Waarom zijn Nootropics allemaal razend populair in Silicon Valley?

In Silicon Valley is de wereld snel en slaapt nooit.

Talloze werknemers zetten zich in voor innovatie en design, in de hoop de volgende grote doorbraak te ontdekken. Gezien de manier waarop technologie evolueert en ontwikkelt, kan het een druk creëren om te presteren waar velen aan bezwijken. In een poging om het functioneren van de hersenen te verbeteren en om een voorsprong op de concurrentie te krijgen, wenden ondernemers in Silicon Valley zich tot ‘bio-hacking’, wat het proces is om de hersenfunctionaliteit te verbeteren door het gebruik van supplementen.

Op het eerste gezicht klinkt deze beschrijving niet gevaarlijk of twijfelachtig, aangezien deze supplementen – noötropica genoemd – vaak een combinatie zijn van door de FDA goedgekeurde supplementen, vitamines, plantaardige ingrediënten en synthetische verbindingen. Het gevaar schuilt echter in de manier waarop deze stoffen in de tijd evolueren. In veel gevallen experimenteren mensen uiteindelijk met zichzelf met stoffen die niet zijn getest op veiligheid of effectiviteit.

Wat zijn Nootropics?

Nootropics, ook wel bekend als ‘smart drugs’, zijn ontworpen om de cognitieve functie te verbeteren. De medicijnen zijn bedoeld om mensen te helpen beter te presteren, de hersenfunctie en het potentieel te maximaliseren, terwijl tegelijkertijd het geheugen en de concentratie worden verbeterd. Hoewel nootropica in veel gevallen als veilig worden beschouwd en sommige studies suggereren dat ze de hersenfunctie behouden, erkennen velen de potentiële gevaren van langdurig gebruik niet. Hoewel uit huidig onderzoek blijkt dat de medicijnen veilig zijn, zijn er geen langetermijnstudies om deze bewering te ondersteunen. Gezien de verschillende ingrediënten in verschillende noötropica, is het onmogelijk om met zekerheid te weten dat wat wordt ingenomen veilig of effectief is.

Er zijn honderden noötropica online beschikbaar, allemaal met iets andere ingrediënten. Omdat deze medicijnen de hersenen beïnvloeden, is het belangrijk om rekening te houden met iemands leeftijd en de dosering die wordt ingenomen bij het gebruik van nootropica. Kritieke stadia van hersenontwikkeling vinden plaats tijdens de puberteit en tot ver in de twintig. Bij gebruik van stoffen tijdens deze fasen is het mogelijk dat de hersenen geen belangrijke verbindingen vormen, wat op lange termijn gevolgen kan hebben. Bovendien kan de dosering die een persoon consumeert een negatief effect hebben. In sommige gevallen kan een persoon merken dat het gebruik van noötropica hen het gewenste resultaat oplevert, en om de effectiviteit te vergroten, zullen de doses continu worden verhoogd om de effecten te versterken. Dit kan afhankelijkheid van nootropica veroorzaken en de noodzaak om de dosering continu te verhogen om hetzelfde resultaat te bereiken.

Heeft iemand in je familie last van verslaving?

De frequentie en duur van gebruik kunnen ook problematisch zijn. Hoe langer een persoon een stof gebruikt, hoe groter het risico dat het de hersenfunctie zal veranderen. In de loop van de tijd ontwikkelen zich afhankelijkheden die vereisen dat een persoon de stof gebruikt om zich normaal te voelen. Dit zorgt ervoor dat de hersenen afhankelijk zijn van medicijnen om te functioneren, vooral in gevallen waarin een persoon het medicijn meerdere keren per dag gebruikt. Nootropica kunnen een vorm van zelfmedicatie worden, waardoor het voor een persoon moeilijk wordt om hun gebruik terug te draaien of gevoelens van afhankelijkheid te verwijderen.

Nootropics in Silicon Valley

Vanwege de snelle omgeving in Silicon Valley is de praktijk van het ‘hacken’ van de hersenen door het gebruik van noötropica niet bizar. Het concurrentievermogen en de noodzaak om voorop te lopen op het gebied van technologie kan zelfs de meest innovatieve werknemers de wereld van de nootropica in duwen. De supplementen zijn vervaardigd om op verschillende manieren te worden ingenomen. Sommige gebruikers kiezen ervoor om vasten te gebruiken als onderdeel van hun regime om hun concurrentievoordeel te verbeteren, maar gewoonten als deze kunnen tot gevaarlijke resultaten leiden. In plaats van te eten, vertrouwen mensen op nootropica om ze door hun werkdagen heen te helpen, en hoewel sommigen geloven dat deze stoffen hun algehele functionaliteit verbeteren, is er geen bewijs of onderzoek dat suggereert dat nootropica een persoon slimmer maken of in staat zijn hun natuurlijke grenzen te overschrijden .

Helaas is deze mentaliteit en praktijk door talloze mensen in het hele land overgenomen, en alleen de tijd zal uitwijzen wat de langetermijnresultaten van noötropisch gebruik zullen zijn. Met name Silicon Valley heeft een grote invloed op de ideeën en praktijken van anderen vanwege zijn innovatieve reputatie, waardoor het mede verantwoordelijk is voor de groeiende populariteit van nootropica. De individuele levensstijl, genetica en omgeving van een persoon spelen allemaal een rol bij het bepalen van de effecten van noötropica, en hoewel velen melden dat noötropica momenteel weinig tot geen negatieve invloed hebben, betekent dit niet dat dit de ervaring van elke gebruiker zal zijn. De veiligheid van deze producten wordt nog steeds onderzocht; elke stof die de chemie van de hersenen verandert om de prestaties te beïnvloeden, moet echter met voorzichtigheid worden bekeken.

Source: Modafinil Nederland Wiki Site | Driemanen.nl

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here