Corgi hond prijs. Pembroke Welsh Corgi Uiterlijk en Persoonlijkheid

De Welsh Corgi Pembroke is een schapendrijvers ras afkomstig uit Wales, Engeland. Tegenwoordig is de Pembroke Corgi erg populair als huisdier in verschillende landen over de hele wereld. De prijs voor een Pembroke Corgi ongeveer € 1000 voor elke pup, met jaarlijkse opvoedkosten van ongeveer € 800. Dit is geen erg hoge prijs om een ​​mooie pup als dat van een Pembroke Corgi te bezitten. In dit artikel analyseren we tot in het detail hoeveel een Pembroke Corgi kost en bespreken we de beste adressen om een Pembroke Corgi pup voor je gezin te vinden.

Corgi hond prijs. Pembroke Welsh Corgi Uiterlijk en Persoonlijkheid

Pembroke Welsh Corgi hond prijs

De prijs voor een Pembroke Corgi met beperkte registratie

De Pembroke Corgi pups met beperkte registratie worden voornamelijk opgevoed als gezelschapsdieren. Deze hebben geen stamboom en zijn niet geschikt om mee te fokken. Het niveau van bloedzuiverheid ligt rond de 90%. Integendeel, de prijs van zo’n Pembroke Corgi pup is heel redelijk, ongeveer € 800 tot € 1200 per pup. Als je alleen een Pembroke Corgi pup als huisdier wilt vinden, moet je je niet veel zorgen maken over de mate van bloedzuiverheid of over de stamboom. Het vinden van een mooie met een goede gezondheid is voldoende. 

Pembroke Corgi pups met een beperkte registratie zijn beschikbaar op verschillende dierenwebsites. Je zult ook de pups zonder documenten tegen een lage prijs vinden op dergelijke websites. Maar je moet wel voorzichtig zijn met zulke Pembroke Corgi pups. Je moet niet vergeten om van de verkopers te eisen dat ze het inentingsboekje en een gezondheidsverklaring van de dierenarts afgeven, voordat je de pup mee naar huis neemt.

Corgi hond prijs. Pembroke Welsh Corgi Uiterlijk en Persoonlijkheid

De prijs voor een Pembroke Corgi met volledige registratie en geschikt voor de fok

Pembroke Corgi pups met toestemming om mee te fokken worden tegen uiteenlopende prijzen aangeboden. En ze zijn ingedeeld in veel verschillende kwaliteitsniveaus, afhankelijk van de herkomst, raszuiverheid en stamboom.

  • Pembroke Corgi pups met een normale stamboom en boven de 95% bloedzuiverheid worden aangeboden voor ongeveer € 1200 tot € 2000 per pup. Deze zijn zowel geschikt als huisdieren en om mee te fokken.
  • Pembroke Corgi pups met een goede stamboom, met meer dan 99% bloedzuiverheid en afkomstig van bekende hondenfokkers worden vaak aangeboden voor ongeveer € 2000 tot € 4000. Vooral Pembroke Corgi pups met een uitstekend uiterlijk of met ouders die hondenshows hebben gewonnen, kan het je zomaar € 6000 kosten.

Corgi hond prijs. Pembroke Welsh Corgi Uiterlijk en Persoonlijkheid

Afgezien van de soorten Pembroke Corgi’s die worden grootgebracht voor de fok en als huisdier, is er nog een soort van Pembroke Corgi’s die opgevoed worden als schaapherders. Het aantal van dergelijke Pembroke Corgi’s is echter nogal gering. De reden is dat de Pembroke Corgi een steeds zwakkere rol krijgt voor het hoeden van vee in vergelijking met andere hondenrassen zoals de Collie

Waar kan je een Pembroke Corgi pup kopen?

Onderstaande websites worden als geschikte geacht om een Pembroke Corgi pup te vinden met een beperkte registratie of een volledige registratie en een normale stamboom met een prijs van € 400 tot ongeveer € 1000:

Corgi hond prijs. Pembroke Welsh Corgi Uiterlijk en Persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Pembroke Welsh Corgi

De Pembroke Welsh Corgi, is net als zijn neef de Welsh Corgi Cardigan, een lange, lage hond met grote oren die rechtop staan bovenop een brede, platte schedel. De kop van een Corgi heeft een vosachtige uitstraling. De ogen zijn rond en donker met zwarte randen en de neus is ook zwart. Pembrokes hebben rechtere poten dan de Cardigans, ze zijn niet zo lang, en hun kop is meer wigvormig. Bovendien moet de staart van de Pembroke zo worden gecoupeerd dat deze bijna niet bestaat.

In Nederland geldt echter een coupeerverbod. Sommige pups worden geboren met zeer korte staarten, maar het kan nog steeds zijn dat deze moeten worden gecoupeerd om te voldoen aan het ras standaard. Hun dikke, zachte vacht komt in de kleuren rood, sabel, lichtbruin of zwart en bruin, meestal met witte aftekeningen.

Pembroke Welsh Corgi’s moet idealiter van 25 tot 30 centimeter op de schoft staan ​​en het gewicht moet in goede verhouding staan ​​tot de grootte. Reuen mogen niet meer dan 14 kilo wegen en teefjes mogen niet meer dan 13 kilo wegen. De hond moet ongeveer 40% langer zijn dan dat hij hoog is.

Corgi hond prijs. Pembroke Welsh Corgi Uiterlijk en Persoonlijkheid

Pembrokes hebben een middellange, dikke, weersbestendige dubbele vacht die bestaat uit een donzige ondervacht en een langere, grovere top coat. De individuele vachtlengte en -stijl kunnen variëren. Sommige zijn licht donzig, met pluimen bij de oren, borst, poten en voeten, terwijl andere minder donzig zijn. Ze hebben allemaal een iets dikkere en langere plooikraag rond de nek, borst en schouders.

Zeer donzige honden worden als fout gezien bij een hondenshow, hoewel dit geen invloed heeft op de kwaliteit van de hond als metgezel. Sommige Pembrokes hebben golvend haar, andere hebben steil haar. Velen hebben een ‘elvenzadel op de rug’, wat een duidelijke markering is die wordt veroorzaakt door een verandering in richting en dikte van het haar. De naam komt van de oude legende dat elven op Pembroke Corgi’s reden. De vacht is er in de kleuren rood, sabel, zwart, driekleurig of lichtbruin, meestal met witte aftekeningen.

De persoonlijkheid van een Pembroke Corgi

De Pembroke Welsh Corgi’s zijn klein, maar je hebt wel veel hond in een klein lijfje. Oorspronkelijk werden ze gebruikt voor het hoeden van vee en jacht op knaagdieren in Pembrokeshire, Wales; Corgi’s waren stevige schapendrijvers die hun baan serieus namen. Ze zouden in de hielen van het vee happen om ze bij elkaar te houden, en hun kleine lichamen zorgden ervoor dat ze niet konden worden geschopt.

Corgi hond prijs. Pembroke Welsh Corgi Uiterlijk en Persoonlijkheid

Tegenwoordig wordt de Corgi nog steeds gebruikt op ranches en boerderijen, maar is het ook een energieke gezinshond. Ze zijn goed met andere huisdieren, maken betrouwbare waakhonden en zijn betrouwbaar met kinderen. Corgi’s hebben een eigen wil, maar willen nog steeds graag mensen behagen. Ze hebben een grote persoonlijkheid, die varieert van clownesk en aandacht zoekend, tot bedachtzaam en introspectief.

Ondanks hun hoge energieniveau heeft de Pembroke Welsh Corgi slechts een beperkte hoeveelheid beweging nodig om gezond en gelukkig te blijven. Ze passen zich makkelijk aan en kunnen gelukkig zijn op een ranch, in een huis met een tuin, in een appartement of flatgebouw. Ze moeten dagelijks worden uitgelaten en als ze geen tuin hebben om in te spelen, dan moeten ze minimaal een keer per week in een park of bos kunnen rennen.

Ondanks hun gematigde behoefte aan lichaamsbeweging, heeft een Corgi wel veel mentale stimulatie nodig. Net als bij andere rassen die hun oorsprong hebben als boerderijhonden, houden ze ervan om bezig te blijven. Ze blinken uit in behendigheidstraining en geavanceerde gehoorzaamheid. Als een Corgi niet op de juiste manier fysiek en mentaal gestimuleerd wordt, dan kan een Corgi angstig en destructief worden als hij alleen gelaten wordt.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here