Sint Bernard pup prijs. Sint Bernard Uiterlijk, Persoonlijkheid en Geschiedenis

De Sint-Bernard (of St. Barnhardshund, Alpenmastiff, Bernhardiner) is het Zwitserse hondenras dat al heel oud is en duizend jaar geleden verscheen. Hoewel Sint-Bernard honden een gigantische uitstraling hebben, zijn hun persoonlijkheden erg kalm en zachtaardig. Momenteel is de prijs voor een Sint-Bernard behoorlijk hoog, gemiddeld € 800 voor pups die als gezinshond zijn grootgebracht. In dit artikel zullen we gedetailleerde informatie geven over prijzen, betrouwbare fokkers en websites die Sint-Bernardhonden verkopen.

Sint Bernard pup prijs. Sint Bernard Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis

De prijsklasse voor een Saint Bernard

Op basis van opvoeding en kwaliteit zijn Saint Bernard-honden in twee verschillende categorieën onderverdeeld in termen van prijzen: beperkt geregistreerde Sint-Bernard honden (alleen opgevoed als gezinshond), volledig geregistreerde Sint-Bernard-honden (goedgekeurd ​​om te fokken).

De prijs van Sint-Bernard honden die alleen als gezinshond zijn opgevoed (beperkt geregistreerd)

Sint-Bernardhonden die zijn opgevoed als gezinshond hebben prijzen variërend van € 700 tot € 1200. Sint-Bernard pups worden vaak en voornamelijk opgevoed op plaatsen zoals ruige terreinen, met sneeuw bedekte gebieden of grote gebieden. Als je op zulke plaatsen woont, kun je je door het opvoeden van een Sint-Bernard-pup veel koeler en gelukkiger voelen.

De prijs van Sint-Bernard honden met volledige registratie en er mag mee gefokt worden

Met volledig geregistreerde Sint-Bernard pups mag gefokt worden, hun prijzen zijn sterk fluctuerend en afhankelijk van de locatie van de fokker, bloedlijnen, stamboom, enz.

  • Sint-bernard pups met een normale stamboom, van minder gerenommeerde fokkers, hebben meestal een prijs van € 1200 tot € 2000.
  • Sint-Bernard pups met een premium stamboom en van gerenommeerde fokkers hebben een zeer hoog prijsniveau, van ongeveer € 2000 tot € 4000 of hoger als het gaat om uitstekende pups.

Waar zijn Sint-Bernard pups te koop?

Op advertentiewebsites zijn gemakkelijk Sint-Bernard pups te vinden om op te voeden als gezinshond. De prijzen van Sint-Bernards pups variëren van € 600 tot € 1200, afhankelijk van de kwaliteit. Hieronder staan ​​enkele betrouwbare websites:

De onderstaande fokkers zijn geschikte plaatsen om hoge kwaliteit Sint-Bernard pups te kopen, waarmee gefokt mag worden en voor deelname aan hondenshows enz.

Sint Bernard pup prijs. Sint Bernard Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis

Het uiterlijk van een Sint-Bernard

Imposant en toch beminnelijk beschrijft het uiterlijk van de enorme Sint-Bernard. Het hoofd is breed met goed ontwikkelde jukbeenderen, de snuit loopt niet taps toe en een diepe groef loopt van de snuit omhoog tussen de ogen en gaat uiteindelijk over in de achterhoofdsknobbel. De oren zijn middelgroot, hoog op het hoofd geplaatst en staan iets af ​​van het hoofd bij de basis, met de flappen naar het hoofd toe hangend. De tanden ontmoeten elkaar in een schaargebit. De neus is zwart, groot en heeft goed ontwikkelde neusgaten. De donkerbruine ogen zijn aan de voorkant geplaatst, liggen diep en geven de hond een gevoel van vriendelijkheid en intelligentie.

De nek is dik en heeft een uitgesproken hals. De brede rug is perfect recht tot aan de heupen waar het dan vloeiend naar de staart loopt. De staart is lang en bossig en kan licht omhoog gebogen worden gedragen.

Reuen moeten een schofthoogte van minimaal 70 centimeter hebben en de teefjes een schofthoogte van minimaal 65 centimeter. Het gewicht kan variëren van 65 tot 120 kilo. Het gemiddelde gewicht voor reuen is 90 en voor teefjes 80 kilo.

Sint-Bernards hebben een korte of lange vacht. De korte vacht is dicht en glad met licht bossiger haar op de dijen en lang, dicht haar dat de staart bedekt. De lange vacht is golvend, maar nooit gekruld of ruig. Er is bevedering op de voorpoten en de dijen en staart zijn dik en bossig.

De vacht is komt in verschillende tinten rood met wit of, omgekeerd, wit met rood. De rode tint kan variëren van gestroomd met witte markeringen tot een bruingele kleur. Wit verschijnt op de borst, als een kraag rond de nek, als neusriem, op de voeten en aan het uiteinde van de staart. Gewenste markeringen zijn een witte vlek op de nek en een witte bles in het gezicht. Een donker masker op het hoofd en oren wordt ook als wenselijk beschouwd.

Sint Bernard pup prijs. Sint Bernard Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis

De persoonlijkheid van een Sint-Bernard

Het temperament van de Sint-Bernard is veel warmer dan het uiterlijk. Dit hondenras is erg mild en verandert meestal niet van emotie (blij of boos, fel). Dit hondenras is altijd vriendelijk voor iedereen, van ouderen, jongeren tot andere dieren.

Sint-Bernard honden zijn intelligent en gehoorzaam. Ze zijn nooit ondeugend of vernietigen meubels in het huis. Ze zijn buitengewoon vriendelijk en behulpzaam. De Sint-Bernard is sinds het midden van de 17e eeuw bekend geworden over de hele wereld, toen ze deelnamen aan de lawine-redding bij Hospice en er enorm aan bij hebben gedragen om meer dan 2000 mensen te redden bij deze ramp.

Sint-Bernards hebben gematigde beweging nodig om de gezondheid en geluk te behouden. Ze zijn veel te groot voor het leven in een appartement en zijn veel meer geschikt voor boerderijen of voorsteden met grote tuinen. Sint-Bernards moeten twee keer per dag worden uitgelaten en tijd krijgen om meerdere keren per week te rennen. Hoe ouder een Sint-Bernard wordt, hoe minder enthousiast hij zal zijn om een ​​wandeling te maken, maar voor zijn gezondheid moet je hem in beweging brengen. De winter is hun favoriete tijd van het jaar en je zult er geen moeite mee hebben om je Sint-Bernard te motiveren om in de sneeuw te spelen.

Sint Bernard pup prijs. Sint Bernard Uiterlijk, Persoonlijkheid, Geschiedenis

De geschiedenis van de Sint-Bernard

De Sint-Bernard is een zeer oud ras, gefokt door Sint-Bernard de Menthon in 980 na Christus. Ze werden gebruikt om reizigers door de Alpenpas tussen Zwitserland en Italië te helpen. Het zijn afstammelingen van de Tibetaanse Mastiff, ontstaan ​​uit de Mastiff die rond het jaar 1000 door de Romeinen naar de Alpen werd gebracht.

Ze werden vervolgens gekruist met de Duitse Dog en de Grote Pyreneese Berghond. Rond de zeventiende eeuw werden ze gebruikt als reddingshonden. Er wordt gezegd dat meer dan 2.000 mensen door de jaren heen door Sint-Bernards zijn gered. Ze zijn in staat om vermiste of gewonde reizigers te vinden in de sneeuw en koud weer. Ze wassen ze vervolgens en liggen naast hen en houden ze warm terwijl een hond uit de zoekgroep terugkeert om hulp te halen.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here