Yorkshire pups Prijs en Kost. Yorkshire Terriër Uiterlijk en Persoonlijkheid

De Yorkshire Terriër, of Yorkie, is een hondenras afkomstig uit het Verenigd Koninkrijk en vaak opgevoed als een gezinshond. Eerder, in Yorkshire, werd dit ras gebruikt om ratten in kledingfabrieken te vangen. Vandaag de dag is de Yorkshire Terriër, met zijn kleine formaat, behendigheid en schattigheid, een populair gezelschapshondenras geworden. De Yorkshire Terriër kost ongeveer € 600 per pup en de jaarlijkse kosten voor een pup bedragen ongeveer € 800 per jaar.

Yorkshire pups Prijs en Kost. Yorkshire Terriër Uiterlijk en Persoonlijkheid

De prijsklasse voor een Yorkshire Terriër

De prijs voor een Yorkshire Terriërs als gezinshond

Yorkshire Terriërs zonder fokrechten zijn overal verkrijgbaar tegen een gemiddelde prijs van € 600 – € 700 per pup. Deze pups zijn beperkt geregistreerd en er mag niet mee gefokt worden. Ze kunnen gemakkelijk gevonden worden in dierenwinkels of geclassificeerde websites.

De prijs van volledig geregistreerde Yorkshire Terriërs

Volledig geregistreerde Yorkshire Terriërs kosten veel meer dan alleen gezinshonden en zijn alleen te vinden bij professionele fokkers. De prijs varieert van € 1000 tot € 1600 voor pups met een gewone stamboom en van € 1600 tot € 2500 voor meer dan 99% raszuivere pups, die van een superieure afstamming en van gerenommeerde fokkers komen.

Waar zijn Yorkshire Terriër pups te koop?

Als het niet je bedoeling is om professioneel te fokken, maar om een ​​Yorkshire Terriër voor je passie te hebben, dan is een Yorkshire Terriër die alleen geschikt is als gezinshond je beste keuze. Je kunt pups in zo’n prijsklasse vinden op de volgende websites:

Yorkshire pups Prijs en Kost. Yorkshire Terriër Uiterlijk en Persoonlijkheid

Hoeveel kost het om een ​​Yorkshire Terriër op te voeden?

De normale kosten voor een Yorkshire Terriër zijn over het algemeen vrij hoog, ongeveer € 800 per jaar. Bij het inschatten van de kosten voor het bezitten van een pup, zou je volledig moeten begrijpen wat zijn behoeften zijn, zoals voedsel, schoonmaakgerei, kleding, tandverzorging, vaccinaties, haarverzorging, … Wat langharige Yorkshire Terriërs betreft, zal je meer moeten uitgeven voor een gerenommeerde hondentrimmer.

In het eerste jaar is een totale initiële uitgave van € 500 tot € 800 noodzakelijk. Dergelijke kosten zijn voor een bench, kussen, voerbak, dagelijkse toiletartikelen en mogelijk voor vaccinaties als je pup nog niet alle inentingen heeft gekregen (ten minste 3 inentingen).

Yorkshire pups Prijs en Kost. Yorkshire Terriër Uiterlijk en Persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër, afgeleid van het Verenigd Koninkrijk, kan iedereen aantrekken met zijn luxe en charmante schoonheid dankzij de lange glanzende vacht. Dit ras is vrij klein en mooi met een maximaal gewicht van ongeveer 3,2 kg. Hoewel beschouwd als een gezinshond, is de Yorkshire Terriër eigenlijk geclassificeerd als een jachthond. Zijn prooi was voornamelijk ratten op boerderijen en fabrieken.

Het hoofd van een standaard Yorkshire Terriër

De Yorkshire Terriër heeft een smalle platte kop. De neus is zwart met een niet erg lange brug. Het heeft een complete kaak en een mooie complete verzameling tanden. De ogen met donkere oogleden stralen een krachtige blik uit en zien er altijd recht uit. Ook heeft een standaard Yorkshire Terriër kleine driehoekige oren (V-vormig) staande op het hoofd en een gele korte vacht.

De staart van de Yorkshire Terriër

Oorspronkelijk vrij lang, wordt de staart van de Yorkshire Terriër meestal gecoupeerd bij de geboorte om van een gematigde lengte te zijn. De staart vacht, vooral aan het uiteinde van de staart, is dik en donkerder dan de stam. De staart is iets hogergeplaatst dan de rug. Van alle soorten staarten is de rechte staart het populairst. Een Yorkie die als mooi wordt beschouwd heeft een uitgebalanceerde verhouding tussen zijn staartlengte en zijn lichaam.

Vacht en kleur

Geboren met een zwarte vacht, tegen de tijd dat de Yorkshire Terriër drie maanden oud is, wordt de vacht lichtbruin, voordat een jaar later donkerblauwe strepen verschijnen. De vacht van een Yorkshire Terriërs strekt zich uit over het hele lichaam. De vacht is helemaal recht (geen golven), glanzend en zijdeachtig, niet wollig. De vacht is dicht en lang op het hoofd, met een donkergele kleur aan beide kanten van het hoofd.

Van de bovenkant van het hoofd tot de staartbasis, is de vacht is normaal gesproken grijs, blauw, zwart en zilvergrijs, wat erg onderscheidend is van de andere delen van zijn lichaam. Het haar op de borst is dik en lichtgeel van kleur.

Er is een speciale regel in termen van de kleuren van een Yorkshire Terriër. Van al het gele haar is het donkerste aan de basis van het haar, het is medium in het midden en de kleur bij de punt het lichtst. De lange en gekrulde vacht van deze hond is een van zijn aantrekkingskrachten. Als je echter wilt dat de vacht altijd perfect is, moet je hem geregeld borstelen, vooral als je je hond wilt inschrijven voor wedstrijden.

Yorkshire pups Prijs en Kost. Yorkshire Terriër Uiterlijk en Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van een Yorkshire Terriër

De persoonlijkheden van individuele Yorkshire Terriërs hangt erg af van hoe ze zijn opgevoed. Sommige zijn meer pittig en dapper zoals een terriër, terwijl anderen delicate diva’s zijn die te allen tijde de koninklijke behandeling nodig hebben. Yorkies zijn wat meestal in je opkomt als iemand zegt: “Handtas hond”, omdat welgestelde dames het leuk vonden om hun Yorkie-vrienden honderden jaren lang in hun handtassen of onder hun armen te dragen.

Deze kleine honden houden van aandacht en houden er niet van om zonder gezelschap te worden achtergelaten – zelfs als je alleen maar naar de keuken gaat. Eigenaren zeggen dat hun Yorkies hen van kamer naar kamer volgen als kleine schaduwen. Het zijn uitstekende metgezellen voor ouderen die de tijd hebben om al hun energie in hun hond te steken, maar ze kunnen net zo gelukkig zijn in gezinnen van alle groottes.

Yorkies vereisen niet veel krachtige beweging om gezond en gelukkig te blijven. Een dagelijkse wandeling door de wijk en elke dag enige tijd om te spelen, voldoen aan hun bewegingsbehoeften. Yorkies moeten altijd buiten aan de riem of in een omheinde tuin worden gehouden. Het zijn felle kleine honden die niet zullen aarzelen om ruzie te maken met andere honden – hoe groot de hond ook mag zijn – en ze hebben de neiging om dingen achterna te zitten.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here