Vlinderhondje pup prijs. Kenmerken en Geschiedenis van de Vlinderhond

Het Vlinderhondje (of Papillon) is het meest populaire hondenras van het moment, Papillon betekent ‘vlinder’ in het Frans. Vlinderhonden hebben zo’n naam omdat hun oren zich verspreiden als vlindervleugels. Dit hondenras heeft een zeer “schattig”, een hooghartige uitstraling en intelligente, emotionele karakters, zodat Papillon-pups geschikt zijn om als gezinshond grootgebracht te worden. De prijs voor een vlinderhond is nu niet erg hoog. Als je meer informatie wilt over prijzen, w aar vlinderhond pups te koop zijn van betrouwbare fokkers en websites, volg dan dit artikel. 

Vlinderhondje pup prijs. Kenmerken en Geschiedenis van de Vlinderhond

De prijs voor een Vlinderhond

Vlinderhonden worden opgevoed met 3 hoofddoelen, dit zijn gezinshonden, fokken of deelnemen aan hondenshows. In het verleden werden ze opgevoed als circusartiesten, maar dit is op dit moment niet populair. De prijzen van Vlinderhonden zijn afhankelijk van de opvoeding.

  • Prijzen van Vlinderhonden die alleen als gezinshond zijn grootgebracht. Met beperkt geregistreerde Vlinderhond pups mag niet gefokt worden, ze worden gesteriliseerd voordat je ze mee naar huis mag nemen. De prijzen van deze Vlinderhond pups zijn niet erg hoog, variërend van ongeveer € 500 tot € 900 per pup.
  • De prijzen van Vlinderhonden ​voor de fok of voor deelname aan hondenshows. De prijzen van volledig geregistreerde Vlinderhonden zijn meestal sterk fluctuerend, van € 900 – € 2200 en zijn vooral afhankelijk van bloedlijnen, stambomen en de reputatie van de fokker.

Waar zijn Vlinderhond pups te koop?

Vlinderhondje pup prijs. Kenmerken en Geschiedenis van de Vlinderhond

Kenmerken van de Vlinderhond

Uiterlijk

De Vlinderhond, een lid van de speelgoedgroep, is een fijngebouwde Spaniël met een vriendelijke, waakzame en intelligente uitdrukking. De oren worden beschreven als vlinderachtig, en de naam “Papillon” is Frans voor vlinder. Deze kenmerkende oren staan ofwel rechtop of hangend. De hangoor Vlinderhond staan ​​bekend als Phalene en in Europa worden deze honden beschouwd als een apart ras van de Vlinderhond. De vacht is glanzend, zijdeachtig, lang en recht. De staart is gepluimd en de oren zijn bedekt met lange franjes. De snuit is fijn, taps toelopend en moet veel dunner zijn dan het hoofd. De ogen zijn rond, middelgroot en moeten altijd alert zijn. De hals is van gemiddelde lengte en de bovenlijn recht. De gang is vrij en snel en moet de hond er laten uitzien alsof hij gemakkelijk in de omgang is. De oren en ogen zijn altijd gekleurd.

Volwassen Vlinderhonden hebben een schofthoogte van 20 tot 28 centimeter en elke showhond van meer dan 28 centimeter heeft een fout en worden gediskwalificeerd in de showring. De hond moet iets langer zijn dan hij hoog is. Dit kleine ras weegt normaal tussen de 3 en 4 kilo.

De Vlinderhond heeft ​​een lange, vloeiende enkele vacht die recht is, fijn en zijdeachtig aanvoelt, mits goed verzorgd. De grote oren zijn omringt met haar en de binnenkant is ook bedekt met halflang haar. Er is bevedering die de achterkant van de voorpoten sieren en de achterpoten hebben een rijbroek en het lange haar op de dij staat bekend als ‘culottes’. De staart is ook gepluimd.

Vlinderhonden zijn meerkleurig, waarbij wit de dominante kleur is en patches van elke kleur het lichaam sieren. De oren en ogen zijn altijd gekleurd. Idealiter zal de hond een goed gedefinieerde witte bles en een neusband hebben, hoewel de afwezigheid van deze markeringen niet meetelt voor een gezelschapshond.

Vlinderhondje pup prijs. Kenmerken en Geschiedenis van de Vlinderhond

Persoonlijkheden

Vlinderhonden zijn pittige kleine honden met veel energie. Ze houden ervan om ballen achterna te rennen en door het huis te rennen, hoewel ze graag een pauze nemen om een ​​beetje liefde en aandacht te absorberen wanneer ze het kunnen krijgen. Ze leren dingen snel en staan ​​vaak aan de top van hun klasse in gehoorzaamheid en behendigheid. Vlinderhonden zijn uitstekende gezinshonden, omdat ze kinderen kunnen bijhouden die willen spelen, maar weten wanneer het tijd is om te ontspannen voor een buikje wrijven en een dutje. Ze zijn uitstekende gezelschapsdieren voor de eerste hondenbezitters.

Vlinderhonden zijn klein, maar ze hebben veel energie. Hoewel ze zichzelf kunnen vermaken door urenlang door het huis te rennen, moeten ze zoveel mogelijk buiten kunnen spelen. Ze waarderen ook de dagelijkse wandelingen en zijn heel gemakkelijk te trainen om aan de riem te lopen. Door hun formaat zijn ze ideale honden voor het appartement, hoewel ze net zo gelukkig kunnen zijn in een huis met grote open ruimtes. Vlinderhonden zijn slim en moeten zowel hun geest als hun lichaam oefenen. Het spelen van interactieve spellen met hen is een welkome activiteit, net als behendigheidstraining.

Vlinderhondje pup prijs. Kenmerken en Geschiedenis van de Vlinderhond

De geschiedenis van de Vlinderhond

Het Franse woord voor vlinder werd voor het eerst toegepast op dit ras in de jaren 1500, toen de mode voor dit elegante kleine hondje veranderde van de hangoor Spaniël-stijl naar de sprankelende gevleugelde look die tegenwoordig nog steeds populair is. De Vlinderhonden waren enorm populair in de hogere lagen van de samenleving en kunstenaars uit de periode behielden een schat aan beelden van de miniatuur Spaniels met hun koninklijke en nobele tegenhangers.

Gedurende deze tijd werden Italië en Spanje bekende centra voor de uitgebreide handel en fokkerij van deze kleine honden. Lodewijk XIV van Frankrijk was dol op de kleine honden, en Marie Antoinette en Koning Hendrik III waren ook vurige bewonderaars. Een andere naam die aan het ras werd gegeven, was Eekhoorn Spaniël, omdat het zijn gepluimde staart op de rug droeg op de manier van eekhoorns. In Europa staat de Vlinderhond bekend als de Continental Toy Spaniël of Epagneul Nain.

De Phalene is de naam voor de hangoor Vlinderhond. Het is ook een Franse naam, wat nachtvlinder betekent. De twee oortypen worden meestal binnen dezelfde nesten geboren, maar de rechtopstaande variëteit scoort boven de andere in termen van populariteit.

In het begin van de 20e eeuw werd de Papillon populair in Franse hondenshows en behaalde dezelfde faam in Engeland en de VS. De eerdere showhonden waren groter dan hun moderne tegenhangers en hadden vaste kleuring als een rode tint. Door selectief fokken werd een kleinere meer briljant gekleurde hond met witte vlekken, genaamd blaze, geproduceerd. Het uiterlijk van de vlinderhond is verbeterd met een witte bles en een symmetrisch gearceerd gezicht.

Vanwege de opvallende prestaties in de showring, de hoge intelligentie en de liefde voor menselijk gezelschap, heeft de Vlinderhond gemakkelijk haar status als een populaire gezinshond behouden.

SHARE

1 COMMENT

  1. ik zoek te kopen een vlinderhondje pup met een wit lijfje met een rood/bruin hoofdje, of een licht bruin hoofdje (show hondje).
    Nicole Stockmans

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here