom Jack Russel Terriërs, zoals sprinten, flyball, hindernisbaan en apporteren. Als je je Jack Russel bij dit soort activiteiten aanmeldt, zorgt dit ervoor dat hij zijn dagelijkse fysieke en mentale stimulatie krijgt.

‘Earth dog’-activiteiten, waarbij honden op zoek gaan naar knaagdieren, zijn ook een uitstekende oefening voor Jack Russels, omdat het voldoet aan hun behoefte om te graven en aan hun behoefte om te jagen. Deze activiteiten worden uitgevoerd met het oog op veiligheid en de knaagdieren worden gehouden in veilige verblijven, zodat de honden er niet echt bij kunnen.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here