Koningspoedel, Dwergpoedel, Toy Poedel pup Prijs, Uiterlijk en Persoonlijkheden

De Poedel heeft momenteel 3 officieel erkende maten – Standaard (Koningspoedel), Miniatuur (Dwergpoedel) en Speelgoed (Toy Poedel). Trouwens, er zijn enkele kleinere, maar niet officieel erkende maten zoals Tiny, Theekop of Micro Theekop.  De prijs voor een Poedel (voor pups alleen als gezinshond) is momenteel ongeveer € 500 – € 900, het prijsniveau van de poedel hangt in hoge mate af van de grootte, oorsprong en kleur van de pup.

Koningspoedel, Dwergpoedel, Toy Poedel pup Prijs, Uiterlijk en Persoonlijkheden

De prijsklasse voor een Poedel pup

De prijs voor een Toy Poedel

Koningspoedel, Dwergpoedel, Toy Poedel pup Prijs, Uiterlijk en PersoonlijkhedenDe prijs voor een Toypoedel varieert momenteel van ongeveer € 500 tot 800 voor beperkt geregistreerde pups die zijn opgevoed als gezinshond en niet geschikt zijn voor de fok. Niet geregistreerde pups kun je kopen voor slechts € 200 – € 300. We raden je echter aan geen pups te kopen van dit prijsniveau vanwege zeer hoge risico’s.

Betere kwaliteit, volledig geregistreerde Toypoedels (die zowel als gezinshond als voor fokdoeleinden kunnen worden gebruikt) zullen prijzen hebben van ongeveer € 800 tot € 1500. Poedels met een uitstekende kwaliteit, goede stamboom en gefokt door gerenommeerde fokkers zullen meestal een prijs hebben van meer dan € 1500 tot € 4000.

De prijs voor een Standaard Poedel (Koningspoedel)

Koningspoedel, Dwergpoedel, Toy Poedel pup Prijs, Uiterlijk en PersoonlijkhedenDe Standaard Poedel met zijn edele en charmante vacht is meestal te zien in hondenshows. Omdat ze relatief groter zijn (met een gewicht van ongeveer 6 -14 kg voor een volwassen hond) en meer zorg nodig hebben, is een Standaard Poedel relatief minder populair in normale gezinnen.

Vergelijkbaar met de Toypoedel prijs zal de Standaard Poedel prijs binnen het bereik vallen van € 700 tot € 1000 voor beperkt geregistreerde pups, van € 1000 tot € 1500 voor volledig geregistreerde en meer dan € 1500 – € 3000 voor poedels met een zeer hoge kwaliteit, goede stamboom en aangeboden door professionele fokkers.

Het is echter heel belangrijk om op te merken dat, omdat ze een grotere omvang hebben (ongeveer drie tot vijf keer de Toypoedel maat), de kosten voor het opvoeden van een Standaard Poedel hoger zijn dan die van een Toypoedel. De kosten voor hondenvoer zijn een belangrijk onderdeel van de kosten van het opvoeden; de andere opvoedkosten zijn trimmer, dierenarts en reiskosten.

De prijs voor een Miniatuur Poedel (Dwergpoedel)

Koningspoedel, Dwergpoedel, Toy Poedel pup Prijs, Uiterlijk en PersoonlijkhedenDe grootte van de Miniatuur Poedel zit tussen de Toy en Standaard grootte in. De Miniatuur heeft een gemiddelde grootte en weegt gewoonlijk 3 tot 10 kg voor een volwassen hond.

Omdat er niet veel significante verschillen zijn, is dit ras niet zo populair en favoriet als de Toy en Standaard. Daarom is de prijs van de Miniatuur Poedel ook lager en varieert van slechts € 700 tot € 900 € voor een beperkt geregistreerde pup, € 900 – € 1500 voor een volledig geregistreerde pup en € 1500 – € 2500 voor pups aangeboden door gerenommeerde fokkers.

De prijs voor een Teacup Poedel

Koningspoedel, Dwergpoedel, Toy Poedel pup Prijs, Uiterlijk en PersoonlijkhedenIn de praktijk wordt de grootte van Theekop Poedel (met minder dan 2 kg gewicht voor een volwassen hond) niet erkend als een officiële maat van de poedelrassen. Ze worden alleen genoemd als een speciaal Toypoedelras. Omdat ze echter een heel klein formaat hebben en een buitengewoon mooie uitstraling hebben, zijn Theekop Poedel pups nog populairder geworden dan toy-, standaard- of miniatuurpoedels.

Een Theekop Poedel is ook erg duur en kosten over het algemeen € 1000 tot € 1500 voor beperkt geregistreerde pups en van € 1500 tot € 2500 voor volledig geregistreerde puppy’s. Poedels van grote fokkers hebben een prijs van € 2500 tot € 4000. Deze zou je niet moeten nemen, tegen de prijs van meer dan € 1500, kan je een Theekop Poedel kopen met stamboom. Vanwege de zeer kleine omvang heeft echter niemand Theekop Poedels opgevoed voor fokdoeleinden.

Je moet er ook rekening mee houden dat Theekop pups meestal ongezond zijn. Ze hebben meestal een slecht spijsverteringssysteem, hebben aangeboren ziektes en ze kunnen gemakkelijk hypoglykemie krijgen als ze honger hebben. Vanwege hun slechte gezondheid zullen de kosten voor het opvoeden van een Theekop Poedel veel hoger zijn dan voor een Standaard Poedel, ondanks dat de theekopmaat slechts een tiende van de standaardgrootte is.

Waar zijn Poedel pups te koop?

Je zou een Poedel pup kunnen vinden op onderstaande websites:

Koningspoedel, Dwergpoedel, Toy Poedel pup Prijs, Uiterlijk en Persoonlijkheden

Het uiterlijk van een Poedel

Er zijn drie maten Poedel: toy, miniatuur en standaard. Dit zijn geen verschillende rassen, alleen verschillende maten van dezelfde hond.

Poedels zijn elegante maar altijd levendige honden met een alerte uitdrukking en een atletische bouw. De vacht is dik, krullerig en ruw van textuur en kan in verschillende clips worden gedragen. De snuit is lang, de schedel is afgerond en er is een lichte stop. De tanden moeten in elkaar overgaan als een schaargebit. De breed uitgelijnde oren hangen dicht bij het hoofd. De ogen zijn ovaal van vorm en hebben een donkere kleur, behalve bruin, café-au-lait en sommige abrikoos gekleurde poedels, die donkere amberkleurige ogen hebben. De boven belijning is waterpas, hoewel er achter de schoft een lichte inzinking is. De staart wordt gewoonlijk gecoupeerd tot de helft van de oorspronkelijke lengte. Alle effen kleuren zijn toegestaan, waaronder zwart, blauwgrijs, zilver, wit, bruin, cafe-au-lait en abrikoos.

Poedels dragen een dichte laag krullend, stijf getextureerd haar. Ze verharen niet, waardoor het ras een uitstekende keuze is voor mensen met allergieën. Ze kunnen komen in de kleuren zwart, blauw, wit, grijs, zilver, cafe-au-lait, bruin, abrikoos of crème. Zwarte, blauwe, witte, zilveren of grijze honden hebben zwarte neuzen en oogranden, terwijl cafe-au-lait, bruine of abrikozenhonden leverkleurige neuzen en oogranden hebben.

Koningspoedel, Dwergpoedel, Toy Poedel pup Prijs, Uiterlijk en Persoonlijkheden

De persoonlijkheden van een Poedel

Intelligent, liefdevol, loyaal en ondeugend zijn vier woorden die Poedelenthousiasten vaak gebruiken om de persoonlijkheid van het ras te beschrijven. De Poedel staat ook bekend om wat zijn fans noemen “een air van distinctie”: een waardige houding die moeilijk te beschrijven is, maar gemakkelijk te herkennen in de hond.

Ondanks zijn vorstelijke verschijning heeft de poedel een goofy streak en speelt hij graag – hij is altijd in voor een spel van welke aard dan ook. Hij is ook dol op mensen en wil die graag een plezier doen. Combineer dat met zijn legendarische intelligentie en je hebt een hond die zeer train baar is.

Een goede poedel die is geleerd om met honden om te gaan, heeft een kalm karakter, vooral als hij regelmatig aan lichaamsbeweging doet om zijn natuurlijke energie te verbranden. Sommige eigenaren en fokkers denken dat de kleinere toy en miniatuur poedels een beetje meer gespannen zijn dan de standaard; echter, andere fokkers en eigenaren zijn het niet eens met deze theorie.

De Poedel is beschermend tegen zijn huis en gezin en als vreemden je huis naderen, zal hij een waarschuwende blaf laten klinken om het je te laten weten. En hoewel hij aanhankelijk is met zijn gezin, kan het een tijdje duren voordat hij zich opwarmt voor nieuwe mensen.

Een opmerkelijk kenmerk van de Poedel is zijn intelligentie. Er wordt vaak gezegd dat hij mensachtige intelligentie heeft, een verbazingwekkende slimheid die zijn eigenaars verbluft. Natuurlijk kunnen slimme honden moeilijk zijn om mee te leven. Ze leren snel – goede gewoonten en slechte dingen – en ze onthouden alles.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here