Shiba Inu hond prijs. Shiba Inu oorsprong, kenmerken en temperament

Shiba Inu (Sheba) is een van de zes originele en een duidelijk hondenras uit Japan. En dit ras is ook een van de weinige oude hondenrassen die tot nu toe heeft bestaan. Shiba is ontstaan ​​in de 3e eeuw voor Christus en is bijna uitgestorven in de Tweede Wereldoorlog. Het huidige Shiba Inu ras wordt beschouwd als een geweldig resultaat van de grote inspanning om het hondenras van Nihon Ken Hozonkai (Nippo) te behouden. Momenteel is de gemiddelde prijs voor een Shiba Inu pup ongeveer € 900 per pup. En de gemiddelde opvoedt kosten voor een Shiba Inu pup bedragen ongeveer €800 per jaar. Shiba Inu is alom geliefd vanwege hun kleine en schattige lichaam en vooral hun gezicht met een vrolijke glimlach.

>> Akita Inu hond prijs. Akita Inu geschiedenis, kenmerken en temperament

Shiba Inu hond prijs. Shiba Inu oorsprong, kenmerken en temperament

Shiba Inu prijs

De prijs voor een Shiba Inu met beperkte registratie en opgevoed als huisdier

Shiba Inu pups met beperkte registraties en opgevoed met als doel van een huisdier worden aangeboden voor ongeveer € 800 tot €1200. Als je geen behoefte hebt om te fokken en je wilt gewoon een pup vinden als je metgezel, dan zijn Shiba Inu pups met beperkte registraties een geschikte keuze voor jou.

Shiba Inu hond prijs. Shiba Inu oorsprong, kenmerken en temperament

De prijs voor een raszuivere Shiba Inu met volledige registraties en familielijn

De prijs voor deze Shiba Inu pups zijn veel hoger dan de prijs voor huisdieren. Je vindt ze vaak bij professionele hondenfokkerijen. Rasechte Shiba Inu pups met volledige registraties hebben een heel ander prijsbereik, afhankelijk van familielijnen, bloedlijnen, formaten, etc.

De prijs voor een Shiba Inu pup met normale familielijn is ongeveer € 1200 tot € 2000.Pups met een uitstekende familielijn en gerangschikt als topbloedlijn zijn vele malen duurder. Je zal tussen de € 2000 en € 5000 of zelfs meer moeten betalen om zo’n uitstekende Shiba Inu pup te vinden.

Shiba Inu hond prijs. Shiba Inu oorsprong, kenmerken en temperament

Om echter een nobele Shiba Inu pup mee naar huis te mogen nemen, heb je naast hoge kosten, ook nog een aantal strenge eisen van hun voormalige eigenaars, waar je aan moet voldoen. Je moet met name een ervaren hondenliefhebber zijn, je moet ook de beste levensomstandigheden hebben voor je pup etc. In feite moet je een aantal maanden van tevoren reserveren voordat je de pup mee naar huis mag nemen.

Waar zijn Shiba Inu-pups te koop?

Je kan te koop staande Shiba Inu-pups met volledige of beperkte registraties vinden in de websites hieronder:

Shiba Inu Fokkers

Shiba Inu hond prijs. Shiba Inu oorsprong, kenmerken en temperament

Oorsprong van de Shiba Inu

De Shiba Inu is een zeer oud hondenras uit Japan. Shiba is ontstaan ​​in de 3e eeuw voor Christus en is bijna uitgestorven in de Tweede Wereldoorlog. Shiba Inu pups worden nu gekruist met de 3 laatst overgebleven bloedlijnen: Shinshu Shiba uit Nagano, Mino Shiba uit Gifu en San-In Shiba uit Tottori en Shimane.

Shinshu Shiba’s hebben een beschermende dichte laag op hun vacht, ze zijn klein en hebben een rode kleur. Mino Shiba’s hebben dikwijls dikke oren en een halvemaanvormige staart die niet gekruld is, terwijl dit wel het geval is bij de huidige Shiba Inu pup. San-in Shiba’s hebben veel grotere afmetingen dan bijna alle andere Shiba’s. Hun vachtkleuren zijn vaak zwart, bruin of wit zoals de huidige zwart-witte Shiba. En 3 rassen hebben een perfecte combinatie gemaakt in het creëren van een volmaakt hondenras – de Shiba Inu.

Shiba Inu hond prijs. Shiba Inu oorsprong, kenmerken en temperament

De uiterlijke kenmerken van een raszuivere Shiba Inu

De Shiba heeft een vrij kleine omvang, maar heeft een gespierd lichaam. Mannelijke Shiba’s zijn van 35cm tot 43cm hoog, terwijl vrouwelijke Shiba’s ongeveer 33cm tot 41cm hoog zijn. Hun gemiddelde gewicht is ongeveer 10 kg voor reutjes en 8 kg voor teefjes. Ze hebben platte gezichten, een vrij kleine snuit, rechtopstaande en driehoekige oren, korte en dichte staarten.

Het haar van een Shiba Inu is vaak opgekruld op hun rug. Ze hebben een dubbele laag in hun vacht: de buitenste laag is stijf en recht, de ondervacht is zacht en dik. Ze hebben korte haren, met name op hun gezicht en oren. Ook hebben ze vosachtige poten. Hun beschermende laag laat vaak los van hun vacht, van ongeveer 4 cm tot 5 cm hoog op de schouder. Ze hebben ook lange staartharen. Hun vachtkleur kan rood, rood en bruin zijn of sesam (met rode markeringen), allemaal met een crème of grijze ondervacht.

Shiba Inu hond prijs. Shiba Inu oorsprong, kenmerken en temperament

De uiterlijke verschijning heeft bijna geen invloed op de Shiba Inu prijsklasse. Ze hebben dezelfde prijs voor alle kleuren en formaten. Met uitzondering van sommige Shiba Inu pups die een uitzonderlijk uiterlijk hebben of de mogelijkheid hebben om mee te fokken, dan zou de prijs veel hoger zijn.

Shiba Inu kenmerken

Shiba Inus hebben meestal een zelfstandig karakter en ze kunnen soms ook erg agressief zijn. Om de beste plek te zijn voor een Shiba Inu, moeten eigenaren ze opvoeden in een gezin dat geen andere kleine honden of kinderen heeft. Maar als je goede trainingsmethoden hebt, dan kan het hen meer gehoorzaam maken.

Ze kunnen gereserveerd zijn naar vreemden, maar loyaal en aanhankelijk naar hen die hun respect hebben. De Shiba Inu is relatief moeilijk en houdt absoluut van reinheid. Ze likken vaak hun poten net zoals een kat en bewegen vaak op hun eigen manier om hun vacht zo schoon mogelijk te houden. Maar ze houden erg van zwemmen en spelen in plassen.

Shiba Inu hond prijs. Shiba Inu oorsprong, kenmerken en temperament

Een ander kenmerken om dit ras te onderscheiden van een ander ras is de “Shiba schreeuw”. Wanneer ze geïrriteerd of ongelukkig zijn, geven ze een luide en hoge schreeuw. Maar natuurlijk, is de Shiba Inu een echt intelligent en speels hondenras. Ze weten hoe ze je gezin gelukkig kunnen maken. Ze zijn niet alleen een goede metgezel, maar ook een hardwerkende knaagdierenjager.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here