Pyreneese berghond pup prijs. Pyreneese berghond Kenmerken en Geschiedenis

De Pyreneese berghond is een berghond met de missie het beschermen van schapen, geiten, vee en alles gerelateerd aan het “territorium” van hun familie. De loyaliteit van de Pyreneese berghond wordt zelden gezien, ze hebben altijd onvoorwaardelijke liefde voor hun eigenaars. De Pyreneese berghond zal waarschijnlijk zijn luxe en adel laten zien, die gemakkelijk een grote impressie achterlaten bij iedereen zie ze voor het eerste zien. Echter, De prijs voor een Pyreneese berghond is ongeveer € 800 per pup. Via dit artikel zullen we meer informatie geven over prijzen, gerenommeerde fokkers om een Pyreneese berghond te kopen en enkele details over het uiterlijk en de persoonlijkheden van dit ras.

Pyreneese berghond pup prijs. Pyreneese berghond Kenmerken en Geschiedenis

De prijs voor een Pyreneese berghond

De prijs voor een beperkt geregistreerde Pyreneese berghond

Beperkt geregistreerde Pyreneese berghonden die worden opgevoed als gezinshond hebben een prijs van € 600 tot € 1000 per pup. Als je een pup alleen wilt opvoeden om je passie te bevredigen in plaats van voor fokdoeleinden, dan is een beperkte geregistreerde pup van de Pyreneese berghond een geschikte optie voor je.

De prijs voor een volledig geregistreerde Pyreneese berghond

Deze Pyreneese pups zijn veel duurder dan dieren die als gezinshond zijn grootgebracht, je kan deze pups alleen bij professionele fokkers vinden. De prijzen van raszuivere Pyreneese pups volledige registratie fluctueren; wat vooral afhangt van stambomen, afstamming en formaat, etc.

  • Pyreneese berghonden normale fokkers hebben een prijs van € 1000 tot € 1600 per pup. Deze pups hebben een normale stamboom, meer dan 95% van de raszuiverheid; en worden meestal opgevoed als gezinshond.
  • Pyreneese berghonden gerenommeerde fokkers zijn redelijk geprijsd, van € 1600 tot € 2500 per pup; de prijs zou zelfs hoger kunnen zijn voor echt uitstekende pups. Ze hebben meestal een uitstekende stamboom, een opmerkelijke afstamming en worden opgevoed om deel te nemen aan hondenshows.

Waar zijn Pyreneese berghonden te koop?

Pyreneese berghond pup prijs. Pyreneese berghond Kenmerken en Geschiedenis

Kenmerken van de Pyreneese berghond

Uiterlijk

De Pyreneese berghond is een grote, ruige witte hond met een majestueuze houding. Hun donzige vachten zijn bedrieglijk en hoewel het grote, zware dieren lijken te zijn, zijn ze eigenlijk van gemiddelde substantie en worden ze niet als een gigantisch ras beschouwd. De gemiddelde schofthoogte voor een reu is van 70 tot 82 centimeter en bij teefjes 65 tot 74 centimeter. Het gewicht van de hond moet in verhouding staan ​​tot de totale grootte van de hond, maar een hond van 70 centimeter weegt ongeveer 50 kilo.

Het hoofd is wigvormig met een licht afgeronde schedel en moet in verhouding staan ​​tot de rest van het lichaam. De ogen zijn amandelvormig, donkerbruin en geven de hond een doordachte uitdrukking. De oogranden, neus en lippen zijn zwart. De achter-Hubertusklauwen moeten nooit worden verwijderd – ze hebben botten die functioneel zijn. De staart is gepluimd, laag gedragen en kan over de rug worden gedragen, ‘het wiel maken’, wanneer hij opgewonden is. Wanneer aanwezig, accentueert een “herder haak” aan het einde van de staart de pluim.

De Pyreneese berghond heeft ​een weerbestendige dubbele vacht. De grotendeels witte vacht kan enkele gebieden met geel, das (een combinatie van grijze en gele haren), roodachtig bruin, bruin of grijs bevatten. Hoe deze kleuren worden afgewisseld is niet belangrijk, maar niet meer dan 1/3 van het lichaam kan niet-wit zijn. De dikke dubbele vacht is zelfs dikker rond de nek en schouders en vormt manen die meer uitgesproken zijn bij mannen dan bij vrouwen. De achterkant van de poten zijn bevederd en de lange, gepluimde staart reikt ten minste tot aan de hakken en krult omhoog aan het einde in de “herder haak”.

Pyreneese berghond pup prijs. Pyreneese berghond Kenmerken en Geschiedenis

Persoonlijkheden

De Pyreneese berghonden zijn beschreven als koninklijke honden. Het zijn bedachtzame dieren, zeer oplettend en waakzaam. Hun oorspronkelijke doel was om kuddes te bewaken en ze moesten onafhankelijke beslissingen nemen over wie een vriend was en wie mogelijk gevaarlijk was. De moderne Pyreneese berghond neemt zijn waakhond rol serieus en observeert stilletjes nieuwkomers voordat hij een beslissing neemt. Ze beschermen hevig hun eigendom, familie en zelfs andere huisdieren. De Pyreneese berghonden zijn geduldig en zachtaardig met kinderen in hun eigen gezin, maar zijn vaak niet vriendelijk in contact met kinderen van buitenaf die zich bezighouden met ruw spel met hun familie.

Deze vriendelijke reuzen houden van spelen en hun favoriete tijdverdrijf is om te ravotten en te spelen, helemaal na goede sneeuwval. Als ze werk krijgen om te doen na een sneeuwstorm, zoals het trekken van kinderen in een slee of het liften van de mensen naar een kar, dan kan hij uren bezig blijven.

Pyreneese berghond pup prijs. Pyreneese berghond Kenmerken en Geschiedenis

De geschiedenis van de Pyreneese berghond

Deze enorme, zware hond met zijn dikke witte vacht is misschien wel de bekendste van de grote kuddewachters in de hooglanden van Europa. Hun grote witte volume is zo indrukwekkend dat het wordt aangeduid als de “geanimeerde sneeuwjacht”.

Tijdens zijn gevaarlijke werkdagen kreeg deze geweldige hond het speciale voordeel van een ijzeren halsband met stekels, bezet met lange nagels, die hielp het te beschermen als het door wolven werd aangevallen tijdens de verdediging van zijn kudden.

In de 17e eeuw namen vroege Franse kolonisten enkele van deze honden mee naar Newfoundland om het ras te produceren dat we nu kennen als Newfoundlanders.

Met het verdwijnen van de meeste Pyreneese roofdieren in de 19e eeuw, raakte het ras geleidelijk aan werkloos en uit de gratie. Aan het begin van de 20e eeuw was het aan het uitsterven, maar werd hij gered door zijn schoonheid. Het werd de lieveling van de showring en in 1935 was het al geregistreerd bij zowel de AKC in de Verenigde Staten als de CKC in Canada. Engeland volgde minder snel en pas in 1988 werd het ras geaccepteerd door de Kennel Club in Londen. Tegenwoordig is hij te vinden in hondenshows over de hele wereld en wat er ook gebeurt met zijn werk rol in de Pyreneese bergen, het is veilig voor de toekomst in zijn nieuwe hoedanigheid als een geliefde gezelschapshond. In dit opzicht verschilt het van enkele van zijn naaste verwanten, die te agressief zijn gebleken om de overgang te maken.

SHARE

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here