Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken en trainen

De Siberische Husky is een bekend sledehondenras met een aanzienlijke invloed in de wereld. De charmante schoonheid, het sterke lichaam, het buitengewone uithoudingsvermogen en de legendarische reizen van de Husky vind je allemaal terug in vele literatuurwerken. Momenteel, is de gemiddelde prijs voor een Siberische Husky pup ongeveer € 600 en kan de prijs variëren tussen de € 400 en € 3000, afhankelijk van de kwaliteit. Voor meer informatie en verschillende Siberische Husky prijsklassen, verwijzen we je naar de informatie die hieronder wordt besproken.

Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken, trainen

Siberische Husky prijs

De prijs van Husky honden opgevoed als huisdieren

Ondanks hun mooie en charmante uiterlijk zijn de Husky prijzen momenteel niet hoog, slechts € 500 tot € 800 voor een pup. Deze Husky’s zijn beperkt geregistreerd en kunnen alleen als huisdier worden grootgebracht. Deze pups worden meestal gesteriliseerd voordat ze naar hun nieuwe huis worden gebracht om de voortplanting onder controle te houden.

Vanwege sterilisatie zijn Siberische Husky’s in deze prijsklasse geschikt voor het opvoeden in gezinswoningen en in woonwijken. Bovendien vermindert steriliseren ook hun felheid en hun wilde instincten. Deze kwestie zal in detail worden geanalyseerd in de sectie “Husky training” hieronder.

Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken, trainen

Prijzen van raszuivere Husky’s voor de fok of hondenshows

De prijzen van deze Husky’s schommelden binnen een breed bereik, variërend van € 800 tot € 3000, afhankelijk van hun herkomst en familielijn.

  • Husky’s met een normale familielijn, afkomstig van kleine fokkers, kunnen een prijs hebben tussen de € 800 en € 1300. Deze pups hebben meestal een raszuiverheid van meer dan 95% en zijn geschikt voor semiprofessionele fokkers.
  • Husky’s van hoge kwaliteit met een uitstekende familielijn, 99% van raszuiverheid en gefokt door bekende fokkers kosten meestal tussen de € 1300 en € 3000. Husky’s aangeboden met een hogere prijs worden rechtstreeks uit Rusland (het thuisland van dit ras) ingevoerd.

Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken, trainen

Waar worden Husky pups te koop aangeboden?

Je kan deze Husky’s van hoge kwaliteit vinden op gerenommeerde advertentiesites of officiële websites van professionele fokkers:

Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken, trainen

De kosten voor het opvoeden van een Siberische Husky

Voedingskosten voor je Husky

Voedingskosten zijn het grootste deel van de totale kosten voor het grootbrengen van zo’n groot hondenras als de Husky. Over het algemeen is het vrij eenvoudig om een Husky groot te brengen, maar zijn of haar eten kost veel geld. Omdat het werkhonden zijn, eet een Siberische husky veel. De voedingskosten voor elke Husky is ongeveer € 500 per jaar, als je alleen normaal voedsel koopt en ongeveer € 700 per jaar voor voedsel van hoge kwaliteit met veel eiwitten.

Andere reguliere uitgaven

Bovendien kost het u ook nog ongeveer € 300 per jaar voor kosten zoals: regelmatige gezondheidscontrole, vaccinatie, hondenuitlaatservice of hondenopvang als u niet thuis bent, hondenspeeltjes, hondenshampoo, etc.

Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken, trainen

Eenmalige kosten (in het eerste jaar)

Tijdens het eerste jaar dat je een Husky hebt, moet je een extra hoeveelheid van ongeveer € 500 tot € 700 uitgeven voor essentiële artikelen zoals benches, matrassen, verzorgingsproducten, etc. Deze worden meestal slechts één of twee keer gekocht tijdens hun levensduur, dus bespaar niet te veel geld op deze producten, kies in plaats daarvan voor een hoge kwaliteit.

Kenmerken van een raszuivere Siberische Husky

Uiterlijke kenmerken

De Siberische Husky heeft een vrij bescheiden lichaam met een gewicht van ongeveer 25-35 kg, maar dit ras heeft een buitengewoon verbazingwekkende snelheid en een buitengewone kracht. De Husky heeft verschillende vacht kleuren, de meest populaire kleuren zijn zwart-wit, rood-wit, grijs-wit. De prijzen voor een bruinrode Husky zijn meestal hoger dan de prijzen van andere kleuren pups, omdat ze er mooier en opvallender uitzien.

Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken, trainen

De ogen van een Husky hebben de meest mysterieuze schoonheid in de hondenwereld. Een Husky kan veel verschillende oogkleuren hebben zoals zwart, bruin, blauw of zelfs groen. Het kan zelfs voorkomen, dat ze twee kleuren ogen hebben (één kleur voor één oog). De prijzen van Husky’s met 2 kleuren ogen zijn meestal extreem hoog vanwege hun zeldzaamheid.

De persoonlijkheden van een Siberische Husky

Een Husky huilt vaak om te communiceren met andere honden in plaats van te blaffen, en een Husky huilt vaak ‘s nachts. Ze houden ook van ronddwalen en vinden vaak manieren om te ontsnappen aan krappe ruimtes. (door te graven, weg te lopen, etc.).

De Husky heeft een zeer sterk jachtinstinct. Ze zijn vaak zo enthousiast in het achternajagen van katten of kleine honden dat ze zelfs verdwalen. Bovendien is de Husky het hondenras met een hoge roedel mentaliteit, vandaar dat de Husky de voorkeur geeft aan communicatie met andere Husky’s. Je moet ook dicht bij hen blijven om het gevoel van nabijheid te creëren.

Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken, trainen

Husky’s worden geclassificeerd als werkhonden, ze hebben veel ruimte nodig om te bewegen en te spelen. Ze vertonen vaak sloop gedrag als ze te lang in huis worden gehouden. Je moet ze tenminste één keer per dag uitlaten om overtollige energie kwijt te raken.

Je Siberische Husky trainen

De Siberische Husky heeft een hoog wild instinct, daarom is het behoorlijk moeilijk om je pup te trainen, en de training vereist zowel volharding als ervaring. Daarom is dit niet een geschikt hondenras voor iedereen. Door gebrek aan goede training kan een Husky in de toekomst een grote bedreiging vormen.

Siberische Husky hond prijs. Siberische Husky kosten, kenmerken, trainen

De training van een Husky moet worden gedaan als ze jong zijn, slechts 2-3 maanden oud. Vanwege de moeilijkheidsgraad van de training moet je erg volhardend zijn. Als je geen ervaring hebt, kun je je pup 1-2 maanden naar een trainingscentrum sturen. Of je kunt kiezen voor de eenvoudigere manier om een pup te kopen die een basistraining heeft gehad. De prijs van zo’n Husky ligt meestal rond de € 300 hoger dan bij andere pups.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here