Deense Dog pup prijs en kosten. Duitse Dog Uiterlijk en Persoonlijkheid

De Duitse Dog (Deense Dog), “Apollo van de honden”, staat bekend als het grootste hondenras ter wereld. Een Duitse Dog kan 1 meter hoog zijn en tot 80 kg wegen, maar zijn lichaam is extreem slank en stevig. De prijs voor een Duitse Dog is behoorlijk hoog, gemiddeld ongeveer € 1100 per pup. De kosten voor het opvoeden van een Duitse Dog zijn echter erg hoog. We zullen de details van Duitse Dog prijzen en de jaarlijkse kosten als volgt analyseren.

Deense Dog pup prijs en kosten. Duitse Dog Uiterlijk en Persoonlijkheid

De prijsklasse voor een Duitse Dog

De prijs voor een Duitse Dog is gemiddeld € 1100 per pup, hun prijzen kunnen variëren van € 800 tot € 3000, afhankelijk van de kwaliteit en oorsprong.

De prijs van een Duitse Dog die alleen als gezinshond wordt opgevoed

Duitse Doggen die beperkt geregistreerd zijn en alleen worden opgevoed als gezinshond, hebben meestal een prijs van € 800 en € 1200. Deze pups worden vaak gesteriliseerd voordat ze mee naar huis mogen worden genomen, zodat ze zachtaardiger en gehoorzamer zijn. De belangrijkste reden om dit te doen is, dat ze niet agressief zouden zijn als ze willen paren en daarom zijn deze Duitse Doggen geschikt om op te groeien in drukke woongebieden.

De prijs van een Duitse Dog voor fokdoeleinden.

Volledig geregistreerde en met complete stamboom Duitse Dog pups, die beschikbaar zijn voor de fok, hebben meestal een prijs van € 1200 tot € 2000. Hoewel het recht om te fokken aantrekkelijk klinkt, moet je vermijden om ze ongetraind in woonwijken op te voeden.

De reden is dat als Duitse Doggen niet zijn gesteriliseerd, vooral reuen, ze vaak fel gedrag vertonen en buitensporig beschermend zijn over hun territorium als ze willen paren. Dit is een heel normaal instinct bij hondenrassen, maar het kan ernstige gevolgen hebben. Ze kunnen mensen of honden aanvallen op in hun ‘territorium’ komen. Vanwege hun gigantische formaat kunnen de beten van een Duitse Dog zeer ernstige gevolgen hebben.

Deense Dog pup prijs en kosten. Duitse Dog Uiterlijk en Persoonlijkheid

De prijs voor een rasechte Duitse Dog met een zeer goede stamboom

Duitse Dog pups met 99% raszuiverheid en met vele generaties die een gigantisch formaat hebben of prijzen hebben gewonnen in hondenshows, hebben meestal een prijs van € 2000 tot € 3500 (of meer). Deze pups worden vaak opgevoed door professionele fokkers voor genetische verbetering of ze worden getraind om deel te nemen aan hondenshows.

Waar zijn Duitse Dog pups te koop?

Er zijn veel Duitse Dog pups te koop op advertentiesites, evenals bij fokkers. Je kunt op onderstaande websites een pup vinden:

Dingen om te overwegen bij het kopen van een Duitse Dog

Hoewel sommige Duitse Doggen vriendelijker zijn, zijn sommige van de Duitse Dog pups nog steeds net zo agressief als hun voorouders. Daarom, als je in een drukke woonwijk woont, moet je een goed opgeleide Duitse Dog kiezen om de veiligheid te garanderen. De prijs van een getrainde Duitse Dog is meestal ongeveer € 300 hoger dan die van andere pups.

Sterilisatie is ook een effectieve manier om de agressiviteit van een Duitse Dog te verminderen, vooral als ze willen paren. Zoals hierboven besproken, is de prijs voor een Duitse Dog gezinshond (gesteriliseerd) gemiddeld € 1100.

Deense Dog pup prijs en kosten. Duitse Dog Uiterlijk en Persoonlijkheid

De opvoed kosten voor een Duitse Dog

De kosten voor het opvoeden van een Duitse Dog zijn tussen de € 1000 en € 1500 per jaar. Deze kosten omvatten periodieke controles bij de dierenarts, kleden, speelgoed, verzekering (indien aanwezig), eten, etc.

Alleen in het eerste jaar, moet je ongeveer € 1000 uitgegeven om essentiële artikelen kopen, zoals een bench, riemen, kussens, enz. Vanwege het gigantische formaat van de Duitse Dog, moeten deze items bij hen passen. Dat maakt de kosten aanzienlijk hoger dan bij andere hondenrassen. Dus de totale kosten in het eerste jaar zouden ongeveer € 2000 tot € 2500 bedragen – dat is tweemaal de prijs van een normale Duitse dog.

Voedselkosten voor Duitse Doggen

Voedselkosten zijn zeker de hoogste kosten voor het opvoeden van een Duitse Doggen ras.

Dit is heel gemakkelijk te begrijpen, elke volwassen Duitse Dog zou tot 80 kg kunnen wegen en 2 kg voedsel per dag kunnen eten. Vooral in het eerste jaar moet Duitse Dog enorme hoeveelheden voedsel eten; ze kunnen tot 3 kg voedsel per dag eten om van 8 tot 60 kg in minder dan 8 maanden te komen. Daarom zijn alleen de voedselkosten al minimaal € 800 per jaar, dat is als je ergens bespaard. Als je voedsel van hoge kwaliteit geeft, zullen de kosten veel hoger zijn.

Deense Dog pup prijs en kosten. Duitse Dog Uiterlijk en Persoonlijkheid

Het uiterlijk van een Duitse Dog

De Duitse Dog heeft een zeer groot lichaam en weegt normaal tussen 55kg en 80kg. De grootste Duitse Doggen kunnen tot 1,2 m hoog zijn en tot 100 kg wegen. Normaal gesproken hebben Duitse Dog-pups, waarvan de ouders groter zijn, hogere prijzen. Hoewel het formaat erg groot is, is het lichaam niet onhandig maar erg netjes, stevig met goed ontwikkelde spieren; de huid hangt niet zoals veel andere grote hondenrassen.

De vacht van een Duitse Dog is zeer kort, zijdeachtig en dicht bij hun huid, dus het is heel gemakkelijk schoon te maken en het zal minder tijd kosten om te borstelen. De Duitse Dog hoeft maar 2-3 keer per maand gewassen te worden. De vacht van een Duitse Dog kan alle kleuren hebben zoals zwart, wit, chocoladebruin, zwart-wit, geel, grijs, oranje, gestreept enz. De prijzen voor een Duitse Dog worden enigszins beïnvloed door hun vachtkleur. Normaal gesproken hebben Duitse Doggen met zwart-witte, gele en gestreepte kleuren een hogere prijs dan andere kleuren honden.

Deense Dog pup prijs en kosten. Duitse Dog Uiterlijk en Persoonlijkheid

De persoonlijkheid van een Duitse dog

Duitse Dog honden zijn gemakkelijk te trainen; hun gehoorzame en bevredigende persoonlijkheden zijn natuurlijke instincten van dit hondenras. Het zijn ook intelligente honden, dus het kost niet veel moeite om ze iets te leren. Duitse Doggen moeten veel beweging krijgen en ze moeten elke dag rennen om overtollige energie kwijt te raken.

Hoewel ze hun oorsprong hebben als grote en agressieve hondenrassen, is een Duitse Dog tegenwoordig heel zachtaardig, mild en graag dicht bij de mens. De reden is dat tegen het einde van de 19e eeuw de jacht door edele klassen niet als moderne sport werd beschouwd. Duitse Doggen zijn daarom op een zachtere manier gefokt om geschikt te zijn om op te groeien in huizen en overvolle woongebieden.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here