Lhasa Apso pup prijs. Lhasa Apso geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

De Lhasa Apso is een hondenras afkomstig uit Tibet, waar ze worden beschouwd als een wachter van de paleizen en boeddhistische kloosters langs hoge bergen. Tegenwoordig zijn Lhasa Apso-honden, ondanks de kleine verschijning in vergelijking met hun voorgangers, nog steeds onafhankelijk en volhardend, ze zijn ook een loyale en betrouwbare partner voor het gezin. De prijs voor een Lhasa Apso is momenteel vrij laag, gemiddeld € 600 per pup. Het onderstaande artikel geeft je meer details over prijzen op basis van opvoedt doeleinden en over de meest gerenommeerde fokkers en websites om Lhasa Apso-pups te kopen.

Lhasa Apso pup prijs. Lhasa Apso geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

De prijsklasse voor een Lhasa Apso

De prijs voor een Lhasa Apso is onderverdeeld in twee soorten: beperkt geregistreerd Lhasa Apso (opgevoed als gezinshond) en volledig geregistreerd Lhasa Apso (voor de fok). Op basis van je hobby’s en doeleinden, kun je een Lhasa Apso kiezen die het meest geschikt is voor jezelf.

De prijs voor een beperkt geregistreerde Lhasa Apso

Deze honden mag je alleen als gezinshond opvoeden en je mag er niet mee fokken, dus hun prijzen zijn niet hoog, van € 500 – € 800 per pup. Als je geen professionele fokker bent, zal een beperkt geregistreerde pup geschikt zijn voor je doeleinden om een ​​gezinshond op te voeden.

De prijs voor een volledig geregistreerde Lhasa Apso

Deze honden worden voornamelijk opgevoed voor de fok, dus hun prijzen zijn aanzienlijk hoog, hoewel prijsfluctuatie vooral afhankelijk is van hun stambomen en fokker.

  • Lhasa Apso’s van minder gerenommeerde fokkers hebben een prijs van ongeveer € 800 – € 1400 per pup. Deze pups worden meestal opgevoed als gezinshond, omdat ze meestal een normale stamboom hebben
  • Lhasa Apso’s van gerenommeerde fokkers zullen duurder zijn, van € 1400 – € 2000 per pup. Dit zijn de honden met een ideaal uiterlijk, opvallende stamboom, dus ze zijn opgevoed om mee te fokken of om deel te nemen aan hondenshows.

Waar zijn Lhasa Apso’s te koop?

Lhasa Apso pup prijs. Lhasa Apso geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Lhasa Apso

Lhasa Apso’s zijn klein en sterk en hebben lange, dichte dubbele vachten die het hele lichaam bedekken en helemaal naar de vloer groeit. Ze hebben een baard en een snor en het haar hangt over het hoofd, hun hangende oren en kleine, bruine ogen. De neus moet zwart zijn. De tanden moeten elkaar raken in een vlakke of iets te lage beet. Lhasa’s zijn langer dan hoog en hebben een vlakke boven belijning. De staart is zwaar behaard, wordt over de rug gedragen in een schroef en sommige honden hebben een knik aan het einde van de staart. Lhasa’s kunnen elke kleur van de honden regenboog zijn, maar de meest voorkomende kleuren zijn honing, zwart, wit, leisteen of meerkleurig.

De hoogte van individuele Lhasa’s kan variëren, maar de standaard vraagt ​​om een schofthoogte van ongeveer 25 tot 28 centimeter. Teefjes zijn iets kleiner dan hun mannelijke tegenhangers. Reuen moeten tussen de 6 en 8 kilo wegen en teefjes tussen de 5 en 7 kilo. De totale verhoudingen van de hond is het belangrijkste, als je wordt beoordeeld in de showring.

De lange, dichte vacht van de Lhasa Apso is een lust voor het oog wanneer deze goed wordt onderhouden. Het moet niet hard aanvoelen, maar niet wollig, en mag nooit zijdezacht zijn. Lhasa’s kunnen elke kleur van de honden regenboog zijn, maar de meest voorkomende kleuren zijn honing, zwart, wit, leisteen of meerkleurig.

Lhasa Apso pup prijs. Lhasa Apso geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

De persoonlijkheid van een Lhasa Apso

De persoonlijkheid van een Lhasa is een speciale en opwindende combinatie. Ze zijn niet alleen blij en speels, maar ook ijverig en onafhankelijk. Ze kunnen de verantwoordelijkheid nemen om je huis serieus te beschermen.

Hoewel ze een klein ras zijn, zijn Lhasa pups zeer intens en zeer alert ten opzichte van vreemden. Ze hebben een groot gevoel van observatie en hebben de neiging om vriendschap te sluiten met vreemden, zolang die vreemden geen gevaar vormen voor de eigenaar van de pups.

De Lhasa is een goede gezinshond voor mensen met een minder ruime woonkamer. Ondanks hun affectie voor buiten activiteiten, zijn ze geen overdreven speelse en energieke pup. Elke dag moeten ze gewoon met je wandelen; en zullen heel blij zijn als ze in je armen mogen knuffelen, rondlopen in je huis of spelen met hun spullen.

Daarnaast staan ​​de pups van de Lhasa Apso bekend om hun onafhankelijkheid. Ze zijn altijd gezond en niet bezorgd wanneer ze alleen thuis worden gelaten. De Lhasa is niet erg vriendelijk tegenover kinderen; ze kunnen echter goed overweg met andere huisdieren, zelfs met katten.

Lhasa Apso pup prijs. Lhasa Apso geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

De oorsprong en geschiedenis van de Lhasa Apso

De Lhasa komt uit Tibet en hij dankt zijn naam aan de heilige stad Lhasa. Duizenden jaren lang werd de Lhasa uitsluitend door edelen en monniken in kloosters gefokt om een ​​bewaker en beschermer te zijn. Hij is in zijn thuisland bekend als Abso Seng Kye, wat zich vertaalt als “Blaffende leeuw wachthond.” De dikke vacht van de Lhasa is beschermend; zijn geboorteklimaat is er een van intense koude en extreme hitte.

De geregistreerde geschiedenis van het ras gaat terug tot 800 voor Christus. Een Lhasa werd als geluk beschouwd, maar het was bijna onmogelijk om er een te kopen: hij was waakhond in tempels en kloosters en werd daarom als heilig beschouwd. Men dacht dat wanneer een eigenaar stierf, de menselijke ziel het lichaam van zijn Lhasa Apso binnenging. Lhasa’s mochten het land niet verlaten behalve wanneer ze werden geschonken door de Dalai Lama.

Vanaf het begin van de Manchu-dynastie in 1583 tot zo recent als 1908 stuurde de Dalai Lama Lhasa’s als heilige geschenken aan de keizer van China en leden van de keizerlijke familie. De Lhasa’s werden altijd in paren gegeven en er werd gedacht dat ze geluk en welvaart met zich meebrachten.

De eerste Lhasa’s die rechtstreeks de Verenigde Staten binnengingen, werden door de 13de Dalai Lama in 1933 geschonken aan C. Suydam Cutting, een bekende wereldreiziger en naturalist. Cutting was eigenaar van Hamilton Farm in Gladstone, New Jersey en de twee honden werd de basis voor zijn kennel.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here