Coton de Tulear pup prijs. Coton de Tulear uiterlijk, persoonlijkheid en geschiedenis

Coton de Tulear is een hondenras uit Madagaskar, Afrika. Ze zijn familie van de Bichons en Maltees. Coton de Tulear is altijd een favoriet hondenras vanwege hun kleine uiterlijk, ze zijn zo-zacht-als-katoenen haren, evenals hun zeer intelligente en vriendelijke persoonlijkheid. De prijs voor een Coton de Tulear is niet te hoog, gemiddeld rond de € 600 per pup. In dit artikel geven we je informatie over prijzen, goede adressen om Coton de Tuléar-pups te kopen en de meest elementaire kenmerken van het Coton de Tuléar-hondenras ter referentie.

Coton de Tuléar pup prijs. Coton de Tuléar Uiterlijk en Persoonlijkheid

De prijs waarvoor Coton de Tuléar pups te koop zijn

De prijs van een Coton de Tulear is verdeeld in verschillende niveaus: beperkt geregistreerde Coton de Tulear (alleen opgevoed als gezinshond) en volledig geregistreerde Coton de Tulears (toegestaan ​​voor de fok). Afhankelijk van je voorkeur en je opvoedt doel, kun je voor jezelf de meest geschikte Coton de Tulear kiezen.

De prijs voor een beperkt geregistreerde Coton de Tulear

Voor deze honden geldt dat je ze alleen als gezinshond mag houden, maar er niet mee mag fokken, dus hun prijzen zullen niet te hoog zijn, en variëren van € 500 – € 800 per pup. Als je geen professionele fokker bent, zal een beperkte geregistreerde Coton de Tulear-hond passen bij je behoefte om een ​​gezinshond op te voeden.

Coton de Tuléar pup prijs. Coton de Tuléar Uiterlijk en Persoonlijkheid

De prijs voor een volledig geregistreerde Coton de Tulear

Met deze honden mag worden gefokt, dus hun prijzen zullen vrij hoog zijn, maar de mate van prijsfluctuatie hangt af van afkomst, stamboom en van welke fokker de pup komt.

  • Coton de Tuléar pups van een normale fokker kost tussen de € 800 en € 1500 per pup. Ze hebben meestal normale stambomen, zodat ze voornamelijk als gezinshond worden opgevoed.
  • Coton de Tuléar pups van bekende fokkers zullen vrij hoge prijzen hebben, variërend van € 1500 – € 2500 per pup. Deze pups hebben meestal een standaard uiterlijk, prachtige stambomen, dus ze moeten voornamelijk worden grootgebracht om mee te fokken of deel te nemen aan hondenshows.

Waar zijn Coton de Tuléar pups te koop?

Hier kan je zoeken naar Coton de Tulears tegen een redelijke prijs, die varieert van € 500 tot € 2500 per pup:

Om pups van een hogere kwaliteit te vinden, moet je de informatie van professionele Coton de Tulear fokkers bekijken, hieronder vindt zijn er een aantal:

Coton de Tuléar pup prijs. Coton de Tuléar Uiterlijk en Persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Coton de Tuléar

De Coton de Tulear is een kleine hond, maar laat je niet voor de gek houden, omdat ze snel en sterk zijn. Hun vacht is vergelijkbaar met katoen, wat een van hun meest opvallende kenmerken is. De Coton De Tuléar is over het algemeen wit van kleur, maar kan ook zwart van kleur zijn. Van het ras is bekend dat het ook witte, gele, grijze en driekleurenmarkeringen heeft. Deze kleine pup heeft een gemiddelde schofthoogte van 20 tot 25 cm en weegt ergens tussen de 3,5 en 6 kg.

De vacht is een van de meest opvallende kenmerken van dit ras en met dat gezegd te hebben, het vereist nogal wat verzorging. Zodra je Coton De Tulear volgroeid is, zal de vacht ongeveer tien centimeter lang zijn. Het is belangrijk om je Coton De Tulear regelmatig te borstelen en vroeg te beginnen, zodat je pup aan het proces kan wennen. Je moet de vacht van je hond minstens vier keer per week borstelen om losse haren te verwijderen en om eventuele klitten of matten te verwijderen.

Je hoeft je Coton De Tulear alleen te wassen als hij of zij vuil is, dus hier moet je je eigen beoordelingsvermogen gebruiken. Wanneer je hem of haar wast, zorg er dan voor dat je een vocht inbrengende shampoo kiest die niet de oliën van de vacht en huid van je pup niet zal weghalen.

Bovendien moet je de oren van je Coton De Tulear eenmaal per week schoonmaken en zo vaak als nodig de nagels knippen om te voorkomen dat ze te lang worden.

Coton de Tuléar pup prijs. Coton de Tuléar Uiterlijk en Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van een Coton de Tulear

De Coton De Tulear wordt beschouwd als een vrolijke pup die ernaar verlangt jou en de mensen om je heen te plezieren. Dit ras hoort je graag lachen en zet zijn of haar capriolen gewoon voort, zolang je maar door hen wordt vermaakt. Je zult merken dat dit ras je om aandacht vraagt ​​en ervan zal opbloeien. Als je je pup niet genoeg aandacht geeft, kan hij of zij zich gaan vervelen en je dingen in huis stuk gaan maken. Verlatingsangst is ook een zorg, dus dit ras moet niet voor langere tijd alleen gelaten worden.

Vrouwelijke Coton De Tulears hebben de neiging dominant en onafhankelijk te zijn, veel meer dan de mannetjes. Een van de interessante persoonlijkheidskenmerken van dit ras is dat ze erg vocaal zijn, wat betekent dat ze zullen blaffen, zeuren, grommen en kreunen om je te laten weten hoe ze zich voelen. Eigenaren van dit ras vinden dat de Coton De Tulear ook graag op zijn of haar achterpoten loopt.

Dit ras doet het goed met kinderen en zal met ze spelen zolang je hem of haar dat toe laat. Andere honden en katten zijn ook geen zorg, omdat deze pup het goed met ze kan doen.

Coton de Tuléar pup prijs. Coton de Tuléar Uiterlijk en Persoonlijkheid

De geschiedenis van de Coton de Tulear

De geschiedenis van de Coton De Tulear is er een die niet echt bekend is of begrepen wordt. Het is eigenlijk best interessant en mysterieus. De Coton De Tulear wordt beschouwd als een oud hondenras, ook al wordt het erkend als een modern ras. Dit ras is vermoedelijk afkomstig uit Centraal-Azië.

Deze kleine witte honden werden beschouwd als een teken van rijkdom en klasse, wat betekende dat ze in die tijd erg populair waren bij de Romeinse aristocraten. De Romeinen noemden hen “Meletei”, wat tafelhonden betekende. Het ras is ontstaan toen een Meletei en Barbet samen werden gefokt en de Coton De Tulear wordt beschouwd als onderdeel van de Barbichon familie.

Er zijn legenden over de Coton De Tulear die beweren dat het ras naar de Verenigde Staten en andere delen van de wereld is gekomen als gevolg van een schipbreuk dat zich heeft afgespeeld in Madagaskar. Er wordt aangenomen dat alle mensen aan boord stierven, terwijl de honden overleefden en naar de kust zwommen.

De Coton De Tulear wordt beschouwd als een ietwat zeldzaam ras in de VS en ontving zijn erkenning in 2014 bij de American Kennel Club.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here