Pitbull pup prijs. American Pitbull hond uiterlijk, persoonlijkheid en geschiedenis

De Amerikaanse Pitbull Terriër (of Pitbull) is een hondenras bekend om zijn moed, uithoudingsvermogen en agressiviteit, leidend tot bijnamen zoals “koelbloedige moordenaars”, “krijgerhonden” of “gladiatoren”. Pitbulls zijn formidabele concurrenten in alle kracht-gerelateerde sporten. Hoe hoog hun populariteit ook is, tegenwoordig kan de prijs voor een Pitbull behoorlijk hoog worden. In dit artikel zullen we alle nodige informatie verstrekken die je nodig hebt om een ​​Pitbull te kopen, inclusief prijs, betrouwbare verkopers en enkele aantekeningen over hoe je dit ras kunt opvoeden.

Pitbull pup prijs. American Pitbull hond uiterlijk, persoonlijkheid en geschiedenis

De prijs voor een rasechte Pitbull

Pitbulls zijn verkrijgbaar in verschillende prijsklassen, afhankelijk van je opvoedt doel. Als je een metgezel wil en niet wil fokken, zijn Pitbulls met beperkte registratie geschikt voor jou. Als je echter een fokker bent of gewoon veel van hen in huis wilt hebben, kan je beter voor volledig geregistreerde Pitbulls kiezen, die natuurlijk veel duurder zijn dan alleen de gezinshonden.

De prijs van een Pitbull met beperkte registratie

Dergelijke Pitbulls hebben geen fokrechten. Normaal gesproken worden ze gesteriliseerd voordat ze naar een nieuwe eigenaar vertrekken. Hun prijs is niet erg hoog, variërend van € 500 – € 800 per pup. Sterke en betrouwbare Pitbulls zullen een geweldige metgezel zijn voor het gezin.

De prijs van een Pitbull met volledige registratie

Volledig geregistreerde Pitbulls zijn gevarieerd in prijs, afhankelijk van de afkomst, stamboom en fokkers.

  • Pitbulls van gewone fokkers kosten tussen de € 800 – € 1500 per pup. Deze pups hebben vaak een normale stamboom, zijn meer dan 95% raszuiver en worden alleen als gezinshond grootgebracht.
  • Pitbulls van gerenommeerde fokkers, of geïmporteerd uit de VS, zijn erg duur, van € 1500 – € 3000 per pup. Deze pups hebben een uitstekende stamboom, 100% raszuiver, gefokt voor de fok, voor de hondenshows of voor de competitie.

Waar zijn Pitbull pups te koop?

Pitbull pup prijs. American Pitbull hond uiterlijk, persoonlijkheid en geschiedenis

Het uiterlijk van een Pitbull

Pitbull Terriërs zijn de middelgrote versie van de drie rassen die losjes worden aangeduid als Pitbulls. Vaak verward met de Amerikaanse Stafford en de Stafford Bull Terriër, de Pitbull Terriër heeft een schofthoogte ​​van 43 tot 56 centimeter en weegt ergens tussen de 15 en 30 kilo. Ze zijn gespierd en stevig gebouwd en zijn zeer krachtig voor hun middelgrote formaat. De wigvormige kop is groot, maar niet massief en in verhouding met de rest van het lichaam. Er zijn lichte rimpels op het voorhoofd aanwezig. De enkele vacht is kort en ligt dicht bij het lichaam.

Ze kunnen in elke kleur van de honden regenboog voor komen behalve merle en ze kunnen effen gekleurd zijn of een kleurvlek hebben. Hun ogen kunnen ook elke kleur hebben, behalve blauw, zolang het de vachtkleuring complimenteert. De oren zijn ofwel gecoupeerd of natuurlijk gebleven en kunnen in de vorm van een roos of punt zijn. De korte staart loopt taps toe.

Pitbull Terriërs dragen een enkele vacht die glanzend is, dicht bij het lichaam ligt en licht ruw van structuur is. Alle kleuren en patronen zijn toegestaan, waarbij geen enkele kleur de voorkeur krijgt. Merle is echter niet toegestaan ​​en de ogen mogen nooit blauw zijn.

Pitbull pup prijs. American Pitbull hond uiterlijk, persoonlijkheid en geschiedenis

De persoonlijkheid van een Pitbull

Pitbull Terriërs komen met een enorm stigma – ze zijn bekend, omdat ze gemene vechthonden zijn en het avondnieuws vestigt vaak de aandacht op verhalen over Pitbull-aanvallen. Asielen worden overspoeld met Pitbulls, hele steden hebben het ras verbannen en het zeggen van de naam “Pitbull” kan mensen angst aanjagen. Maar een goed gefokte Pitbull die in een liefdevol, zorgzaam huis woont, is het tegenovergestelde van de “moordenaar” die rondspookt op televisie.

Pitbulls zijn liefhebbende, loyale clownshonden die uitstekende metgezellen zijn of voor mensen met een actieve levensstijl. Ze vinden het geweldig om bij mensen te zijn en willen worden opgenomen in alle gezinsactiviteiten of het nu gaat om een ​​ritje in de auto, een wandeling in de buurt of ravotten in het park. Hoewel het klopt dat Pitbulls in de verkeerde handen vals kunnen zijn, kunnen Pitbulls in de juiste handen liefjes zijn, wat veel eigenaren omschrijven als baby’s in het lichaam van een hond.

Pitbulls hebben veel krachtige beweging nodig en zijn het gelukkigst wanneer ze actief zijn. Lange wandelingen, korte stukken rennen of het spelen met ballen in de achtertuin voldoen aan hun dagelijkse activiteit vereisten. Als een Pitbull Terriër te weinig beweging krijgt, zullen ze je dit zeker laten weten. Ze zijn heel erg destructief, maken gemakkelijk bloembedden stuk of dure meubels, en sommige ontwikkelen het neurotische gedrag van obsessief jagen op hun eigen staart. Appartementen of flats zijn misschien niet de beste huizen voor dit ras.

Pitbull pup prijs. American Pitbull hond uiterlijk, persoonlijkheid en geschiedenis

De geschiedenis van de Pitbull

De oorsprong van de Pitbull is niet duidelijk gedefinieerd, maar we weten dat een deel van het erfgoed ligt in de tijd van de Normandische verovering, toen honden werden gebruikt om stieren te onderwerpen die moeilijk onder controle te krijgen waren. Deze “stierbijtende” honden werd geleerd om in de ring op de neus van de stier vast te bijten en niet los te laten totdat de stier kalmeerde. Dit leidde later tot een sport genaamd bullbaiting. Dit was een zeer inhumane sport waarbij honden in een ring werden gestopt om mee te vechten en in stieren te bijten. De honden werden gefokt met zeer goede vechteigenschappen, waarbij alleen de beste vechters werden geselecteerd om mee voort te planten. Het resulterende ras werd de Buldog genoemd.

Tegen de negentiende eeuw was dit Buldog ras zo gegroeid dat het veel leek op de Pitbull die we vandaag zien. Rond deze tijd was de sport voor het bijten met bulls verboden. In plaats daarvan ontwikkelden mensen een sport genaamd “ratten”. Zoals de naam suggereert, hield dit in dat honden met meerdere ratten in een put werden gestopt om te zien hoeveel ze in een bepaalde tijd konden doden. Er werd gedacht dat het pit aspect in deze sport was waar de naam “Pitbull” later vandaan kwam.

Deze latere versies van het oude Buldog ras werden gefokt met Terriërs, die erg goed waren in het jagen op klein wild en het ras dat resulteerde (de Pitbull) was een uitstekende rattenvanger omdat het de genetische eigenschappen van zowel de Buldog als de Terriër had, maar toch was deze kleiner en wendbaarder dan vorige honden.

De eerste Pitbulls werden oorspronkelijk gefokt in Staffordshire, Engeland, vandaar de alias van de Pitbull, de Staffordshire Terriër. Het ras Pitbull werd genoteerd voor zijn sterke aandrijving om zijn prooi (de rat) tot het bittere einde na te streven en te bestrijden. Dit was een hond die weigerde op te geven als hij in het midden van een gevecht was. Helaas betekende dit dat werd begonnen de Pitbulls te gebruiken in een andere populaire sport, hondengevechten. Dit was een brute sport waarbij twee honden in een ring werden gestopt om tot de dood te vechten. De Pitbull werd beschouwd als een kampioen in dit gebied en verloor zelden een gevecht. Uiteindelijk werd deze wrede sport verboden, maar helaas zijn er nog steeds mensen die ongeoorloofd hondengevechten uit de openbaarheid houden.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here