Rhodesian Ridgeback prijs. Rhodesian Ridgeback Uiterlijk en Persoonlijkheid

De Rhodesian Ridgeback is een erg “knap” hondenras, ze zijn in Afrika gefokt voor doeleinden zoals jagen, huishouden en gezinsbescherming. Op dit moment zijn ze niet populair, maar zijn ze erg bekend bij veel mensen in de wereld. Vanwege het relatief kleine aantal is de prijs van een Rhodesian Ridgeback relatief hoog, gemiddeld € 1000 per pup. Gedetailleerde prijzen evenals gerenommeerde fokkers en websites om Rhodesian Ridgeback pups te kopen, worden hieronder beschreven.

Rhodesian Ridgeback prijs. Rhodesian Ridgeback Uiterlijk, Persoonlijkheid

De prijs voor een Rhodesian Ridgeback

De prijs voor een beperkt geregistreerde Rhodesian Ridgeback

Met deze honden mag niet worden gefokt, dus hun prijzen zijn redelijk, variërend van € 800 – € 1200 per pup. De vriendelijke, speelse Rhodesische pups zijn geweldige vrienden voor kinderen, dus je kunt overwegen een pup als cadeau voor je kinderen te nemen.

De prijs voor een volledig geregistreerde Rhodesian Ridgeback

Met volledig geregistreerde pups mag worden gefokt, dus hun prijzen zijn meestal veel hoger, maar de prijzen variëren ook sterk afhankelijk van de kwaliteit, fokkerijen en de afstamming van de pup.

  • Rhodesian Ridgeback pups van de normale fokkers hebben een prijs variërend van € 1200 – € 2000 per pup. Deze pups hebben meestal een normale stamboom en worden voornamelijk opgevoed als gezinshond of om deel te nemen aan de jacht.
  • Rhodesian Ridgeback pups van gerenommeerde fokkers kosten tussen de € 2000 – € 5000 per pup. Deze pups hebben meestal een hoogwaardige genealogie, een hoge kwaliteit stamboom, dus worden ze meestal opgevoed om mee te fokken of mee te doen aan hondenshows.

Rhodesian Ridgeback prijs. Rhodesian Ridgeback Uiterlijk, Persoonlijkheid

De prijs van een Rhodesian Ridgeback geïmporteerd uit Zuid-Afrika

Rhodesian Ridgebacks die rechtstreeks uit Zuid-Afrika worden geïmporteerd, worden als “wild” beschouwd en hebben veel meer zuivere genenbronnen dan Ridgebacks die in Europa en de VS worden gefokt. Daarom zijn deze honden altijd erg gewild bij fokkers en zijn ze erg duur, meestal vanaf € 3000 – € 5000 per pup, afhankelijk van de kwaliteit van de genealogie.

Waar zijn Rhodesian Ridgeback pups te koop?

Advertenties websites

Rhodesian Ridgeback fokkers

Rhodesian Ridgeback prijs. Rhodesian Ridgeback Uiterlijk, Persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Rhodesian Ridgeback

De Rhodesian Ridgeback is een grote, gespierde hond waarvan de kenmerkende verhoogde rand van haar in een strook door het midden van de rug loopt. Deze kam wordt gevormd door haren die groeien in de tegenovergestelde richting van de rest van de vacht. Ridgebacks variëren in kleur van licht tot donker tarwekleurig en sommige hebben kleine witte markeringen op de borst en voeten. Soms zijn ze gestroomd of sabelkleurig. Het hoofd is lang, de schedel is plat en de snuit is lang, diep en krachtig. De fonkelende ronde ogen zijn breed en de kleur moet harmoniëren met de kleur van de vacht en neus. Honden met zwarte neuzen moeten donkere ogen hebben en die met bruine neuzen moeten amberkleurige ogen hebben. De oren van gemiddelde grootte zijn hoog boven op het hoofd geplaatst, zijn breed aan de basis en taps naar een rond punt. De staart is lang, taps toelopend van de basis tot de punt en kromt zich iets naar boven.

Mannelijke Ridgebacks moeten een schofthoogte hebben van 63 tot 69 centimeter en 41 kilo wegen. Vrouwtjes moeten een schofthoogte van 61 tot 66 centimeter hebben ​​en 34 kilo wegen. Rhodesian Ridgebacks zouden iets langer moeten zijn dan dat ze hoog zijn.

De vacht van de Rhodesian Ridgeback is kort, glanzend en draagt ​​vrijwel geen geur. Ze verharen lichtjes het hele jaar door, maar honden die veel buiten zijn, ondervinden zware seizoen rui. Ze kunnen verschillende kleuren en patronen hebben, waaronder gestroomd of sabelachtig. Ze variëren in kleur van tarwe (vaalgeel) tot rood tarwe (goud/ roodachtig goud). Sommige honden kunnen zwart op de snuit, oren of rondom de ogen hebben. Specifieke ras standaarden verschillen per organisatie en moeten worden geraadpleegd voordat ze worden geshowd.

De opvallende kam die in het midden van de rug groeit, groeit in de tegenovergestelde richting van de vacht, begint achter de schouder en loopt taps toe tot een punt tussen de opkomst van de heupen. Het haar groeit in twee kruinen, of cirkelvormige patronen genaamd kronen en elke hond zou slechts twee kronen in de kam moeten hebben. Eén kroon of meer dan twee kronen, maakt een hond niet geschikt voor de showring, maar heeft geen invloed op zijn vermogen om een ​​langdurige gezinsvriend te zijn.

Rhodesian Ridgeback prijs. Rhodesian Ridgeback Uiterlijk, Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van een Rhodesian Ridgeback

Rhodesian Ridgebacks zijn waardige, atletische honden waarvan de expressieve ogen altijd diep in gedachten kijken. Dit ras is ontwikkeld in Afrika en werd gebruikt door leeuwenjachtpartijen om leeuwen te volgen, in de hoek te houden en vast te houden. Het ras wordt nog steeds gebruikt voor de jacht in sommige kringen, maar is meer een familie-metgezel geworden dan iets anders. Als pups hebben ze energie over, maar met de juiste beweging en training groeien ze uit tot stille, waardige huisgenoten. Ze zijn niet voor beginnende hondenbezitters, omdat het veel tijd en energie kost om dit ras goed te trainen, maar voor diegenen die ervaren zijn en die al een actieve levensstijl hebben, kan de Rhodesian Ridgeback een ideale gezinshond zijn.

Dit ras heeft veel krachtige beweging nodig om gezondheid, geluk en een gelijkmatig temperament te behouden. Rhodesian Ridgebacks hebben hun wortels in Afrika, dus ze kunnen veel activiteit weerstaan ​​bij zeer hoge temperaturen zonder te vertragen. Ze hebben meerdere wandelingen per dag nodig en hebben voldoende tijd nodig om buiten te rennen. Ze zijn atletisch genoeg om te joggen of fietsers te begeleiden. Hoe ouder ze worden, hoe minder beweging ze nodig hebben, maar ze zullen altijd dagelijkse beweging nodig hebben. Zonder goede beweging kan dit ras angstig en destructief worden.

Jagers kunnen Rhodesian Ridgebacks in het veld gebruiken om te volgen en naar kleine doelen te wijzen of om groot wild te volgen en in een hoek te plaatsen. Niet-jagende gezinnen moeten hun Ridgebacks inschrijven voor georganiseerde activiteiten zoals behendigheid of lokken. Ze zijn uitstekende wandel- en kampeer metgezellen, blij om plezier te hebben in de buitenlucht en zullen je trouw bewaken terwijl je picknickt of slaapt.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here