Chiwawa hond prijs. Chihuahua geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

De Chiwawa (Chihuahua) is een hondenras uit de staat Chiwawa – Mexico. Ze staan ​​bekend als ‘s werelds kleinste hond, maar ze hebben misschien wel de sterkste “persoonlijkheid” in de hondenwereld. Ze zijn vrolijk, vol liefde en willen altijd in de buurt van hun dierbaren zijn. De prijs voor een Chiwawa is over het algemeen niet hoog, slechts een gemiddelde prijs van € 500. Voor meer informatie over prijzen, plaatsen om Chiwawa pups te kopen, evenals de kenmerken en persoonlijkheden van de raszuivere Chiwawa’s, kan je het onderstaande artikel volgen.

Chiwawa hond prijs. Chihuahua geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

Chiwawa hond prijs

Chiwawa pups hebben verschillende prijzen, afhankelijk van je opvoedingsdoelen. Chiwawa pups die alleen als huisdier zijn grootgebracht (beperkt geregistreerd), zullen redelijk geprijsd zijn. Maar als je een raszuiver gefokte Chiwawa (volledig geregistreerde) wilt, zal je een hogere prijs moeten betalen.

Beperkt geregistreerde Chiwawa prijzen

Een beperkt geregistreerde Chiwawa kost tussen de € 400 en € 800 per pup. Dit is een redelijke prijs om een ​​mooie Chiwawa te bezitten die je als huisdier in je familie kunt opvoeden.

Volledig geregistreerde Chiwawa prijzen

Alle volledig geregistreerde Chiwawa’s zullen hoger geprijsd zijn, maar ze zullen ook variëren in prijs, afhankelijk van hun afkomst, genealogie, fokkers, etc.

Chiwawa hond prijs. Chihuahua geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

  • Een Chiwawa van een normale fokker kost tussen de € 800 – € 1500 per pup. Deze pups hebben meestal een normale stamboom en worden voornamelijk opgevoed als huisdier.
  • Een Chiwawa van een prestigieuze fokker kost veel meer; prijzen kunnen variëren van € 1500 tot € 4000 per pup. Deze pups hebben meestal een indrukwekkende genealogie, een nobele stamboom en worden vaak opgevoed voor het fokken of om deel te nemen aan hondenshows.

Waar worden Chiwawa pups te koop aangeboden?

Chiwawa hond prijs. Chihuahua geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

De geschiedenis van het Chiwawa hondenras

Het enige aan Chiwawa’s is hun veel besproken achtergrond. De geschiedenis van het ras is behoorlijk omstreden. Volgens één theorie was hij oorspronkelijk ontwikkeld in China en vervolgens naar het Amerikaanse continent gebracht door Spaanse handelaren, waar ze werden gekruist met kleine inheemse honden. Anderen speculeren dat het van een Zuid- en Midden-Amerikaanse afkomst is, de afstammeling van een kleine, stille hond – de inheemse Techichi – die af en toe werd geofferd in religieuze rituelen van Tolteken.

Men geloofde dat deze kleine rode hond de ziel naar de onderwereld leidde na de dood. Dus hadden alle Azteekse families deze hond en begroeven hem bij het overleden familielid. (Merkwaardig genoeg voedden de Tolteken en de Azteken zich ook met de Techichi.) Wanneer ze niet werden gebruikt in begrafenisrituelen, zorgden de priesters en families van de Azteken en de Tolteken goed voor de Techichi’s.

De voorouders van de Chiwawa zijn bijna uitgestorven in de 16e eeuw, toen het Azteekse rijk werd gedecimeerd door Hernán Cortés en de Spaanse kolonisten. In 1850 werden drie kleine honden – nu beschouwd als moderne versies van de Chiwawa – ontdekt in de Mexicaanse staat Chihuahua, waaraan het ras zijn naam dankt.

Chiwawa hond prijs. Chihuahua geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

Aangrenzende lidstaten in de Verenigde Staten, zoals Texas, Arizona en New Mexico, begonnen al snel een massale import van het hondenras te zien. Het duurde echter tot de Rhumba-koning, Xavier Cugat, in het begin van de twintigste eeuw in films verscheen met een Chiwawa in zijn armen, dat het ras zijn beroemdheid verkreeg. Tegenwoordig is hij uitgegroeid tot een van de meest populaire rassen in Europa.

De Chiwawa is een populair ras dat wordt gebruikt in de entertainmentindustrie, zoals in de reclamecampagne “Yo quiero Taco Bell” met een schattige, Spaanssprekende Chiwawa.

Het uiterlijk van de Chiwawa

‘s Werelds kleinste hond, de Chiwawa, weegt ergens tussen de 1 en 4 kilo. Chiwawa’s hebben een appelvormige hoofd en puntige een snuit. Hun ogen zijn erg groot, erg rond en erg donker. Hun grote oren zijn het handelsmerk van het ras en staan rechtop op het hoofd. Ze zijn langer dan dat ze lang zijn en hebben een gebogen staart die over hun rug buigt. De Chiwawa heeft kort of lang haar en is verkrijgbaar in de kleuren reebruin, zand, bruin, blauw of zilver, maar alle kleuren van de honden regenboog zijn acceptabel.

Voor showdoeleinden, zou een Chiwawa nooit meer dan 3 kilo moeten wegen, maar de gezinshonden zullen soms tot wel 4 kilo wegen. Sommige Chiwawa’s zijn zo klein dat ze rechtop kunnen staan ​​in de palm van een menselijke hand.

Chiwawa hond prijs. Chihuahua geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

Chiwawa’s zijn er in gladde (korte) en langharige variëteiten. Glad gecoate Chiwawa’s hebben korte, gladde, glanzende haren die plat tegen het lichaam liggen. Ze hebben meestal pluimige staarten en een kraag van dik haar in de nek, maar hebben dunner haar op het hoofd en oren. Langharige Chiwawa’s hebben zacht, lang haar dat recht of gekruld haar kan zijn. Het haar is lang rond de oren, staart en poten, waardoor het bijna lijkt alsof de hond een broek draagt.

Chiwawa’s zijn er ook in alle kleuren van de honden regenboog. Ze kunnen effen zwart, wit, chocolade, reebruin, zilver, blauw of grijs zijn. Ze kunnen tricolor, gestroomd, gevlekt merle of een andere tekening hebben.

De persoonlijkheid van een Chiwawa

Klein en brutaal, de Chiwawa is de kleinste van alle hondenrassen, vaak met een gewicht van minder dan 2 kilo. Hun persoonlijkheden zijn wisselend, variërend van verlegen en timide tot dapper en extravert. Alle Chiwawa’s zijn heel loyaal aan de mensen van wie ze houden en nemen zoveel aandacht als ze kunnen krijgen. Ze zullen vaak een houding aannemen naar grotere honden, als gekken gaan blaffen, maar ze lijken altijd het gezelschap van andere Chiwawa’s te herkennen en te verwelkomen.

Chiwawa hond prijs. Chihuahua geschiedenis, uiterlijk en persoonlijkheid

Ze tolereren dat ze worden aangekleed en in de winter verwelkomen ze zelfs de warmte van een trui. Sommigen hebben de reputatie nogal gemeen tegen vreemden te zijn, maar dit komt voort uit hun bescherming van hun eigenaar en het feit dat de enige afweermechanismen die ze hebben hun blaf en tanden zijn. Ze zijn een goedkope metgezel, omdat ze niet veel eten, en ze zijn een goede keuze voor beginnende hondenbezitters.

Alle Chiwawa eigenaren zijn het erover eens dat dit ras een eindeloze bron van lachen is. Hun grote ogen en oren, gecombineerd met een ongelooflijk vermogen om kattenkwaad uit te halen, bieden uren van vermaak voor het hele gezin. Ze houden ook van warmte. Ze zullen de hele dag de zonnestralen in huis volgen en wanneer de zon ondergaat, zullen ze zich in banken, stoelen, dekens en op schoot nestelen om knus en warm te blijven.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here