Tibetaanse Mastiff prijs, kosten, uiterlijk, persoonlijkheid en training

De Tibetaanse Mastiff is een krachtig en “enorm” hondenras dat afkomstig is van de Tibetaanse Hooglanden in China. Ze worden beschouwd als primitieve hondenrassen die gelijktijdig met de eerste hondenrassen voor het gezin zijn verschenen. Momenteel is de prijs van de Tibetaanse Mastiff erg hoog, ongeveer € 1200. Dit is echter niet de hoogste prijs van dit ras. Dit artikel analyseert in detail de prijzen en de noodzakelijke kosten voor het opvoeden van een Tibetaanse Mastiff pup.

Tibetaanse Mastiff Prijs, Kosten, Uiterlijk, Persoonlijkheid en Training

De prijsklasse van een Tibetaanse Mastiff

De prijs van een Tibetaanse Mastiff opgevoed als gezelschapshond

De Tibetaanse Mastiff die als gezelschapshond zijn grootgebracht, hebben vaak een lage raszuiverheid, omdat fokkers de Tibetaanse Mastiff meestal kruisen met verschillende hondenrassen om hun felheid en wilde instinct te verminderen. Deze pups worden gesteriliseerd voordat ze mee naar huis mogen. Sterilisatie is de belangrijke manier om de Tibetaan gehoorzaam en geschikt te maken om op te voeden in een gezin. De prijs van een Tibetaanse Mastiff als gezelschapshond is op dit moment tussen de € 1000 en € 1500.

De prijs van een volledig geregistreerde Tibetaanse Mastiff

Volledig geregistreerde Tibetaanse Mastiff pups hebben een hogere raszuiverheid. Ze zijn relatief feller omdat ze niet gesteriliseerd zijn, waardoor ze niet geschikt zijn om als gezelschapshond te worden opgevoed. Ze worden meestal opgevoed door fokkers voor fokdoeleinden. Volledig geregistreerde Tibetaanse Mastiff prijzen zijn voornamelijk afhankelijk van hun stamboom.

Een Tibetaanse Mastiff met meer dan 95 procent van raszuiverheid en normale stamboom kost slechts € 1500 tot € 2500. Pups met een goede stamboom, standaard, prachtige ouders en 99% raszuiverheid kosten € 2500 tot € 4000.

Waar zijn Tibetaanse Mastiff pups te koop?

Er zijn niet veel Tibetaanse Mastiff pups te koop in Europa (omdat ze niet geschikt zijn als gezelschapshond), maar je kan er enkele vinden op deze websites:

Tibetaanse Mastiff Prijs, Kosten, Uiterlijk, Persoonlijkheid en Training

De kosten voor een Tibetaanse Mastiff

Training kosten

De Tibetaanse Mastiff is het hondenras met een hoog niveau van wild instinct, dus training zou de eerste prioriteit moeten zijn als je er een in je familie wilt opvoeden. Er moet worden getraind van jongs af aan, 2 maanden oud. Voor mensen die weinig ervaring hebben, moet je ze echter naar een centrum voor professionele training brengen.

De training van een Tibetaanse Mastiff kosten ongeveer € 300 – € 500, afhankelijk van de tijd en het vereiste trainingsniveau. Het is vrij duur, maar noodzakelijk zodat ze zachtaardiger en minder gevaarlijk zijn voor de gemeenschap.

Voedsel kosten

De voedselkosten van een Tibetaanse Mastiff zijn erg hoog door hun enorme omvang. Deze kosten zijn vaak niet minder dan € 800 per jaar, wat hoger is dan bij bijna alle andere hondenrassen. Tibetanen eten veel, ze kunnen overal en op elk moment eten, ze kunnen alles eten alles wat ze krijgen. Daarom moet je hun dieet onder controle houden, door ze op tijd en slechts 3 keer per dag eten te geven. Dit is ook een effectieve manier om ze te trainen.

Andere kosten

Andere kosten omvatten dierenarts, hondenshampoo, trimmer, periodieke vaccinatie, enz., deze kosten zijn totaal ongeveer € 300 per maand. Bovendien moet je in het eerste jaar een extra bedrag van ongeveer € 500 – € 800 uitgeven voor het kopen van essentiële artikelen zoals bench, muilkorf, etc. Omdat deze dingen heel groot en sterk moeten zijn, zijn ze duurder dan artikelen voor andere hondenrassen.

Tibetaanse Mastiff Prijs, Kosten, Uiterlijk, Persoonlijkheid en Training

Het uiterlijk van een Tibetaanse Mastiff

Een rasechte Tibetaanse Mastiff heeft enorme afmetingen met een normaalgewicht van 45 – 73 kg. Er is een Tibetaanse Mastiff die staat geregistreerd met een gewicht van 110 kg. Hun lichaam is sterk en goed geportioneerd. De sta houding is indrukwekkend met goed ontwikkelde spieren. Normaal gesproken, hoe groter het formaat van de ouders, hoe hoger de prijzen zijn.

De vacht van de Tibetaanse Mastiff is erg dik, lang en ruw in de nek net als de manen van een leeuw, dit is de meest opvallende eigenschap van de Tibetaanse Mastiff. De vacht heeft verschillende kleuren zoals zwart, zwart – tan, zwart – geel, zwart – wit, roodbruin, oranje, grijs of geel enz. De prijzen voor een rode Tibetaanse Mastiff zijn vaak het hoogst, omdat ze de zeldzaamste en het meest in het oog springend zijn.

Tibetaanse Mastiff Prijs, Kosten, Uiterlijk, Persoonlijkheid en Training

De persoonlijkheid van een Tibetaanse Mastiff

De rasechte Tibetaanse Mastiff is een loyaal hondenras dat neigt loyaal te zijn aan een unieke baas. Daarom moet je een jonge Tibetaanse pup kopen die ongeveer 2 – 3 maanden oud is, om hun absolute loyaliteit te krijgen. De Tibetaanse Mastiff staat bekend om zijn koppigheid, het is vrij moeilijk om ze te trainen en te onderwijzen. Ze worden ook beschouwd als een agressief hondenras, dus ze zijn niet geschikt voor drukke woonwijken.

De meerderheid van de Tibetaanse Mastiff zit vol met alertheid bij iedereen die geen lid is van de familie. Ze houden niet van een roedel en vechten meestal voor hun territorium als ze samen met andere grote hondenrassen worden grootgebracht.

Alle bovenstaande kenmerken zijn volledig correct bij alleen raszuivere Tibetaanse Mastiffs. Tibetaanse pups in Europa en Amerika zijn tegenwoordig vaak gekruist met andere rassen, zodat ze zachtaardiger en meer geschikt zijn voor een gezin. De prijs van een hybride Tibetaanse Mastiff is € 600 – € 1000. Deze zijn veel goedkoper dan raszuivere pups en gemakkelijker op te voeden, terwijl ze nog steeds de belangrijkste kenmerken van een raszuivere Tibetaanse Mastiff behouden.

Tibetaanse Mastiff Prijs, Kosten, Uiterlijk, Persoonlijkheid en Training

Hoe train en voedt je een Tibetaanse Mastiff op?

Niet iedereen is geschikt of durft het om een ​​Tibetaanse Mastiff op te voeden. Ten eerste moet je een ervaren hondenliefhebber zijn met veel ervaring met het trainen van gezelschapshonden. Vervolgens moet je voldoende ruimte hebben om ze op te voeden. De Tibetaan is een werkhond, ze houden van rennen, springen en veel beweging. Als ze lange tijd in een nauwe ruimte worden opgesloten, kunnen ze zo gefrustreerd raken dat ze aan de riem gaan rukken, de bench breken en alles om zich heen vernielen.

Een starende Tibetaanse Mastiff is erg gevaarlijk. Vanwege de aangeboren agressie, zelfs als ze gemuilkorfd zijn, kunnen ze nog steeds mensen verwonden door hun grote lichaam en scherpe nagels.

Als je geen ervaring hebt, maar toch dit ras wilt opvoeden, is de beste keuze om een goed opgeleide pup te kopen. De prijs van een goed getrainde Tibetaanse Mastiff is meestal € 400 hoger dan bij normale pups. Het is vrij duur, maar je kan er wel voor zorgen dat je ze veilig in je gezin kan opvoeden.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here