Maltezer pup prijs. Uiterlijk, persoonlijkheid, geschiedenis van een Maltezer hond

De Maltezer is een klein hondenras dat zijn oorsprong heeft van het eiland Malta op het mediterrane eiland. Maltezers zijn zeer opvallend en geliefd om hun lange, witte en prachtige vacht. Ondanks hun prachtige vacht, is de huidige prijs voor een Maltezer niet hoog, ongeveer € 500 per pup. Normale Maltezer pups die worden opgevoed als gezinshond, worden meestal aangeboden voor ongeveer € 400 tot € 800. En Maltezer pups die een goede stamboom hebben en geschikt zijn voor de fok worden vaak aangeboden voor ongeveer € 800 tot € 2000.

Maltezer pup prijs. Maltezer hond Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis

De prijsklasse voor een Maltezer

€ 400 – € 800

Zoals hierboven vermeld, is de prijs van raszuivere Maltezers met een normale stamboom en opgevoed als gezinshond, vaak niet minder dan € 350. De meest populaire prijsklasse is van € 400 tot € 700. Er worden ook enkele Maltezer pups aangeboden voor een lagere prijs (voor slechts € 200 tot € 300), deze hebben meestal geen sneeuwwitte vacht, maar hebben een mix van gewone kleuren zoals wit – zwart of wit – bruin of crème.

€ 800 – € 1500

Maltezers die aangeboden worden in deze prijsklasse hebben een bijna absoluut niveau van bloedzuiverheid (bijna 100%) en goede stambomen. Hun ouders, of hun grootouders, namen deel aan hondenshows en ze komen meestal van grote hondenfokkers. Naast dat ze opgevoed kunnen worden als gezinshond, kunnen deze Maltezer pups opgevoed worden voor fokdoeleinden.

Maltezer pup prijs. Maltezer hond Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis

Boven de € 1500

Maltezer pups afkomstig van grote Europese hondenfokkers kosten vaak meer dan € 1500. Vooral rasechte Maltezer pups die vanuit hun oorspronkelijke thuisland komen – het eiland Malta, worden meestal boven de € 2000 aangeboden. Het aantal van deze pups is echter uiterst beperkt en zeldzaam.

Waar zijn Maltezer pups te koop?

Je kan Maltezer pups in de prijscategorie van € 400 – € 1000 vinden in onderstaande advertentiesites:

Om een ​​Maltezer pup van hoge kwaliteit te vinden, moet je informatie van gerenommeerde professionele fokkers bekijken:

Maltezer pup prijs. Maltezer hond Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis

Het uiterlijk van een Maltezer

De Maltezer heeft een klein formaat en is slechts 25 cm hoog en weegt normaal gesproken 3-4 kg. Er zijn een paar superkleine Maltezers (die is slechts 15 cm hoog en weegt slechts 1,5 kg) genaamd Theekop Maltezer. Deze Theekop pups zijn vaak erg duur. Ze hebben echter meer kans op gezondheidsproblemen, zoals spijsverteringsaandoeningen, genetische ziekten of andere ziekten.

De Maltezer is een bekend hondenras vanwege hun elegantie, lange, dichte, zachte en zijdeachtige (sneeuwachtige) vacht. Al sinds vele eeuwen heeft de Maltezer veel verschillende kleuren gehad, zoals geel, geelachtig bruin, crème, enz. Deze kleuren zijn echter geleidelijk verloren gegaan via het fokproces van honden om “aan de eisen van de nobele klasse te voldoen”. Tegenwoordig is de populairste kleur van de Maltezer wit, bovendien hebben ze ook witzwarte of witbruine crème tinten. In feite beïnvloeden de vachtkleuren de prijs voor Maltezers. Hoe langer, hoe witter en levendiger hun vachten zijn, hoe hoger de prijs zal zijn waarvoor ze worden geboden.

Maltezer pup prijs. Maltezer hond Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis

De persoonlijkheid van een Maltezer

Volgens de FCI-norm, lijkt de Maltezer zonder angst te zijn ondanks zijn geringe omvang. Zijn vertrouwen en aanhankelijke aard zijn zeer aantrekkelijk. Hij is een van de zachtst gemanierde van alle kleine honden, maar toch is hij levendig en speels evenals krachtig. De Maltezer bestaat al sinds de Middeleeuwen en was vanaf het begin een gezelschapshond. Terwijl andere kleine rassen vaak het resultaat zijn van het kruisen van grotere honden naar kleinere honden, zijn de Maltezers net zo klein begonnen zoals ze nu zijn. Het zijn echter stevige, kleine honden die graag ruw spelen en honden kunnen bijhouden die twee keer zo groot zijn.

Het is de natuur van een Maltezer om lief, speels en gemakkelijk in de omgang te zijn, maar hun individuele temperament kan worden veranderd door hun opvoeding. Hoewel je misschien geneigd bent om een ​​Maltezer te behandelen alsof hij een hulpeloze baby is, is het belangrijk om deze honden enige onafhankelijkheid te laten hebben. Ze beschermen, verwennen of niet trainen om goed gemanierd te zijn, kan leiden tot ongewenst gedrag. Het behandelen van je Maltezer als een onafhankelijk wezen en het aangeven van de juiste grenzen kan helpen ervoor te zorgen dat hij zo “zachtaardig gemanierd” en “speels” is als de AKC voorschrijft.

Maltezers hebben niet veel krachtige beweging nodig om gelukkig en gezond te zijn, maar dagelijkse wandelingen zijn een must. Deze kleine jongens houden ervan om te rennen, dus het toelaten om door de tuin of een park te rennen, kan ervoor zorgen dat ze de extra energie kwijtraken. Door hun formaat zijn ze ideale honden voor een appartement, maar je moet dagelijks je Maltezer uit laten, om ze in vorm te houden en het helpt verlatingsangst te voorkomen.

Maltezer pup prijs. Maltezer hond Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis

De oorsprong en geschiedenis van de Maltezer

De Maltezer is een van de oudste hondenrassen in Europa. Ze zijn minstens 2000 jaar geleden ontstaan ​​in de eilandstaat Malta, in de Middellandse Zee. Maltezers speelden een belangrijke rol bij de ontwikkeling van de grote beschaving van de mensheid zoals Egypte, Griekenland en bij de Romeinen. De Grieken geloofden dat Maltezers de huisdieren van de Goden waren en ze bouwden zelfs grote garftombes voor Maltezers als ze stierven.

Maltezers hadden tot de 15e eeuw een stilzwijgende groei in gebieden rond de Middellandse Zee, tot ze stabiele posities kregen in de Franse adellijke klasse. Daarna werden ze in de 16eeeuw naar Engeland gebracht door Koning Henry II en werd een favoriet hondenras van de Engelse adellijke klasse en van vele generaties van de koningin.

Rond het midden van 20steeeuw werd de Maltezer populair en daarna zijn ze aanzienlijk in aantal gegroeid en werden ze het favoriete hondenras bij hondenshows, sport en circussen.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here