Sharpei pup prijs. Uiterlijk en Temperament van een Sharpei

De Sharpei is een oud hondenras, meer dan 2000 jaar geleden ontwikkeld in China. Ze werden opgevoed voor verschillende doeleinden van bescherming, jacht, fokken en vechten,… Ze staan ​​bekend om hun toewijding aan het gezin van hun baas. Volgens de legende heeft een keizer van de Han-dynastie meer dan 2000 Sharpei’s in het paleis opgevoed voor gezelschap en jacht. Vandaag de dag, is de prijs voor een Sharpei vrij hoog, gemiddeld € 900 per pup. In dit artikel hieronder geven we alle informatie over prijzen en goede gerenommeerde plaatsen om Sharpei pups te kopen.

Sharpei pup prijs. Sharpei pups te koop. Sharpei Uiterlijk, Temperament

De prijsklasse voor een Sharpei

Sharpei’s hebben verschillende prijsklassen afhankelijk van hun stamboom, afstamming, doelgerichtheid en de reputatie van de fokkers.

De prijs van Sharpei’s met beperkte registratie

Dergelijke pups zijn geschikt als gezinshond en er mag niet mee gefokt worden. Als gevolg hiervan is hun prijs vrij betaalbaar, variërend van € 700 – € 1000 per pup. Als je geen professionele fokker bent, zal een beperkte geregistreerde Sharpei geschikt zijn.

De prijs van Sharpei’s met volledige registratie

Volledig geregistreerde pups hebben fokrechten, dus ze zijn duurder. Hoe duur ze zijn, hangt echter af van hun afstamming, stamboom en fokker.

  • Sharpei’s van een normale fokker kosten € 1200 – € 1800 per pup. Dergelijke pups hebben vaak een gewone stamboom, dus ze worden voornamelijk opgevoed als gezinshond.
  • Sharpei’s van gerenommeerde fokkers zijn extreem duur, variërend tussen de € 2000 en € 6000 per pup. Dergelijke pups zijn goed in proportie en hebben een uitstekende stamboom. Ze worden voornamelijk opgevoed voor de fok of hondenshows.

De prijs van een Sharpei uit China

Tegenwoordig wordt de Sharpei nog steeds grootgebracht bij fokkers in China, waar het een van de meest populaire rassen is (samen met de Mopshond, de Chow Chow, de Tibetaanse Mastiff en de Pekinees). Het is gemakkelijk om Sharpei’s uit China te importeren. De oorspronkelijke prijs in China is redelijk, ongeveer € 500 per pup (met goede genetische kwaliteit en alle benodigde documenten). Bij aankomst in Europa, vanwege de hoge verzendkosten, kost elke pup € 1000 tot € 1500.

Waar zijn Sharpei pups te koop?

Sharpei pup prijs. Sharpei pups te koop. Sharpei Uiterlijk, Temperament

Het uiterlijk van een Sharpei

Er is geen hond met een uiterlijk dat lijkt op dat van de Chinese Sharpei. Ze hebben brede hoofden met brede, gevoerde snuiten en een zeer losse, gerimpelde huid. Ze hebben kleine, driehoekige oren die plat tegen het hoofd liggen en een blauwzwarte tong. Ze hebben hooggeplaatste staarten die taps toelopen naar een punt en over de rug krullen of aan de zijkant uitkomen. Sharpei’s hebben een kenmerkende vacht die recht omhoog in de lucht staat en stekelig aanvoelt, hoewel niet ruw. Sommige hebben een langere “borstel” vacht die zachter en gladder aanvoelt. Sharpei’s zijn er in alle kleuren van de honden regenboog en alle kleuren mogen worden getoond.

De ideale schofthoogte voor een Sharpei is 46 tot 51 centimeter en met een gewicht tussen 18 en 30 kilo. Reuen zijn meestal groter dan teefjes, maar beide moeten goed geproportioneerd zijn om te worden geshowd.

Sharpei’s hebben een borstelige vacht die recht omhoog in de lucht staat. Het kan in lengte variëren van kort, zoals een paard (vandaar de term “paardenvacht”), tot een iets langere, zachtere borstellaag. Sharpei’s zijn er in alle kleuren van de honden regenboog, waaronder zwart, fawn, crème, rood, blauw of sable.

Soorten Sharpei’s

Er zijn drie hoofdtypes van de Sharpei die je tegen kan komen.

  • Paardenvacht Sharpei: Deze honden hebben een harde vacht in ‘paardenhaarstijl’. Deze honden zijn erg rimpelig als pups, maar naarmate ze ouder worden verdwijnen de rimpels grotendeels uit hun gezicht.
  • Borstel vacht Sharpei: Deze honden behouden hun ‘pup-achtige uiterlijk’ tot in de volwassenheid en hebben de neiging meer van hun rimpels te behouden. Ze zijn normaal iets minder actief dan paardenvacht Sharpei’s.
  • Beren vacht Sharpei: De beren vacht Sharpei’s zijn donzige wezentjes met een toplaag die langer is dan 2,5 centimeter. Deze honden worden momenteel niet erkend door de British Kennel Club, maar ze zijn waarschijnlijk het schattigste type Sharpei dat je ooit zult vinden.

Sharpei pup prijs. Sharpei pups te koop. Sharpei Uiterlijk, Temperament

Het temperament van een Sharpei

Het grote hoofd en het gerimpelde gezicht van de Chinese Sharpei wordt vaak vergeleken met de kop van een nijlpaard. Het zijn onafhankelijke en eigenwijze honden, maar wanneer ze worden blootgesteld aan zelfverzekerd, consistent leiderschap zijn het respectvolle metgezellen en schone huisgenoten. Hun altijd aanwezige fronsende blik in combinatie met hun waakzame aard, maakt hen een imposant uitziende waakhond. De Sharpei’s neiging om onafhankelijk te zijn, vormt een goede metgezel voor alleenstaanden of werkende gezinnen met oudere kinderen. Ze hebben niet veel aandacht of beweging nodig om hen gelukkig te houden en kunnen zichzelf vermaken met veel kauwspeeltjes of de zon om in te baden.

Ondanks hun grote omvang, heeft de Chinese Sharpei niet veel krachtige beweging nodig om een ​​goede gezondheid te behouden. Een aantal wandelingen per dag is voldoende, waardoor ze goede stadshonden zijn. Het wordt aanbevolen dat Sharpei’s, ondanks hun waakhond vaardigheden, niet op een boerderij worden opgevoed. Hun natuurlijke instinct om te jagen, betekent dat ze kunnen wegrennen achter herten of andere wilde dieren aan.

Het belangrijkste ingrediënt dat je nodig hebt bij het trainen van een Sharpei is geduld. Het zijn eigenzinnige wezens die er niet van houden om te horen wat ze moeten doen en ze gaan er vanzelf van uit dat ze de baas zijn. Consistentie, positieve bekrachtiging en veel traktaties zullen de respons van een Sharpei vergaren, maar alleen als hij er klaar voor is om te reageren. Ze zullen je hele hand nemen, als je ze een vinger geeft, dus regels en grenzen moeten te allen tijde worden opgevolgd. Dit ras is niet voor de eerste keer hondeneigenaar en zelfs ervaren eigenaren hebben bekend dat het een uitdaging was om met een Sharpei te werken.

Zindelijkheidstraining van een Sharpei is echter een heel ander verhaal. Ondanks hun afkeer van gehoorzaamheidstraining, staan Sharpei’s erom bekend zichzelf zindelijk te krijgen. Ze zijn van nature een zeer schone hond en instinctief zullen ze zichzelf niet verlichten in hun thuisgebied.

SHARE

3 COMMENTS

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here